Nejste přihlášen/a.
Náhodou přemýšlím,jak málo stačí ke zranění a jak velký náraz hlava nevydrží a trvale se buď poškodí nebo ten náraz člověka zabije. Prý i v autě při rychlosti 50km/hod může člověk zahynout,protože na něj působí nějaký obrovský tlak,kterému já vůbec nerozumím. Přesto by mě zajímalo,kam až sahá hranice pevnosti lidské lebky a jak dstatečně chrání mozek...
Dobrý den. Tuším, že i při rychlosti 50 km za hodinu je tu možnost zlomení vazu. Lidská páteř je velmi křehká. A zvláště pak, je-li špatně nastavena opěrka na hlavu.
lebka je docela silná a těch 50 Km/h vydržet múže ( MEmusí ) v 50 Kmúh když člověk není připoutanej tak hlava narazí na volant a i kdyby to lebka vydržela tak mozek vlastně "narazí" na vnitřek lebky a múže se poškodit ( múže nastat i smrt )
jinak lebku múže poškodit i daleko menčí rychlost ... pokud dostanete třeba kladivem tak by mohlo stačit třeba 20 Km/h
tady záleží na síle s jakou náraz poběhne ( to je rychlost a váha ) a na ploše do který se náraz "rozprostře"
No, ono je to jako s tím alchymistou, co rozbíjel atom olova kladivem - musí se do toho umět třísknout. Každou chvíli je vidět někde nebožtík, který se jen praštil do hlavy a bylo po něm. Na druhou stranu občas hlava vydrží neuvěřitelné věci. Viděl jsem střechu Favorita, promáčklou hlavou chodce nějakých 15-20cm od A-sloupku. "Důlek" měl hloubku cca 2-3 cm. Chodec to odnesl "jen" těžkým otřesem mozku, lebka vydržela. Ono taky není úplně podstatné, zda lebka vydrží v celku. K poranění mozku může dojít i bez poškození lebky.
Nejde o rozbití kosti, ale o zhmoždění mozku. Uvědomte si, že když narazíte, tak se sice tělo zastaví, ale mozek, a měkké orgány v břiše cestují stejnou rychlostí dál. A zastaví se o něco později, než hlava a trup. Čím těžší orgán a čím tvrdší obal, tím hůř. Hlava a mozek je na tom nejhůř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.