Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat. Má bývalá přitelkyně my řekla, že semnou čeká dítě.Já jsem rád a moc se těším, ale rozešla se semnou a začala my nadávat a pomlouvat mě kde se dá. Slyšel jsem, že chce zapsat do RL svého kamaráda abych já neměl nárok na dítě a abych ho nikdy neviděl a ona jsi ho mohla v klidu sama vychovávat. Já chci být zapsán v RL jako otec protože jim jsem a chci své dítě vychovávat a starat se o něj a hlavně mu být dobrým otcem. Slyšel jsem, že když nechá zapsat do RL někoho jiného jako otce tak ja stým nic nikdy neudělám a mám smůlu a přijdu o to male? Potřeboval bych poradit co mám dělat
Nech ji napsat to dítě na kamaráda. A potom můžeš požádat soud o určení otcovství.
Jak ctu Obcansky zakonik, tak takto to nefunguje. Urceni otcovstvi jde jen pro dite, ktere nema otce. To by ten kamarad nejdrive musel v jinem soudnim pripadu otcovstvi poprit, coz asi neudela, kdyz podepsal prohlaseni, ze je otec.
Radeji konzultovat s nejakym pravnikem z nektere z organizaci za prava otcu a precist jejich weby a bezplatne poradny.
Jak znam tuto republiku, tak v pripade uznani otcovství, bude dite maximalne videt jednou za 14dni o vikednu a měsíčně platit alimenty, sen s dobrým otcovstvím by se brzy rozplynul.
hajdis, kdyby dítě čekala s Tebou a chtěla by se opravdu mstít, tak by naopak zatajila, že čeká dítě s Tebou a napsala by do RL v tichosti kamaráda. Tím by se Ti pomstila nejvíce, odstřihla by Tě. Neměl bys šanci dítě vidět a starat se. Takto to nedává moc smysl. Víš 100%, že je těhotná a s Tebou? Třeba Tě jen chce nas..rat. Já bych to zatím nechal být a uvidíš, jak se zachová ona. Když bude vidět, že se nezajímáš o její těhotenství atd, tak třeba začne vyhrožovat, že nechá do RL zapsat Tebe. Po porodu máš šanci nechat udělat test na určení otcovství. Ale pochybuji, že se kamarád nechá do toho uvrtat. Ví o tom? Bude chtít dobrovolně platit celý život na cizí dítě v případě, že se rozejdou?
I kdyby byla skutečně těhotná, vždy je možnost zjistit, zda je dítě Tvoje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.