Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nebýt hodný?...tj. Jak sbalit holku?

Od: johnnyp odpovědí: 11 změna:

O tomhle padla zmínka ve spoustě témat, dotazů, rad a vašich zkušeností..."když chce kluk sbalit holku, hlavně nesmí být hodný,to je konec,pro holku se stane naprosto něpřitažlivý,nikdy jí nesbalí...". Vím, že už o tom bylo hodně napsáno, ale abych řekl pravdu, pořád tomu nerozumím.
Takže nejdříve...opravdu být hodný už samo o sobě je pro seznamování překážka? Ano, "být hodný" + vlezlý, snaživý, přeslazený...to spíš holku odpuzuje, chápu. Stejně tak "být hodný" a snažit se to použít jako prostředek vyvolání zájmu u holky...to už nezní tak odpudivě (nebo jo, holky?), ale asi to funguje jen v romantických filmech. Každopádně, to už jsem pochopil, že také nepoužívat. Ale i samotné "být hodný" znamená pokažení šance holku sbalit? Nechápu.
Když občas čtu různé příspěvky, kde se tenhle problém objeví, holky většinou tvrdí, že hodnej kluk jim vůbec nevadí a klidně je může přitahovat, kluci rezolutně odmítají a tvrdí opak.
No, mě, bohužel (protože názory holek se mi většinou líbí mnohem víc:) se zatím potvrzuje spíš názor kluků. Zatím každý pokus o vztah (né že by jich ale zas tolik bylo) zkončil ze strany holky naznačeným, či přímo vysloveným: ,,jsi hodnej kluk, nechci ti nijak ublížit, zůstanem radši kamarádi".
Opravdu to samo o sobě je to nepřitažlivé, ubohé, ňoumovské...být hodný? Nebo se to tak jen říká a vždy s tím souvisí ještě něco jiného, čím kluk holku nepřitahuje?
Je to stejné, jako nepochopím, proč tolik holek se trápí kvůli klukům, kteří na ně kašlou podvádí je, ubližjou jim...jsou zoufalé, nechtějí se s klukem rozejít a ten si s nimi jen hraje. A kluci, kteří by holce nikdy neublížili, nepodváděli jí atd. jsou nezajímaví, nepřitažliví, nudní...protože jsou hodní.
To jako pro hezký vztah jsou adrenalin, nejistota a napětí "lepší přísady" než slušnost, férovost, spolehnutí se na druhého...? Nebo je výraz "hodný kluk" tak odpudivý jen v počáteční fázy seznamování a ve vztahu už nevadí?
Nechci si tu hrát na svatého...ale podle dnešních měřítek vůči okolí asi jsem ten "hodný". V dnešní době to ale nepřináší naprosto žádné výhody, spíš naopak. To, že se mi nedaří najít si holku, je jedna z těch nevýhod. Tak asi se budu muset naučit nebýt hodný, no...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě bych negeneralizovala. Ono záleží hodný a hodný. Pokud je kluk hodný jen na holku, která se mu líbí, není hodný. Protože když ta holka toho kluka odmítne, tak najednou je to strašná husa a povrchní blbka, že odmítla takového hodného kluka. Doopravdy hodný kluk je takový, který se chová laskavě ke všem - včetně servírek, které nechce sbalit nebo třeba i "ošklivých tlustých kámošek" holky, co se jim líbí.

Když je potom nějaký kluk opravdu hodný, to nepoznáte na tom, že vám pomůže nosit tašku nebo vám koupí drink. Spíše než teoretické případy připomenu skutečnou událost, která způsobila, že jsem na kamaráda začala pohlížet trochu jinak. Právě kvůli tomu, jak dobře (hodně) se zachoval - povídali jsme si ve skupince a o kus dál jedna krapet opilá dívka (starší, žádná sexbomba, prostě obyč holka) klopítla. Kamarád se s námi přestal bavit a okamžitě k ní běžel, aby jí pomohl. Nic spolu neměli a o nic se nesnažil. Vůbec o tom nepřemýšlel. Viděl někoho, kdo klopítl, tak šel pomoct.

Takže je rozdíl hodný a hodný. Znám kluky, kteří jsou jakože strašně hodní a laskaví a naslouchají atd., ale kupodivu jenom holky, které jsou krásné a líbí se jim. Všichni ostatní jsou pro ně tak nějak vzduch...

Člověk je hodný jen v případě, pokud nepřemýšlí o tom, jestli je hodný a jestli se chová laskavě/dobře. Dělá tyhle věci automaticky a bez přemýšlení a vůbec neuvažuje o žádné jiné možnosti. A takových je opravdu velice, velice málo. Těch "falešně hodných" jsou ale mraky.

iz*
hodnocení

1x

Podle men je chyba se tím takhle zabývat.

Prostě až potkáš tu správnou dívku, tak s ní budeš.

Nějakými teoriemi to neurychlíš.

hodnocení

0x

Slovíčko hodný se stalo synonymem pro blbý. Je to smutné, ale je to tak. Myslím si, že bude stačit, když budeš slušný a pozorný a najdeš míru. Nemá smysl hrát divadlo a tvářit se jako lidožrout nebo naopak jako král cukrkandlu. Pak je to o nervy. Kontrolovat a hlídat se. Buď přirozený a dívka tě vezme nebo nevezme taKového, jaký jsi. Bude méně šoků pro tebe i pro ni, kdyby vyplul tvůj přirozený charakter na povrch. Vůbec se nestrachuj, není potřeba "balit" všecko, co jde okolo. Až půjde okolo ta pravá, poznáš to. ;)

klera*
hodnocení

0x

Já to zkusím ze svého pohledu. Podle mě určitě nejde o to, že by ta "hodnost" byla překážka ve vztahu, ale o to, že většinou tito kluci nemají dostatek sebevědomí, sebeúcty atd. Jsou to prostě takoví ťunťové. Znám kluky, co jsou hodní, galantní, nikdy by nikomu neublížili, ale mají prostě osobnost. Vím, že bych se s nimi ve vztahu nenudila, že by do něho něco přinesli a příliš by na mě neviseli...Jsou sami sebou- to je důležitý. Když potkám toho "hodného" kluka, o kterém píšeš, cítím, jak hrozně vážně všechno bere...já nechci seznamování už od začátku brát vážně. Prostě se chci bavit, poznávat toho druhého a pak teprve začít něco vážnějšího. Nechci se cítit svázaná už od začátku...asi tak. :)

doplněno 20.08.15 19:51:

Ještě doplním- záleží na situaci. Když to mezi dvěma jiskří od začátku, proč se nevázat hned. Ale vždycky to vyplývá z emocí, momentální situace. A vždycky to "jiskření" vychází z toho, že dvě různý bytosti cítí, že charakter toho druhého, je jim blízký, že mu rozumí...není to o tom, že jeden z nich se snaží seč může, obskakuje toho druhého, dělá pro něj všechno, navzdory vlastní (chybějící) osobnosti. I když...i to je vlastně možné.

lionka*
hodnocení

0x

Nevím, co si přímo představuješ po pojmem "být hodný." Ono je rozdíl mezi hodným klukem a hodným ňoumou. Jestli být hodný znamená ponižovat se, za každou cenu se jí přizpůsobovat a plazit se před ní pomalu na kolenou, tak to moc přitažlivé není. Taky záleží na tom, kolik ti je let. Mladé holky ještě většinou nehledají partnera do konce života a spíš se chtějí bavit. Hodného, zodpovědného a spolehlivého partnera ocení spíš až ve vyšším věku.

zelenydabel*
hodnocení

0x

zkus obrátit situaci. Představ si že potkáš holku. Je pěkná, šikovná...a najednou ti napíše po společném večeru v restauraci, kde si ji pozval. Najednou ti začne být vlezlá, ptát se kdy tě znovu uvidí a jestli se ti líbí atd... Najednou zjistíš že tvé podvědomí dává spátečku. Byť je to skvělá holka, prostě svým chováním tě odpudí. Co se týče žen je to úplně to samé. Když jsi hodný, zdvořilý, milý...jako fajn, super ale nejsi pro ni chlap.

Polož všem ženám otázku jakého muže hledají? - hledám hodného, vtipného, milého gentlemana, který mě bude milovat, bude mi věrný atd atd...ve skutečnosti je ale přitahují ti zlí kluci které se snaží předělat k obrazu svému. Proč?
Jednoduše ten kluk není pav s její krásy. Nesedne si z ní na zadek. A teď si představ že se bavíš s pěknou mladou slečnou. Před tebou ji každý řekl, ty jsi tak krásná, máš nádherné oči jako studánky...vypadáš úchvatně...zjišťuješ už jak to vypadá...už je tím unuděná. Naopak přistupuj k seznámení úplně normálně, neočekávaj od toho vztah...an si nepředstavj jak se vodíte za ruce a prožíváte romantické večery ve ddvou, procházky atd...Proč, protože se to pak snažíš nepokazit. A čím více se to snažíš nepokazit, tím více jsi sevřený a nechceš nic pokazit a přitom vše pokazíš. Jsi totiž ve stresu a pohled na pěknou babu kterou by jsi mohl mít a chceš ji a uděláš vše aby jsi ji získal tě sevře a nebudeš schopný ani vypustit hlásku.
Musíš se naučit přistupovat ke každé ženě normálně. Pobavit se a zase jít. Neočekávej od toho vztah. Když víš že si to můžeš dovolit že nemá malé sebevědomí, tak ji můžeš podpichovat...když ji budeš chtít na konci rande políbit na líčko, tak to udělej. Přinejhorším ti dá facku ale tě nezabije a věř, že vesměs se bude červenat a bude ji to příjemné. Pokud teda nevypadáš jako uslintaný pobuda kterého před schůzkou olízla kráva aby měl správnou patku...rozumíš co tim chci říci?
A když ti napíše neodpovídej ji hned...nech ji chvíli čekat...začne totiž přemýšlet, proč už mi neodpověděl. A po 15 minutách ji třeba odpověz. Nebo řekni že jdeš se svou dobrou kamarádkou do kina...už začne přemýšlet je to jen dobrá kamarádka...musím na příští schůzce více zaujmout. Neomotávej se kolem ženské a nedávej ji najevo že tvůj čas je jen a jen pro ni.
Kdysi jsem měl ten samý problém... hodný milý super kluk...takhle mě to máma učila a výsledek? Sorry jen kamarád. Až jednou jsem si všimnul, že když jsem nejevil zájem o jednu holku, tak ta naopak mě začala bombardovat dotazy telefonáty a začala dělat věci které jsem i já dělal ženám a najednou mi to došlo. Postupně jsem tedy na sobě začal pracovat a zjišťovat co a jak.

hodnocení

0x

Má smysl nad tím přemýšlet?

Jak nebýt hodný?...tj. Jak sbalit holku?

hodnocení

0x

Být svůj, být zajímavý, něco umět, mít nějaké koníčky, které u dívek zabodují. Nesedět jen u počítače a čekat na někoho. Získat nové zážitky, zorganizovat něco pro své okolí, být mezi lidmi, bavit se. Nedělat z dívky středobod svého vesmíru.

To jsou mé tipy. Důležité je zaujmout, nenudit, nehledat za každou cenu. Když budeš mít co nabídnout, ona se ta pravá objeví. :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

nejideálnější kombinace přitažlivá pro holky je :

hezký, chytrý, vtipný, sexy, přitažlivý, zajímavý, sebevědomý, společenský, úspěšný, hodný, spolehlivý, věrný, rodinný typ ...

- má to jednu vadu - v této kombinaci to neexistuje !

doplněno 21.08.15 00:14:

- holky obdivují sebevědomé a hezké frajery, tzv. "mača" - ale když jim ten mačo "nabije hubu" a uteče jim - tak přilezou za tím hodným a spolehlivým klukem, aby jim pomohl s výchovou "mačových" dětí. To je příroda - samičky si instinktivně vybírají partnera, se kterým mohou zplodit silné potomstvo.

- musíš se holt naučit být sebevědomý a silný, aby sis uměl partnerku vybojovat - ale zase máš výhodu, že nemusíš (fyzicky) rodit a mít takové ty ženské starosti, kterých se ženy nezbaví, ať jsou sebevíce "rovnoprávné".

radd
hodnocení

0x

Přesně jak píše ivzez, neztrácej čas lamentováním o tom a o tom a přemýšlením. To vypadá, že sedíš doma zbědovaný, že tě žádná nechce.

Běz se raději někam bavit a třeba potkáš někoho zajímavého.

henryanry
hodnocení

0x
Holky si vždycky raději vyberou někoho, kdo jim pak nakonec ublíží, než aby si vybrali někoho hodného, asi je to příroda, žádná diskuze tady to nevyřeší. Záleží na tom, jak se kdo narodil s osobností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]