Nejste přihlášen/a.
Vrátila jsem se s 3-tydenní dovolené do práce a zjistila jsem, že mám zaplacený jenom jeden odpracovaný týden a zbytek za dovolenou není vůbec proplacený. Zašla jsem za naši účetní a ta mi řekla, že mzdu dělala její nová kolegyně, která se zaučuje a zapomněla mne do výkazu zapsat moji dovolenou, kterou já měla schválenou od šéfa i podepsanou. Dostala jsem malou výplatu kvůli nezaúčtované dovolené a nejsem schopna zaplatit za uhradu mého nájmu bytu ani splátku půjčky do banky.Účetní mi řekla, že se omlouvá a náhradu dostanu až následující měsíc do příští výplaty. Já ale ty peníze nutně potřebuji na úhradu mých plateb tento měsíc. Řekla mi, že jí moje platby nezajímají a mám prostě vyčkat. Řekla jsem to šéfovi a ten je jedna ruka s těmi kancelářskými pracovnicemi a jen mi řekl, tak si od někoho zatím půjčte peníze. Copak se nedá rychleji chyba účetní napravit, dát mimořádně pokladnou peníze za dovolenou a zaúčtovat do mzdy, musí se čekat celý měsíc na nové účetní období? Jak byste postupovali Vy v případě špatně vypočítané Vaši výplaty? Děkuji moc všem.
Ahoj. Promiňte kolegové! Ale tyhle rady o nutnosti mít na účtě několik platů, jako nějakou rezervu, tazatelce moc nepomůžou. Dá ,se říct, že jsou úplně na P R D ! Rada měla být na způsob, jak se domoct ty mimořádné částky, jako náhrady za neúplný plat chybou mzdové účetní. Tak se trošku ovládejte v kunýrování. Každej na tom není tak dobře, jako vy.
Není to na prd. Je to rada jak podobnému problému předejít. Což sice opravdu tazatelce nepomůže aktuálně, ale může někomu pomoci propříště.
Dobrý den, když jsem byl kdysi v podobné situaci (výplata odeslána na jiný účet chybou účetní), tak jsem musel sáhnout na úspory. Takže, buď uděláte totéž nebo si od někoho půjčíte. Účetní je také jenom člověk a chyba se může stát - je dobré mít naspořeno. Zdravím!
doplněno 18.08.15 20:06:humbucker - a Vaše rada přímo k problému je jaká?
doplněno 19.08.15 08:23:zwiki - když jste četl i ostatní příspěvky, tak víte, že nejsem jediný, kdo zmiňuje potřebu úspor.
Máte pravdu, že tazatelka nepíše o úsporách, ale o dluhu u banky. A v účtárně již byla, tak je otázkou, zda účtárna musí nebo pouze může vyplatit mimořádnou zálohu - zatím s tímto řešením účetní nepřišla (že by o tom nic nevěděla=?).
doplněno 19.08.15 15:56:Tož, nyní nevím, zda nám psala Jitka nebo Lev. Zda platí původní dotaz Jitky nebo verze od Lva.
Jitko, jste také Lev? Pokud ano, tak příště uvádějte informace správné a kompletnější.
Orgány bych se neoháněl, k trestnému činu nejspíš nedošlo. Řešením je požádat o mimořádnou zálohu, nevidím důvod, proč by ji firma nemohla vyplatit.
Kromě toho, nemít uloženou částku minimálně ve velikosti jedné výplaty "pro strýčka Příhodu" považuju za nezodpovědné. Co uděláš, když ti klekne pračka nebo lednička nebo nastane jiný nepředpokládaný a nutný výdaj?
Napíše si o radu sem do poradny.
Přesně tak, alespoň jedna výplata stranou je minimální životní rezerva, kterou by měl mít každý.A to v tom nejhorším období. V produktivním věku za normální situace bych finanční rezervu stanovil min na 3-6platů.
Ahoj všichni reagující i Hejkale. Jasně, že má odpověď už nebyla taky moc pomocná. Už bych jen opakoval napsané. Můj příspěvek měl jen upozornit, že mnoho našich spouobčanů opravdu žije systémem ,, z ruky do huby,, . A nemusí to být jen jejich nějakým zaviněním. Prostě, tak to je. A jejich procento může být a asi i je, šíleně vysoké. Jitka píše, že byla na dovolené. Na dovolené mohla být i doma. Mnoho firem tu dovolenou dává v létě povinně a málokdo může vypracování své výplaty nějak ovlivnit.
Když jsem připravoval podklady pro výplaty, tak to po mě ještě kontrolovala účetní a když přesto něco nějak uteklo, chodily účetní na ,,Hrad,, a vysvětlovaly případný vznik nějaké anomálie. A ta se pak buď potvrdila jako oprávněná, nebo se opravila, ještě před dáním výplat k výpočtu strojům. Taky se mi povedlo ,,udělat,, parádní několikanásobnou výplatu. Jenže, tenkrát(rok 1981) by to prostě u nás neprošlo. A opačně také ne. Dneska ty výplaty ,,dělá počítač,, a na něj se svedou všechny chyby obsluhy. Kdyby mohly stroje kopat do zadků. Nebo alespoň fackovat. Jinak, účetní sama o sobě asi vyplacení dodatečných peněz není oprávněna. Musí to vždy schválit její odpovědný nadřízený, který to oprávnění, tu chybu napravit má. Tak, snad jsem taky něco doplnil k něčemu. Ahoj.
Zdravím všechny kteří odpověděli. Všem moc děkuji.
Tato situace se opakuje už po čtvrté po sobě nasledujicí měsice. Myslím že příjem 11.283,-kč a 6000,-kč -17283,-kč je OK
EXEKUTOŔI se nedohodli na ponechaní nezabavitelných částek.
Určitě požádám o mimořádnou výplatu.
Správně bxch měl mít pravidelně -10.860,-kč a to by šlo
Děkuji Všem za jejich velmi kvalitní příspěvky. Lev
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.