Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny mě začalo z ničeho nic bolet asi 5 centimetrů nad kostrčí, mám tam menší bouli a když na ni sáhnu tak to bolí. Mám sedavou práci a většinu dne bohužel prosedím. Může to být z toho? Když chodím nebo stojím tak to skoro necítím ale jak si sednu je to hned horší. Mám s tím zajít na chirurgii nebo na rehabilitaci? Díky moc za odpovědi
Zdravím.Ano,zajděte.Oni Vám doporučí ty nevhodnější cviky.Lidské tělo není stvořeno k tomu,aby vysedávalo prakticky celé dny bez pohybu.Musíme se proto hýbat.Cvičit,chodit,plavat a vůbec - sportovat.Než tam půjdete,tak zkuste se začít hýbat sama...Uvidíte,jak bolesti začnou ustupovat.Z vlastní zkušenosti Vám doporučuji Jógu nebo Pilátes.Pokud je venku krásně,tak samozřejmě nebudeme sedět doma,tudíž,jak jsem již řekla,plavání,volejbal,tenis,pinčes,delší svižnější procházky,běh...Prostě to,co se Vám bude líbit a hlavně,hlavně Vás to musí bavit
Můžete mít také bederní ústřel,nebo-li housera.Ta boule tomu odpovídá.Ale nejsem lékař...
Zajděte si k obvodnímu a pošle vás na rtg. Vyhřezlou plotýnku jsem měla a mám zas, zjistili to na mag.rez. ale žádnou bouli jsem nikde neměla. Spíš bolesti, které vystřelovaly do nohou. Ale bez rtg nebo jiné zobrazovací metody se nic nezjistí.
S plotýnkou se chodí na neurologii a většinou chtějí doporučení od obvodního, i když někdo říká, že už to být nemusí,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.