Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkat se s jeho bývalou?

Od: zvidavalucie odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. V současné době jsem ve vztahu- nevztahu s mužem, kterého nechala jeho přítelkyně. Velmi ho to zasáhlo, takový podraz od ni nečekal a ze začátku, co jsme se poznali mu jednoduše nedokážu absolutně věřit. Pořád o ni mluvil, většinou pozitivně, litoval, jak se k ni choval. Byli spolu léta. Bolelo mě to a rozhodla jsem se s nim nestýkat. On mě ale kontaktoval a tak jsme se vídali dál. Intuitivně jsem cítila, že je pořád jakoby duchem nepřítomen a kdyby mu ona navrhla, aby to ještě zkusili, tak by se na mě prostě vykašlal. Mezitím jsem já bojovala s vlastní podezíravosti, kterou se mi občas podařilo úspěšně kamuflovat, ve slabších momentech jsem ho však konfrontovala se spoustou zvídavých otázek. Sice mi na jednu stranu tvrdil, že je ochoten mi zodpovědět vše co mě zajímá, na druhou stranu když už se mi rozhodl podat nějaké vysvětlení, tak se jednalo o spoustu nic neříkajících frází, které opakoval pořád dokola, ale prostě to byla taková ta "omáčka" na kterou by se nechalo nachytat možná tak dítě, nebo velmi naivní osoba. Já ke všemu jsem člověk velmi citlivý a vnímavý. Občas trpím depresema a úzkostí. Když cítím, že něco není v pořádku, tak mě to strašně nahlodává a bolí to jako ďas. Už jsem kvůli němu probděla a probrečela hodně nocí. Za každý jeden moment, kdy jsem žárlila a dala mu najevo, co mi vadí jsem sama sebe obviňovala. Většinu času jsem mu dopřála volnost a byla jsem chápavá a milá. On byl velmi pozorný a vždy mi pomohl se vším, co jsem potřebovala. Choval se jako partner no pořád zdůrazňuje, že spolu nechodíme. A to jsem se ani neptala. Známe se sice pouze 4 měsíce. Ale od začátku je to takové křehké. Když mě párkrát vzal mezi své přátelé, tak jsme se občas před nima rafli a byť se jednalo jenom o malou výměnu názorů, označil mě za hysterku. Poslední týden jsme se chytli dvakrát. Já i on jsme se posledně trochu přiopili a před jeho kamarády jsme docela vybouchli. Dostalo se na téma "Bývalka", on mi říkal, že od doby co se známé mu udělala spoustu věcí, naschvály, nekomunikovala s nim když si potřeboval dořešit nějaké společné záležitosti. Mluvil o ni strašně sprostě, s hněvem a řekl, že by ji nejraději zabil kdyby mohl. To se mi hnusil. I kdyby to byla pravda a on byl opilý, tak to jenom potvrdilo, že mu na ní záleží, že já jsem jenom náhražka. Druhý den jsem semu já omlouvala. No a včera mi napsal, že už má dost mých scén, že ho ztrapnuji před kamarády a že oni sami nechápou, proč s takovou jako jsem já vůbec je. Neříkám, že jsem byla po celou dobu bez viny. Ale někdy mi přišlo, že mluvím k věci, no on se o tom tématu nechtěl bavit a jednal podrážděně.
Jelikož znám jenom jednu verzi příběhu, tak by mě zajímalo, co by o jejich vztahu a rozchodu řekla jeho ex přítelkyně. Zatím jsem slyšela dost věcí, no ráda bych si sama udělala obrázek. Znala její stanovisko k tomu. Zjistit, jestli co se týče ji, tak jsou mé obavy přehnané nebo mají reálný základ. Vědět jaká je- podle fotek vypadá že je to atraktivní, vkusná žena. Je také vzdělaná a má titul, zatímco já mám pouze střední atd. ... Rozum mi našeptává, ať ji nekontaktuji, moje zvědavost, ať si s ni domluvím setkání, zajdu na kávu. Bojím se každopádně rizika, že by se o tom mohl ON dozvědět.
Samozřejmě mi ona na to setkání nemusí kývnout. Neznáme se a není důvod, aby mi sdělovala detaily ze svého soukromí.
Nejraději bych si teď dala pauzu a nějakou chvíli se s nim nevídala a zjistila pak jakou má to naše scházení se pro něj cenu.
Ptám se tedy- Myslíte si, že by byla chyba kontaktovat jeho bývalou partnerku za jeho zády?
Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Váš problém bych pojmenovala jako malá sebedůvěra. Navíc - váš přítel vám to taky neulehčuje. Začala jste vztah s mužem, který, jak se říkává, nemá vyřešenou minulost. Jeho ten rozchod rozhodil, ještě to moc nerozchodil. Tudíž i od něho byla hloupost se hnát do nového vztahu. Chápu, že lidi nechtějí být sami, ale pak si jen přidělávají starosti. No a vy zase si moc nevěříte, tak pátráte po minulosti partnera, která by vám ale ve skutečnosti měla být ukradená. Co bylo, to bylo. "Terazky" je s vámi... S tou jeho bývalou se nesetkávejte, nic dobrého by to nepřineslo ani vám, ani vašemu partnerovi, nakonec ani jí. Proč probouzet spící saň? Nebo otevírat Pandořinu skříňku? Zaměřte se na současnost, tou žijte. A asi by to chtělo i nějaký odstup od partnera, který se zatím se svojí minulostí nevyrovnal... Zatím to opravdu vypadá na to, že jste náhražka, která se utápí depresemi kvůli úplně cizímu chlapovi, kterého jste ještě před nedávnem neznala. No nebylo vám bez něho lépe?

hodnocení

1x

Dobrý den. Proč se chcete hrabat někomu v minulém vztahu? Je to každého věc a soukromí. Vám by se to jistě také nelíbilo, kdyby někdo vyzvídal na Vašich bývalých partnerech co bylo a jak bylo..Co je komu do toho? Měla byste respektovat to, že on s Vámi vztah mít nechce. Jasně Vám zdůrazňuje, že s Vámi nechodí. Neberte to ve zlém, ale zamyslete se nad svým chováním trochu. Pak si možná najdete i vhodnějšího partnera pro sebe.

iz*
hodnocení

1x

Podle mne byste měla respektovat jeho názor, že spolu nechodíte

(že o Vás nestojí) a zařídit se podle toho.

Jeho bývalou přítelkyni do toho netahejte. Je to záležitost Vás dvou.

hodnocení

0x

Odpověď zní ANO, je to chyba. Neumím si představit, že by po mojich dvou rozvodech přítelkyně zkoumala moje bývalky, lásky a vůbec celý můj minulý život. Co bylo bylo.

Osobně bych si s ním dal nějakou pauzu než v něm dozraje rozchod. Tyhle nové vztahy po rozchodu chtějí čas.

Je to střet dvou světů Zvědavé upovídané ženské a flegmatického muže co moc nechce nic řešit- Vaše setkání s jeho EX ho ale může pěkně nadzvednout ze židle.

zvidavalucie
hodnocení

Máte pravdu. Jak vyplývá z mého textu, samozřejmě jsem to tušila. No přeci jenom jsem potřebovala "stopku" od třetí strany, abych náhodou nejednala impulzivně.

doplněno 19.08.15 13:41:

Jen dodám, že já nejsem ukecaná, ale to spíš pro odlehčení :)

hodnocení

0x

ano, byla by chyba to vůbec zkoušet - myslím, že ona by se s vámi ani nebavila, proč taky, a kdyby se to dozvěděl on, tak by s váma hned skončil...

pohanka*
hodnocení

0x

Já nevím, proč se v tom pitváte. Samozřejmě to nemá cenu. Si myslíte, že po čtyřech měsících přátelství, protože to snad ani nebylo chození, mu budete chybět? A kde je láska a zalíbení?

Tento vztah nemá perspektivu. Vy ho chcete zachraňovat, investujete do něj svoje city, ale on Vás nemá rád. Jenom jste mu vyplnila prázdné místo po bývalce. Stejně Vám říká, že spolu nechodíte, tak si nic nenamlouvejte. Vzdělání a titul v lásce nemá roli. Spíše osobní přitažlivost. Možná Vy pro něj máte slabost, ale troufám si tvrdit, že on ne pro Vás.

Setkání s bývalkou by byla chyba.

Již jste se dozvěděla nemilé věci o sobě, místo toho, aby Vás rozmazloval, jezdili po výletech, bavili se o budoucnosti. Vy se pořád motáte v minulosti. On se ještě nevyléčil z předešlého vztahu. Dejte mu vale. A také sama chvilku počkejte, nepospíchejte hned do jiného vztahu, srovnejte si svůj život. Možná, že se Vám líbí, ale partner pro život to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]