Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s exekuci

Od: hasan odpovědí: 14 změna:

Mohl by nekdo poradit .Jako mlady jsem nadelal dluhy u Praz.dopravnich podniku a vim o tom ze mam exekuci na plat uz asi 8let ,ale nikdy si nikdo nevzal ani korunu.Vim ze to bude dneska hodne velka suma ,tak 10 zachytu .Jednou za rok mi prijde dopis od advokata.Kolik to dela nevim a bojim se i zeptat na uradech ani nevim na kterych .V miste trvaleho bydliste se nevyskituji,a rodice s tim nemaji problem .vetsinu casu jsem legalne delal, mel adresu ,ucet v bance i praci .Momentalne neziji ani na uzemy CR.Jestli neexistuje nejaka promlceci doba nebo dohoda. Predem dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Hasane, já si myslím, že to není jenom strach, ale máte prostě binec ve svých financích. Strach můžete mít z částky, na kterou se to možná už vyšplhalo. I za mladickou nerozvážnost se musí platit, když už Vás nachytali. A dneska už jsou exekutoři natolik fikaní, že si Vás nakonec najdou. Když máte exekuci tak dlouho na plat a víte o tom, tak jste si musel přebrat nějakou korespondenci, kde je uvedena spisová značka. Navíc jistě nějaký popis dluhu bude i na korespondenci od advokáta. Bude to pravděpodobně upomínka, která prodlužuje promlčecí dobu. Takže na to moc nespoléhejte. Takže opravdu bych také doporučila buď soud a nebo advokáta, který Vám tu upomínku zasílá. Protože i když to třeba byly pouze stokorunové částky, navýšením o úroky z prodlení, ale hlavně s náklady na vymáhání a odměnu exekutorovi - může se to vyšlhat na horentní sumu - nedokázala bych si tipnout výši. Dohoda by asi byla možná jenom s tím advokátem - domnívám se, že zastupuje DP. Asi byste se k tomu měl postavit jako chlap a už to konečně řešit. *ee*

hasan
hodnocení

No zadnou korespondenci jsem si nevizvedl a ted uz jsme hodne dlouho cisty ,binec ve financich mam a to velky.Proto jsme taky odjel ven,abych neco videlal,jo a patkrat jsem se zkousel nekde domluvit .domluva vetsinou neexistuje .Tak se vetsinou na to vykaslu,nikde se nebudu doprosovat o serioznost.Ale stejne moc dekuji

ifff*

Chudáci rodiče, až jim exekutor vystěhuje barák a oni budou muset dokazovat, že ty věci jsou jejich... Já bych Vás na jejich místě vydědila.

hasan
hodnocení

To se nebojte s rodici jsem nikdy nezil.Od 18 sporadicke navstevy .Byt maji v osobnim vlastnictvi a uz tam nekdo otravoval,ja tam mam jenom trvale bydliste o ktere tam nestojim .Vim o tom ze se mohu prihlasit na urad ,protoze jinou moznost nemam,nejsem bohaty a nikdy mi nikdo nic nedal (byt od statu ,babicky byt a pod).tim by seproblem s rodici vyresil . takze vydedeni nehrozi myla pani a ja si myslel ze tady clovek najde nejakou konstruktivni pomoc.Vam opravdu dekovat nebudu

ifff*

A myslíte, že exekutora zajímá, kolikrát v roce se tam objevíte? Exekutora zajímá především trvalé bydliště.

A co čekáte za radu? Zaplaťte svůj dluh, co chcete slyšet? Vám není trapně, že u rodičů se již objevuje nebo bude objevovat exekutor a vystěhuje jim byt? To Vám to je skutečně jedno? V tom případě jste, milý pane, pěkný zmetek. A naučte se česky, píšete jako dobytek.

daisym*
hodnocení

0x

Z mé vlastní zkušenosti Vám radím, zajděte na dopravní podnik, kde máte pohledávky a zjistěte si dlužnou částku. Určitě se dohonete na splátkovém kalendáři, když dluh bude vyšší než si můžete dovolit zapaltit. Když budete otálet, jednou Vás to dožene a pak se nedoplatíte. Ty peníze navíc co zaplatíte na úrocích a různých poplatcích určitě v budoucnu rád využijete jinde..třeba hezká dovolená. Neradím Vám jako odborník, ale jako člověk.

hasan
hodnocení

dekuji ,ale kdyby to bylo tak jednoduchy tak to udelam .Domnivam se ze to bude vic jak 100 000 a to je za mladickou nerozvaznost trochu moc .

ukradeny
hodnocení

0x

Kamarád měl jako Vy 10 dluhů u DP-Praha a po devíti letech dostal exekuci na 140 tis a nějaké drobné. Budete to mít stejné.

hasan
hodnocení

diky to si mne nepotesil a jak dopadl dohodl se nejak a nebo to zaplatil,protoze mi to pripada neadekvatni dluhu.Proto cela ta debata.Da se stim neco delat a hebo to clovek musi cely zaplatit

maryfrances*

Musíte to zaplatit, dluh Vám nikdo neodpustí, naopak bude stále narůstat. Zvlášť pokud to má u sebe už exekutor. Pokuste se dohodnout splátkový kalendář, to je jediné řešení.

ukradeny

Platí to po splátkách, alespoň mi to říkal před měsícem. Jinak část dluhu bude vyplácet z podílu na domu, který jde na prodej (otecův dům). Zažiješ si nějaké to peklo, ale jde to přežít. Já jsem splatil 12 dluhů (ve veřejném sektoru, ovšem bez exekuce) a zůstalo penále u ZP (4562Kč, ale čekám na snížení či odpuštění penále, neboť jsem to z vlastní iniciativy zaplatil) a zbývá mi ještě zaplatit u rodiny cca 30tis. Tedy do listopadu ještě budu platit, poté se mám v plánu ožrat.*smich*

hasan
hodnocení

No uvidim skusim se dohodnout,ale navstivim i pravnika.hodne jsi mi pomohl

maryfrances*

Pokud mohu ještě jednu věc - konzultace s právníkem je zbytečná investice, ten dluh tam je a všechny platební rozkazy vydané soudem vešly v platnost, s právníkem se to mělo konzultovat, když jste měl možnost se k nim vyjádřit. Nyní už skutečně musíte pouze jediné - zaplatit.

ukradeny

Zjisti si, jestli na těchti stránkách nebyl na Tebe zapsán zápis na exekuci: live.ceecr.cz/... Pokud ano, tak Ti ani právnik nepomůže, protože jsi promarnil lhůtu na odvolání a exekuce nabyla právní moci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]