Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou u nás vietnamci státem chráněni?

Od: jedlicka* odpovědí: 15 změna:

Vy tomu věříte, že to jejich podnkání je čisté jak kvetoucí lilie? A stát to ví a zavírá obě oči.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

Snad je podstatné, že z mých daní živi nejsou, ale jsou schopni se uživit sami. Ani jsem neslyšel o nějakém tunelování z jejich strany, cinknutých tendrech, zlatých padácích, pandurech.

S přibývajícím nepřizpůsobivým svinstvem všude kolem nás žijícím z našich daní, si spousta lidí přestala z Vietnamčíků utahovat. Protože i ten největší xenofob musí přiznat že ve frontě na pracáku a před kanceláří žadatelů o sociální dávky na ně narazíte opravdu jen ve snu.
sanyo*

No jedličko, to jste nečekal, že né .., mysím, ¨že ti rádcové nebudou tak nějak daleko od pravdy.. Jaká pak bude vaše reakce..

ctenar*

Snad je podstatné, že [...] jsou schopni se uživit sami.
Nabidni ceskemu podnikateli, ze nemusi platit dane, dodrzovat pracovni a hygienicke predpisy a normy, rucit za zbozi, že může lhat o puvodu zbozi, padelavat renomovane znacky a presto mu nebude z toho hrozit zadny trestni nebo financni postih, a taky bude prosperovat.

hodnocení

3x

Věřím tomu, že rozsah nelegální činnosti (a následná reakce státních orgánů) je u Vietnamců zhruba stejný jako u všech ostatních.

Pokud víte o trestném činu, je vaší zákonnou povinností ho oznámit a nezavírat oči.

lidus*
hodnocení

3x

Omlouvám se všem poctivým podnikatelům (neznám jediného), Zde je hájený každý z koho někdo na vyšším místě něco má. Nalejme si čistého vína, nenakupujme u nich a oni odejdou jinam. Vy nechodíte na tržnice? Já ano, je mi zcela jedno, zda je tričko pro vnučky značkové, důležité je, že má potisk jaký chtějí a stojí pár korun. že vydrží tři vyprání, stejně z něj vyrostou a nebo je aktuální jiný obrázek.

hodnocení

1x

Jedličko, máte pocit, že české podnikání je čisté? Křišťálovější než kříšťál? *sok*

jedlicka*
hodnocení

Než jsem napsal tento dotaz, vlezl jsem do dvou jejich krámů. Místnost velikosti 5x6 metrů, v regálech jen chlast a bonbóny. A z toho žije celá rodina. To je ekonomický zázrak možný jen v ČR.

bambula*
hodnocení

1x

Možná také, že Vietmanská narkomafie ovládla v ČR výrobu a prodej drog u střední výroby má podíl 72% u průmyslové 85%. Prostě si tato menšina v ČR chrochtá, v rákosí by za šíření drog dostal rákosník trest smrti, v humanitárním Česku 4-5 let s vynikající stravou a sportovním vyžitím. Tolik názor předsedy společnosti Česko-Vietman M. Wintera

vilik*

Tak určitě všichni v drogách nejedou a tohle zevšeobecňování mi asi vadí. O Češích se v zahraničí tvrdí, že jsou národ zlodějů a šlapek. Cítíte se být zlodějem či šlapkou? Nikdo nikoho opravdu nenutí je podporovat, nenakupujte u nich, volte stranu, která chce registrační pokladny, nebo takovou můžete založit. Ono to má jako všechno dvě strany. Záruka, hygiena, daně, na druhé levné zboží a potraviny dostupné celý den za peníze, co by Čechovi nestačily. Kolikrát jsou jediní prodejci na vsi. A není pravda, že kontroly na ně nechodí. Mimochodem, myslíte, že český zaměstnavatel vždy a za všech okolností dodržuje zákony? Vy ale jen nadáváte. No, musíte to mít v životě dost těžký.

agaxy
hodnocení

0x

nejde o to "proč jsou", ale o řešení. a i stát ví, jak na to: totiž zavedením registračních kas. ale čeští podnikatelé se tomu brání, tak co teď dělat?

jentak*

Aby se nebránili. Babiš tvrdí, kolik uštří miliard zavedením mašinek. Tak ať zaplatí mašinky, a taky připojení. Ať mi na pult položí fungující mašinku s návodem, která mě nebude nic stát, a budu držet kušňu. Ale abych si musel mašinku za dlouhé peníze koupit, a ještě aby mě to stálo 500 měsíčně za internetové připojení, plus peníze za servis těch mašinek, to se budu cukat, jak nejvíc budu moci.

hodnocení

0x

Jedličko, otázka úplně k ničemu. Copak kvetoucí lilie je tak čistá, jak Vy si představujete?

Nejen stát, ale všichni to víme. Nikdo nezavírá oči, jak si myslíte...

nepoustikontrol
hodnocení

0x

Akorát jedna věc , viděla jsem jak mají natahanou elektriku v Sapě, ale to bylo cca před lety, nevím jak je to v součastnosti. Bylo nás tam více a mužská část se chlámala , mezi nima i elektrikáří, že to je ten dvojí metr, mít to prý my někde na soukromém pozemku, ale s přístupem veřejnosti, tak natahané, tak máme pokuty a musí se to upravit. ))Tak nevím, jak to mají jestli už v rámci norem, jak to musí mít každý.

nepoustikontrol, chlámali jste se, ale nenahlásili. Vietnamci to takhle mohli mít, protože "není soudce tam, kde není žalujícího". Každý nadává, ale nikdo neřeší! V tom to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]