Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Serióznost VS. konkurenční boj

Od: frame* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych znát názor Vás nezaujatých na jednu situaci.

Chtěl bych na jednom místě zřídit provozovnu podnikání. Na onom místě však již provozovna stejného oboru již existuje. Upřímě řečeno - tato původní provozovna je v příšerném stavu, není vůbec pěkná, má málo zákazníků. Proto jsem se rozhodl, že oslovím majitele, zda by mi jí náhodou nechtěl prodat. Majitel mi byl celkem dost nesympatický - byl dost namyšlený a jednalo se o takového machírka. Výsledkem bylo, že určitě neprodá, ale stejně mě stihl poučit o tom, abych si náhodou nemyslel, že díky této provozvně vydělává miliony. (To, že nevydělává mi je celkem jasné, protože podle mě dělá všechno špatně). Vím ale, že ta provozvna má obrovský potenciál, který je zcela nenaplněn. Co mohu dělat, když nechce prodat, tak holt neprodá. Uteklo několik měsíců a mě se naskytla příležitost koupit pozemek pár metrů od této původní provozovny. Na jednu stranu mě to potěšilo, na druhou stranu, pokud si o pár metrů dál postavím provozovnu vlastní, tak to bude boj ve kterém si celkem věřím, ale zbytečně se mi bojovat a někoho ničit moc nechce. Moc dobře vím, že tyto spory vedou např. k nočnímu rozřezání pneumatik zaparkovaného auta, ... Rád bych proto ještě jednou oslovil majitele původní provozovny a sdělil mu svůj názor a ještě jednou mu nabídl odkoupení jeho provozovny. Po tomto jednání mohou nastat pouze tři výsledky: 1) skutečně mi to prodá (tomu ale nevěřím a pokud ano, tak asi za velké peníze, 2) neprodá, já si postavím své, budeme bojovat, někdo prohraje, pokud on - nebudu již mít o jeho odkoupení zájem a budu mít velkého nepřítele a špatný pocit, 3) neprodá a já nikdy nepostavím, protože mu prozradím své plány a on to jako vlivný podnikatel zařídí tak, aby mi to úředníci nikdy nepovolili.

Tak se v tom tak plácám a říkám si jestli to má vůbec cenu. Co si o tom prosím myslíte? Děkuji

doplněno 19.08.15 19:00:

Ještě mě napadlo, že bych mu řekl na rovinu, že mi to buď prodá a nebo ho moje konkurenční provozovna zruší sama. To mi ale připadá jako vydírání.

Majitelem je ale člověk, který s tím nemá nic společného, vše zařizuje jeho syn, který musí být přítomen 12h denně na provozovně. Možná bych se ještě mohl zeptat toho syna, protože se jejich názory nemusí schodovat. A dost možná informaci o mé nabídkce o odkoupení ani synovi neřekl.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím tedy o jaký obor se jedná, ale nevěřte tomu že vybudováním nové provozovny starou jen tak zrušíte...

Už jen to než se Vám povede postavit novou budovu, zařídit potřebné dokumentace, vybavení atd.. sežere to spousty peněz a času. takže je dost klidně možné, že Vám prostě dojdou rezervy a nic kromě dluhů z toho nebude.

bruno*
hodnocení

1x

No, já nevím, s tímhle má zkušenost asi málo lidí. A když tak, každý má jinou. Mně osobně by postavit podobnou provozovnu hned vedle té mé připadal jako přímý útok na na moje podnikání. Nebylo by lepší vyhledávat klientelu někde o hodný kus dál? Jestli budete opravdu lepší, zákazníci přijdou.

jentak*
hodnocení

0x

Když přemýšlíte a máte výčitky už teď, tak se na to radši vykašlete. Buď na to máte žaludek a schopnosti nebo ne. Nic mezi tím není. tahle doba není vhodná pro ohleduplné, ale pro dravce, kteří jdou bezohledně za svým. Nevěřte pohádkám o poctivém podnikání. Pokud budete lepší než on, může si za to sám. Měl to dělat stejně dobře jako vy, mít bohatou klientelu, která nemá důvod přecházet k vám. Nevím, jestli mám stoprocentně pravdu, ale já to tak vidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]