Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, dal jsem v práci výpověď, jelikož jsem si našel lepší. CO vše mi musí současný zaměstnavatel dát za papíry, které bude potřebovat nový zaměstnavatel?
Poslední den zaměstnání musí zaměstnavatel vystavit potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list);
do měsíce po skončení musí vyhotovit a dát Vám podepsat ELDP, jedno vyhotovení zaměstnavatel
zašle na OSSZ (doporučuji po nějaké době na OSSZ zkontrolovat, druhé vyhotovení bude pro Vás.
Pak ještě potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně,
které budete potřebovat pro roční zúčtování daně nebo pro daňové přiznání.
Vše až po skončení zaměstnání, nikoliv hned po výpovědi, po níž ještě následuje dvouměsíční výpovědní doba.
Evidenční list je zaměstnavatel povinen vyhotovit do měsíce po posledním zúčtování, nejdéle však do 31.1. následujícího roku, a odevzdat na OSSZ do 30 dní od vyhotovení. Zaměstnanci se jeho kopie předává nejpozději v den, kdy se odevzdává na originál na OSSZ (případně kdy se ELDP zasílá elektronickou cestou). Tolik zákon. Slušný zaměstnavatel samozřejmě předá ELDP po uzavření posledních mezd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.