Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana/urážky a výhružky

Od: ordil* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Je mi 13 let.

Žiju s otcem,macechou a babičkou (matka zemřela) a občas k nám jezdí 11 letá sestra (dcera macechy)

Poslední dobou mne otec slovně uráží,šikanuje a vyhrožuje.

Minulý rok mě někdy mlátil za bordel v pokoji,za to že jsem líná atdl..okolo silvestra to bylo tak že mne i praštil do oka-na to jsem 2 dny vyděla hůře.O silvestra jsem přišla domů o půl hodiny později (říkala jsem že příjdu o něco později..) a když jsem přišla táta na mě začal řvát kde jsem byla,co jsem dělala.Zavřel dveře div mě tam nezůstala ruka.A dal mi facku a já se skrčila a on se zeptal kde jsem byla,dal další facku,zeptal se proč jsem nepřišla a proč si to vůbec dovolím.Dal mi asi další 3 facky nebo spíše rány (Dost to bolelo,má hodně tvrdou ruku) pak říkal ještě jednou a zabije mne.. brečela jsem u dveří asi 15 minut a pak asi dalších 15 v postely... Ted je noví rok.Zatím mne dal pár facek ale poslední dny prázdnin (třeba dneska) jsem si udělala polívku a táta na mě hned vijel (mezi babičkou a macechou jsou furt spory od koho budu jíst jídlo atdl... babička to většinou shazuje na mě že si to bez dovolení beru a vždy to schitám) Takže na mě nějakou dobu koukal pak si sednu a ptal se co to mám pak bouchnul do stolu až spadla váza a vykřičel,ty budeš jíst to co je!Chtěla jsem vodejít ale ještě řekl proč mám na sobě košily (od včerejška odpoledne na sobě mám košily (né na spaní) ale včera jsem v tom jednou spala a dneska to mám zase na sobě.. je v tom prostě příjemě.Ale k tématu.Začal jako vždy nadávat že jsem kráva líná co si neumí uklidit ani se převlíknout že mě nikdo nebude chtít atdl.. dříve spíš mlátil než nadávala ale ted je to tak mezi.Příjde mi že slovní urážky jsou horší než mlácení protože to je od otce.. několikrát jsem byla u psichiatra ve škole.. ale poslední dobou se bojím něco říct...Minulí rok na podzim jsem byla i na policii..Před nima zakřičel že si to se mnou potom viřídí ( no ale přišla jsem na policii kolem půl osmé - mám být doma v 7... prostě se někdy bojím chodit domů a někdy i říká že mě bude hodně mlátit že ho asi nenávidím ale že si za to můžu sama.. že jsem blbá a pod.Nevím jestli je to po jeho tátovy - jeho táta byl prej tvrdej ale já svího tátu nenávidím.Ale zase nechci do děcáku.Co mám dělat (bojím se soudů a podobných těchto věcí)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

4x

Z jednoho postěžování na poradně se tento dlouhodobý problém nevyřeší. Znáš linku bezpečí pro děti zdarma? Můžeš tam i chatovat 116 111. Potřebuješ se svěřit, vypovídat, nastartovat jiné chování svoje, ale i v celé rodině. Jistě ti tam dobře poradí, můžeš čerpat stále nové rady, informace jak předcházet konfliktům, je anonymní, pod přezdívkou.

Snaž se pravidelně, každý den po drobných krůčcích něco udělat pro svou rodinu, pro babičku, a vlastně i pro sebe. Buď cílevědomá, jistě se dá něco zlepšit, ale musíš na sobě zapracovat.

doplněno 24.08.15 14:40:

Děkuji Babčo za pochvalu.

mrsgekko*
hodnocení

0x
Kde si trajdala na Silvestra?:-D
No nic, chod domu včas, uklízej si svuj bordel, nedělej schválnosti a taťkovi řekni, že tě mrzí jaky mate vztah. Řekni mu, že se hádat nechceš, ani on z toho radost nemá.
Zbil te, protože si přišla později než si mela, mel o tebe strach a asi ho štve, že ho nerespektujes. Kdoví jaké má osobní problémy, určitě se ti nesveruje, možná má dost svých problémů v hlavě a do toho ho vytaci 13 ti leta dcera... proste se chovej tak, jak mas a dodržuj pravidla, hlavně ty pozdní příchody...
Možná by pomohlo s nim zkusit trávit čas a neco spolu podniknout, při tom si promluvit...
Nadavat ani triskat by tě určite nemel, teda asi ne tak jak si popsala.. jestli se bojíš chodit domů, sver se třeba babicce. A školní psycholog by taky dokázal pomoct. V první řadě to ale vyzkoušej s tátou..

hodnocení

0x

Co máš dělat? Je to jednoduché: DODRŽUJ PRAVIDLA! Nebuď líná a hubatá, plň si povinosti a snaž se! Nejsi chudák, jenom dostáváš to, co si zasloužíš! Snaž se to změnit! *hej*

doplněno 24.08.15 06:59:

Pohanko, úžasné! Vysoká škola diplomacie. Máte můj obdiv. *hej*

martinaa*

To Vám jako fakt přijde normální, že otec vlastní dceři nadává do krav a že ji zabije? *zed*

Snad máte jen špatný den, to teda pardon za upřímnost.

doplněno 24.08.15 18:10:

Máš pravdu, nestandartní je ještě velmi slušné slovo. Sem tam facák, pokud je dcera drzá a bordelářka, to neřeším, sama jsem to zažila a bylo za zasloužené, jinak by za mě vyrostlo indiviuum. Ovšem vyhrožovat zabitím a sprostě nadávat, to je prostě moc. Nebylo by v děcáku fakt líp? :(

pohanka*

Martinoo, myslím, že tato rodina bude velmi nestandartní, pokud je pravda, co se píše v příspěvku.

Křik, nadávky, rány, bití, facky, nebudou pro některé členy rodiny problém. Zvláště, pokud se otec napije. Je možné, že je někdo bez práce, rodina trpí nedostatek peněz, nespokojeností se životem, nějaké dluhy, dcera nedrží slovo, odmlouvá a konflikt je na světě. Dcera je nejslabší článek, vyprovokuje a dovolí si na ni. Pokud bude pravda v některém mém odhadu, měla by se léčit celá rodina. Stejně zde padla slova policie a děcák, takže možná, že by se tam děvče mělo lépe. Určitě by ji ukázali, jak lze slušně bydlet, dodržovat pravidla, soustavně se připravovat do školy, pomáhat si.

Rodina je sice základ, ale tato rodina ji do života moc nepřipraví a neukáže, jak má funkční rodina vypadat, s láskou a mantinely vychovávat potomky a mít kvalitní mezilidské vztahy.

klera*
hodnocení

0x

Ahoj, já ti radím prostě to nějak přežít do 18...protože si myslím, že přes to všechno to asi bude lepší než děcák. Jestli ti nadává a mlátí tě kvůli bordelu v pokoji, nadává ti do krav, když si na sobě necháš košily, ve které jsi spala, tak ať mi ostatní rádci prominou, ale je to prostě deb*l. Ať už si o něm ale myslíš, co chceš, žiješ pod jeho střechou (když se teda rozhodneš tam zůstat...); takže musíš dodržovat jeho pravidla...Buď na něj milá atd., prostě si to tam snaž co nejvíc zpříjemnit, ať už si o něm myslíš, co chceš. Až si budeš sama vydělávat, můžeš se na něj pak pěkně vybodnout! *uspech*

PS.: Jenom by mě zajímalo- co si o tom, jak se k tobě chová, myslí tvoje babička a macecha?

doplněno 24.08.15 18:10:

*košili...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]