Nejste přihlášen/a.
Jsem pán po padesátce a po rozvodu platím alimenty na nezletilého syna /9 let/.
S přítelkyní máme nedaleko sebe každý vlastní byt, kde žijeme sami.
Otázka zní: Pokud bysme se vzali a sepsali předmanželskou smlouvu že každý si nechá co jeho jest a bude bydlet ve svém bytě, bude nás případný alimentační soud posuzovat jako společně hospodařící manžele se společnými příjmy?
Čili jinak. Jsou manželé povinni žít ve společné domácnosti a společně hospodařit?
Pan po padestace, rozvedeny a jeste nedostal rozum a chce se jeste ozenit? Proc chcete udelat tak sileny krok? V tomto state a manzelstvi? Nestacilo Vam? K cemu? (moje dluhy budou tvymi) ...?
Mate to nejlepsi co muzete mit - kazdy svoji domacnost, jeste syna, pokud ho mate rad a on vas do stridave pece a nebudete se muset trapit kvuli alimentum. Budete si s ex platit vyzivne navzajem.
Co by nekdo z chlapu za ten stav, ktery mate dal ... Premyslejte
To není to, nač jsem se ptal. Mám svoje důvody a jsem dost starý na to, abych věděl co dělám. Chodím sem radit a nechat si poradit, ne poučovat!
Manželé nejsou povinni žít ve společné domácnosti. § 743 NOZ o bydlení manželů mimo jiného říká, že: Manželé se mohou dohodnout, že budou bydlet trvale odděleně. Dohoda manželů o odděleném bydlení má stejné právní účinky jako opuštění rodinné domácnosti s úmyslem žít trvale jinde.
Na určování výše alimentů bude mít vliv vždy pouze Váš příjem, nikoliv příjem Vaší budoucí ženy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.