Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Existují ještě čínské restaurace?

Od: conconi® odpovědí: 12 změna:

A tím nemyslím vietnamské. V Mladé Boleslavi byla ještě za komančů čínská restaurace "Kosmos", kde fantasticky vařily. Dodnes na ni vzpomínám, ale mám pocit, že v dnešní době už taková restaurace neexistuje. V Boleslavi je sice ještě jedna provozovaná českým majitelem, ale tam šidí tak důsledně, že dokonce i ředí sojovou omáčku. Jinak jsou jich haldy, ale provozované vietnamci a taková "čína" mi nechutná. Je to něco úplně jiného. Víte někdo o klasické číně? Kdekoliv, my trajdáme na motorkách po celé republice.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar jethro

Přerov - Předmostí, "pod komínem". Zítra tam chci jít, tak poreferuju.


doplněno 24.08.15 10:39:

Tak restaurace byla taková, jak si čínskou restauraci představuji. Čínské prostředí, čínský perzonál, čínská hudba, dost dobrý výběr jídel, obří porce, rozumné ceny (a omáčka, která vám spálí sliznice na uhel a cítíte ji ještě na druhý den na záchodě :) ) Za mě dobrý.

hodnocení

Určitě dejte vědět, jinak děkuji za info ostatním.

hodnocení

Fajn, díky za info, příležitostně zkusíme.

 

zdenkane
hodnocení

2x

Dobrý den, tady je vše stejné jako za komančů alizee-jablonec.com/...

 

hodnocení

0x
avatar 2masoni
No, boleslavský Kosmos byla taková česká čína... Ale špatný to nebylo.
Někde ředí sójovku? To všude - optimálně vývarem. A restaurací, které patří Číňanům, kteří tam i vaří znám spousty...
odpoved*

" A restaurací, které patří Číňanům, kteří tam i vaří znám spousty..."

Ano, máte pravdu. Klasické čínské jídlo v nich málokde vaří, protože by to tady nikdo nejedl. Jelikož o zákazníka nechtějí přijít, většinou jídla přizbůsobují evropským chutím /né vždy k dobru věci/. Další velký problém jsou suroviny, které tady nejsou. Dovoz některých surovin /asijské jídla se připravují jen z čerstvých surovin, proto také ta rozdílná chuť/ by ani nebyl možný a zbytečně by jídlo prodražoval.

karelb*

Navíc je ještě problém, že Čína je široký pojem, jako Evropa. Kdysi mi říkal jeden číňan, že v kuchyni není číňan jako číňan. Jsou velké rozdíly mezi kantony. Že je to stejné, jako bych očekával evropskou kuchyni (myslel tím italskou kuchyni) a vařil to němec nebo fin (taky evropan).

odpoved*

Máte pravdu, ale toto jsem již nechtěl zmiňovat /jiná část země - jiné jídlo, jiné podnebí – jiné suroviny/. Vysoko v horách lidi nemají tak pestrou stravu, jako lidé žijící třeba u moře. Také staří lidé stejné jídlo připravují jinak, než mladší kuchaři... Zde mohou být lidi rádi za to, že se zde připravované asijské jídla alespoň na trochu přiblíží chutím, opravdových asijských jídel.

cina

ukoruny.cz/...

zvenku nic moc ale vari dobre

Jídelní lístek je úžasný ukoruny.cz/...

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Už je to pár let, co jsem se s několika Číňany bavila (lámanou angličtinou a zprostředkovaně) o čínských jídlech a čínských restauracích. Dozvěděla jsem se, že nejbližší opravdu "čínské" restaurace jsou v Nizozemí. A v Londýně. Českým čínským restauracím se jen smáli. Ale i tak mi v těch českých napodobeninách chutnávalo. Nejvíc kačenka :).

sebod*

Hradec Králové - hotel Černigov - dole pod schody je Čína. Chodím tam často (takže jsem s jídlem spokojená).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]