Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci přijit o práci

Od: aleeenka odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, asi se trochu víc rozepíšu o svém problému. Našla jsem si práci jako pečovatelka o jednoho 15 letého teenagera. Rodíče na něj nemají čas a já se mám o něj starat tj. uvařit, vozit ho školy, dohlížet aby prospíval atd. Navíc mám střechu nad hlavou, jídlo, elektriku, služební auto a dostávám ještě měsíční plat, takže jsem byla neskutečně šťastná že jsem si něco takového našla a myslím že každá holka by mi to mohla závidět. Bohužel, chlapec mě neuvítal s nadšením. Snaží si prosadit, aby se k nim vrátila slečna co u nich pracovala předemnou. Jediné co vím je, že to není ani měsíc co ji vyhodili a že má s chlapcem opravdu vyjimečný vztah, je ji 27 a pracovala u nich 5 let. Jeho rodíče jsou teď doma, asi mají dovolenou a asi kvůli tomu aby se dívali jak práci odvádím. Takže ideální čas pro klučinu realizovat své plány - co uvařím, to nejí, když s ním chci něco podniknout odmítne, přitom jeho rodíče říkají že s bývalou pečovatelkou šel i na nudné nákupy. Večer utíká za ní kde se asi nají aby nemusel jíst doma a občas tam i přespí. Jeho rodíče už neví co mají dělat, dokonce dostal facku, zákaz..ale to prostě nepomůže. On je vytrvalý a vypadá to že ji vezmou zpátky. Prý ji vyhodili protože si mysleli že spolu spí, ale to oba popírají. Když jsem mu řekla že ji měl asi fakt hodně rád tak mi řekl že pro ní by zaprodal i duši ďáblu. Já fakt nevím jak se mu zalíbit, on mi ani nedal šanci. A už nechci hledat další práci, vím že tak dobrou už nenajdu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

V takovém případě bych utíala co nejrychlej, dřív než mě bude popotahovat sociálka, policie jelikož chlapec si vymyslí, že ho osahávám...možná pravdu nemám ale nezůstala bych. 15ti letého kluka vozit do školy, vařit mu? Nezlobte se ale to u nás do školy jezdí děti šalinou od první třídy samy a také si umí v mikrovlnce ohřát jídlo. Rodiče chlapce jsou neschopní a on je rozmazlený fracek kterého pravděpodobně rodiče uplácejí drahými dárky.

majsterjoe*
hodnocení

2x
Jestli s ním chcete spát jako předešlá pecovatelka, pak se mu asi zalibite. Jo a padejte pryč. Co to je za rodinu...

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. No, jestli si myslíte, že být služkou je ta nejlepší práce pod sluncem... ale nakonec, to je vaše věc. Pokud si ten mladík postaví hlavu, tak si stejně na rodičích vyvzdoruje asi úplně všechno. A ten chlapec je nějaký mentálně zaostalý a potřebuje mít stálý dohled, nebo jen rodiče jsou natolik zaneprázdnění, že na starost o něho potřebují mít doma služebnou? Je smutné, že jeho chudáci rodiče nevědí, co s ním mají dělat. Fakt, hodně smutné. Ale vy to za ně nevyřešíte, že? Tak se do toho moc nepleťte, snad to jídlo, co vaříte, jedí i jeho rodiče a jim snad od vás chutná. A jestli se nechávají ovládat patnáctiletým klučinou, tak to nejsou rodiče, ale hodil by se pro ně název, kterým bych ale porušila jedno z pravidel poradny. Byla bych totiž vulgární.

iz*
hodnocení

1x

Opravdu jde o práci (pracovní poměr s pracovní smlouvou)?

Pečovatelka?

Proč se mu chcete zalíbit (v tom práce pečovatelky nespočívá)?

mzxy*
hodnocení

1x

hezky vymyšlený lživý pseudopříběh, ale věr tomu že tomu věříme

jeho rodiče, pokud nemají na dítě čas, mohou místo dalšího dítěte sponzorovat třeba hrošíka v pražské zoo, platit mu zelné listy a čerstvou karotku...řekni jim to ještě než odejdeš:-P

isteron
hodnocení

0x

15 ročného ešte voziť do školy !? Čo nemá nohy, alebo je retardovaný? Náš 10 ročný syn vodil do školy svojho brata, prváka a zvládol to aj peši ! Až do 18. h. boli niekedy sami doma, úlohy si spravili a od hladu nezomreli.

paw*
hodnocení

0x
Spi spolu, lroc by jinak utikal a spal u ni. Takze ookud budete v posteli lepsi jak minula pecovatelka, tak si vas nechaji. A ookud date intatovi, fak si vas nechaji urcite.

hodnocení

0x
Pokud to není jen nějaká vaše fantazie a netaháte nás za nos, tak vám doporučuji odejít, tam to nemá cenu, kluk je zamilovaný a vás nepřijme, krom toho taková práce by byla stejně jen na chvilku, takže byste za dva roky stejně musela hledat práci znova.
Pokud je pro vás práce služky a chůvy opravdu práci snů, o kterou byste nechtěla přijít, co třeba zkusit au pair v Británii? Hodně holek toto zkouší, jako bonus se tam naučíte i jazyk.

stanona
hodnocení

0x

A co lidská hrdost a důstojnost? Prostě ji má rád a tak proč to řešíte. Běžte do fabriky a makejte jinde. No a co.

hodnocení

0x

Nevím co je na Vaší pracovní situaci závidění hodného, pokud to není "výcuc" z nějakého slaboduchého filmu. Oba, tak pracovně vytížení rodiče, si vzali najednou dovolenou jenom proto, aby sledovali, jak si u nich doma počínáte? A co dělají? To se jen tak potulují po bytě, nebo domě? Paní domu, ačkoliv je doma, tedy po ten čas vůbec pro svou rodinu nevaří. Takže i oni jedí co jste uvařila Vy a přesto tolerují, aby se jejich syn sebral a odkráčel za svou "bývalou pečovatelkou" a u ní trávil i noce. A co ona? Té se to líbí a je z toho zřejmě nadšená, když za ní přijde kluk lidí, kteří ji vyhodili ze zaměstnání. Ona otevře náruč, dá mu najíst, odestele postel a hupsne do ní s ním. A to všechno jen tak, pro zábavu, protože zřejmě nic jiného na práci nemá. Ona totiž do jiného zaměstnání nechodí, má spoustu času, má svůj vlastní byt a peníze jí padají z nebe.

Jako scénář, hodně nedomyšlené. Doporučuji zapřemýšlet a propracovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]