Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičem nákladního auta jen na půl roku

Od: davm odpovědí: 5 změna:

Potřebuji praxi s řízením nákladního auta. (čistě skupina C) Chci se tedy někde nechat zaměstnat.

Mám v plánu tuto práci dělat jen dočasně - asi půl roku, abych se vyjezdil.

Prosím - potřebuji poradit, jestli to že chci setrvat jen dočasně mám rovnou potencionálnímu zaměstnavati sdělit, nebo raději ne.

Nebo co by jste mi poradili jak to udělat.

Chci se vyvarovat tomu aby mi dali třeba roční smlouvu a já tam musel zůstat déle než chci. Nebo jde taková smlouva předčasně vypovědět? Měl bych z ní sankce?

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Potenciálnímu zaměstnavateli bych rozhodně neříkala, že pro něj chci pracovat jenom půl roku.

Výpověď můžete dát i v případě smlouvy sjednané na dobu určitou.

Musíte ale počítat s dvouměsíční výpovědní dobou a doručit zaměstnavateli výpověď včas.

ctenar*

Jeste doplnim - je mozne i ukonceni smlouvy vzajemnou dohodou. Pak si datum ukonceni urcite sami a neplati 2 mesicni lhuta.

radd
hodnocení

0x

Pokud nemáte praxi s řízenám vozidla,tzn. máte čerstvě řidičák a na pohovru řeknete, že chcete pracovat pouze půl roku, nevím jestli budete pro zaměstnavatele zajímavý.

Na druhou stranu, po řidičích s Cčkem je dnes sháňka no.

majsterjoe*
hodnocení

0x

V Ostravě bych věděl o takové práci.

hodnocení

0x

davm, obraťe si situaci, sedněte si na místo zaměstnavatele.

Musí Váš proškolit, zdravotní prohlídku, evidenční papíry pro statistiku a další papíry a když bude vědět, že je to jen na půl roku...co mu sdělíte?

Abyste se vyjezdil za půl roku? To snad nemyslíte vážně? Spíše abyste poznal jen začátek problémů, které se budou hromadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]