Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotazy ohledně Dubaje

Od: romeiro* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, ahoj všem..

rád bych se zeptal na pár dotazů ohledně Dubaje, jakože pláže, doprava apod.. Byl bych rád za nějaké reálné zkušenosti. Sice už to několik týdnů studuju, ale nikde se nedokážu dopátrat konkrétních a hlavně jasných informací "co a jak, kde". Chystáme se s přítelkyní v březnu, takže času zatím dost, ale rád plánuju, takže bych chtěl všechno vědět do podrobna s předstihem a vyvarovat se tak nečekaným situacím.

1) Pláže
vím, že se dělí na veřejné a soukromé. Rád bych dostal nějakou radu ze zkušenosti, která veřejná (ač klidně placená pláž) je asi nejlepší. Našel jsem Jumirah Beach Park (placená), jenže po velké radosti došlo zklamání, když jsem zjistil, že je pláž na 2 roky uzavřená z důvodu nějaké realizace projektu. Podle fotek mi přišla hodně dobrá.. Pak jsem našel tu u Burj Al-Arab, Public Beach Dubai (Umm Suqeim Park) - nevíte jak je to s obsazením, jestli tam nebývá hlava na hlavě? Jak je to s kvalitou?! Případně prosím o tipy na další... Našel jsem ještě Jumeirah Public Beach v části Jumeirah 3, jenže pak ještě další Jumeirah v části 2 a Jumeirah v části a nevím jak se liší, veřejná/soukromá, apod.. beru to podle mapy, co jsem tak vykoukal...

2) Doprava
Oříšek se kterým má dle čtení problém spousta lidí. Jak je to s dopravou? Jakou barvu kartičky zvolit když tam budeme 4 noci a chceme hodně jezdit (hlavně metrem)?! Jízdenky se tam snad ve všech (kromě jednorázové) nabíjejí. Taky prý existuje jednodenní jízdenka - u ní znamená, že nezáleží na počtu jízd ani na tom kolik pásem projedu? Potřeboval bych si udělat nějakou ucelenou představu. Jak poznám kolik mě stála jednotlivá jízda apod.. všude jsou takové necelé informace, útržy a nejde mi dát jedna a jedna dohromady...

3) Stojí za to jet do Abu-Dhabi? Je tam něco zajímavého co tam navštívit?

4) Je lepší platit kartou nebo si už u nás proměnit na AED?

Zatím moc děkuji za případné odpovědi...R.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hdw
hodnocení

0x

V březnu bude stejně všechno jinak. Válka v této oblasti je bohužel nevyhnutelná.

hodnocení

0x
Dobrý den,krásná pláž je Jumeirah beach park - placena, ale velice pěkná. Pláž u BAA je veřejná a hezká, ale bývá tam mnoho lidí. Jinak přes hotelovou recepci se dá dostat do areálu přímo k BAA, je tam pěkná procházka, několikakilometrová, může se tam i oficiálně, ale pouze večer, už si nepamatuju přesně od kolika, kolem šesté a jen v první polovině týdne, tj. snad pondělí až středa... Jinak je to krásné místo na procházky. Metro tam nejezdí, jenom autobus. V Dubaji je fajn jezdit taxikem, zvlášť, pokud jedete ve dvou. Nástupní sazba taxíků jsou 3 dirhámy, v době od 22:00 do 6:00 pak 3,50 dirhámů. Za každý ujetý kilometr pak na taxametru naskočí 1,60 dirhámů, i v případě jízdy přes celé město tak částka nebude nikterak závratná. Taxik neobjednavejte přes dispečink, jinak to stojí o 3 více. Ceny jsou u všech ověřených taxiku stejné. Jinak ty karty:Červené karty stojí 2 dirhámy, jsou dobíjecí a je možné je využít po dobu 90 dnů až na 10 jízd. Vždy jen buď v autobusech, nebo v metru.
Stříbrné karty vás vyjdou na 20 dirhámů, v ceně je již započteno jízdné ve výši 14 dirhámů. Dají se dobíjet a jejich platnost je až 5 let, koupí této jízdenky navíc získate slevu z jízdného ve výši 10 %.
Zlaté karty se prodávají rovněž za 20 dirhámů a v hodnotě jízdenky je již započteno jízdné ve výši 14 dirhámů. Na tuto jízdenku lze jezdit i ve třídě Gold Class.
Modré karty stojí 70 dirhámů, jsou personifikované a nabízejí i takové služby, jako je historie transakcí či možnost je dobíjet přes internet. Vhodné jsou pro ty uživatele, kteří se v Dubaji budou zdržovat dlouhodobě. Já miluju Ferrari World:-* mimo jiné je tam nejrychlejší horská dráha na světě, ale míst, co stojí za pozornost je mnoho, například Burj Khalifa-nejuzasnejsi výhled na vše kolem, doporučuji navštívit na večer a pokochat se hafo drahou fontánou. Super je pouštní safari s jízdou na velbloudech,sjíždění dun na čtyřkolce, nebo sjezdovku Ski Dubai. Až budete v Jumeirah tak mrkněte do mešity, mají tam přístup i nemuslimove. Na uměle vybudovaných Palmových ostrovech navštivte Aqvaventure-moc krásný aquapark. Mrkněte i na Dubai Marina-kotvi tam ty nejluxusnější lodě světa. Jo a taky mrkněte na dubajske trhy, mají nezaměnitelnou atmosféru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]