Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace z katastru a územního plánu

Od: local odpovědí: 2 změna:

Přeji hezkou neděli.

Chtěl bych se zeptat na překlad několika věcí z veřejných dokumentů (katastrální mapa, územní plán) do jazyka, kterému porozumím i já jako laik.

Jde o to, že bych rád oslovil majitele (obec) jednoho pozemku, ale nejdříve bych měl rád načerpáno co nejvíce informací.

Pozemek se nachází v blízkosti rychlostní silnice. V územním plánu je veden jako zatravněná plocha. V reálu je z části využíván jako orná půda a z části je pokryt náletem mladých dřevin. V katastru nemovitostí je veden jako ostatní plocha - jiná plocha. Dále je v katastru uvedeno jakési ochranné pásmo kulturní památky (viz. obrázek), ale to mi přijde vážně podivné, protože na jedné straně je silnice, na druhé nějaká továrna a na další pole.

Má otázka zní: Co to v součtu všechno znamená? Zda existuje něco, co se na pozemku dá dělat? Zda je informace o ochr. pásmu problémová i v případě, že by se na pozemek podařilo prosadit změnu územního plánu.

Děkuji za případnou pomoc

Informace z katastru a územního plánu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Těžko odpovědět. Nejdříve musíte zjistit o jakou kulturní památku jde, třeba je to studánka atd.. Je několik seznamů kulturních památek např. zde

mkcr.cz/...

Po vypátrání kulturní památky se teprve posunete dál.

local

Děkuji.

Ok, nejdříve se tedy zkusím poptat na katastrálním úřadu. Napadlo mě, že by se možná mohlo jednat o archeologické náleziště. V okolí bylo již několik staveb díky těmto nálezům pozastaveno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]