Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych žít s dcerou(2,5 roku) v zahraničí s přítelem,ale otec dcerky s tím nesouhlasí.Zatím nemáme nic dané soudně.Je v rodném listě ale co se týče svěření do péče,výžiné tak zatím nic.Nevím jak to mám udělat.Mám tam možnost super práce,bydlení a všeho i dcerka školku atd.Ale její otec mi to nechce umožnit.Nevím co se s tím dá dělat?Můžuodjet i tak?Co by mohl udělat aby mi zabránil odjet. Musím mít jeho svolení nebo jak to v těchto případech funguje?Poradí někdo?Děkuji
Nechci tam s ní odjet navždy.jen na půl roku.A jezdit budeme tak jednou za měsíc max měsíc a půl.
Ver má určitě pravdu, ale to je jen jeden pohled. Je možné, že tady v republice bude dítě mít otce, je však otázkou jak pozorného, pečlivého a také jak dlouho, kolik let a jakým způsobem se bude podílet na výchově a výživě dítěte. A také je velmi pravděpodobné, že matka zůstane bez práce, bude stát fronty na sociálce a honit otce po soudech o výživné. A dítěti bude vysvětlovat, proč něco nemůže pořídit, koupit. Tam, kde chce odejít, má dobrou práci a od toho se odvíjí všechno. Možná, že ne. Nevíme. Já jsem několikrát svým dětem řekla, že kdyby chtěly z republiky odejít, poběžím do sámošky pro kvasnice, abych jim mohla upéct buchty na cestu. Aby to měly co nejsnadnější. Jenom ať jdou, protože tady to na skvělou budoucnost nevypadá. Ani omylem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.