Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola balicku celnim uradem

Od: hloubavyota odpovědí: 2 změna:
Pokud si objednam zbozi z ciny, treba z aliexpress, cena je 10 dolaru( postovne bylo zdarma) tyka se me nasledujici informace, kterou jsem se docetl na internetu?
Pokud reálná cena zásilky nepřesahuje 22 Euro, je balík předán České poště a doručen adresátovi. Za uskladnění a ověření zásilek celním úřadem si česká pošta účtuje poplatek 96 Kč.
Znamena to, ze budu platit 96 kc za to,ze celni urad zkontroloval balik?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Balíčky s udanou cenou do 20$ chodily dřív automaticky bez celního projednání. Protože ale není složité napsat číňanovi aby deklaroval nižší cenu, tak se to samozřejmě zneužívá. Dneska jde podle mě všechno přes rentgen a člověk co u něj sedí může a nemusí balíček vzít a hodit ho na paletu která pojede na čelní kontrolu. Mě se zatím stalo jednou jedinkrát že mi balíček zadrželi i když zboží bylo pod hranicí pro celní odbavení. Ano . . v tom případě si pošta ten svůj jidášský groš strhne i když celník vydá prohlášení že balíček je bez cla. Většinou se ale borec na poště trefí a ke zbytečnému celním projednávání nedochází.

stirecek*
hodnocení

0x
Těch 96 Kč se platí pouze v případě, e vás celní úřad vyzve k doložení faktury, tedy skutečné ceny, aby mohli vypočítat DPH. Za 10 USD nic platit nebudete. Chodí mi řetězy za 30 i více USD a nic nechtějí. Boty i za víc peněz a v pohodě. Mobily za 500 USD taky prošly bez DPH. Stačí jen Číňanovi napsat, ať uvede nižší cenu nebo deklaruje za něco jiného. Ale to jen v případě, ze kupujete nad těch 22 EUR v přepočtu. Počítá se celková zaplacená cena, tedy i s dopravou, pokud je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]