Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím kdo má trvalý pobyt v mém bytu

Od: milca* odpovědí: 2 změna:

Kde, prosím zjistím, kdo je přihlášen v mém bytě bez mého vědomí k trvalému pobytu? Koupila jsem si byt, vyrazila s listem vlastnictví na matriku měst. úřadu a pracovnice mi sdělila, že mi to nemůže říct. Že si mám nechat ukázat občanku dotyčného-ale já netuším, třeba tam není přihlášen nikdo, ale co když ano a bude na něj uvalena exekuce, tak vyberou mě, protože na netu v bohaté diskuzi tyto zkušenosti nevinní lidé již mají. Bezpečně vím jen to, že je tam přihlášen bývalý majitel, ale ten již dlouho jinde bydlí v ponájmu. Bohužel k trvalému pobytu ho nechce přihlásit ani pronajimatel, natož městský úřad-úřednice jdou docele arogantní a argumentují, že by všichni chtěli bydlet na měst. úřadě. Nevíte, prosím, někdo, kde a jak to vyřešit, děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x

Dobrý den,

proti arogantním úřednicím máte obranu. Vyhledejte si zde v poradně heslo "trvalý pobyt" a najdete přesný návod, jak postupovat pro zrušení trvalého poytu bývalého majitele.

Navíc máte právo vědět, kdo má ve vašem bytě trvalý pobyt:

Zákon o evidenci obyvatel, §10 odst. 8

(8) Ohlašovna sdělí vlastníkovi objektu na jeho písemnou žádost jméno, popřípadě jména, příjmení a datum narození občana, k němuž vede údaj o místě trvalého pobytu, odpovídající adrese objektu. Sdělení ohlašovny podle věty první musí být vlastníkovi objektu doručeno do vlastních rukou.

Napište tedy jednoduchou písemnou žádost a nechte si na ohlašovně potvrdit její podání nebo ji pošlete doporučeně.

Hodně štěstí!

lidka*
hodnocení

0x

Stoprocentně souhlasím s dusatkou - v žádném případě se nenechte odradit nějakou naštvanou a arogantní úřednicí. Vaše právo je evidentní. Je možné, že za odpovědnou úřednici zaskakovala v době dovolených jiná, která přesně neznala předpisy a víceméně Vás odbyla. Ale to ji v žádném případě neomlouvá. Není nic jednoduššího, než se omluvit, vzít si na Vás kontakt a po prostudování se ozvat. Zde si vyhledejte Vaše město nebo obec mesta.obce.cz/... ve většině případů už mají na svých stránkách podrobné pokyny i tiskopisy k odhlášení trvalého pobytu těch, kteří už nemají ve Vašem bytě co dělat. Určitě se nedejte a jistě uspějete - hezký den!

doplněno 11.08.09 14:36:

Zde na stránkách jednoho úřadu je to všechno velice pěkně popsáno: hostalkovice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]