Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AUKRO Muže kupující mi udělat exekuci?

Od: nicolsa123 odpovědí: 9 změna:

Zdravím je to asi 2 týdny co jsem vystavovala na aukru svuj iphone 5 se spatnou baterii a mel kos.vady dala jsem aukci na 3 dny druhy den ani nevím jak jsem aukci omylem skoncila cena byla na 3000 mobil se mi za tuto castku prodat nechtelo napsala jsem slusne kupujicímu že je to omyl že jsem se preklikla ze se omlouvám a on mi odepsal že ho to nezajíma že ten mobil chce nebo chce uslou skodu 1500 kterou jsem mu pry zpusobila že si objednal novou baterii atd to mi prislo jako drzost aukro mi napsalo že ho vtom podporovat nebude a mezitim mi pan dal negativ ok to beru ale ted mi neustale pise že mi uděla exekuci?! a ten mobil jsem dala opravit jednomu falesnemu opravari ktery sepsal semnou smlouvu ale už je to týden a neozyva se na policii jsem už byla a ma nastup do vezeni takže ta smlouva co semnou sepsal vse bylo pravdive takze mu proste uz bylo jedno ze se na to prijde ted ja nemam ani mobil ani penize a jeste pan mi chce udelat exekuci co mam delat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x
Poucit se a byt v klidu. Mobil sice nemas, ale zase mas zkusenost, cemu se priste vyhnout. Na negativ odpovez, ze ukonceni aukce byl omyl a ze kupujici se snazí vyhrozovat a vydirat. Nic jineho to totiz neni.

vilik*
hodnocení

5x

Třeba si příště všechno líp rozmyslíte, pokud vás tahle situace naučí přemýšlet. Vaše jednání s ukončením aukce je silně neseriozní, negativ si určitě zasloužíte, obchodovat bych s vámi nechtěl. Ale za problémy člověka, který zboží nevyhrál, nemůžete. Exekuce se nebojte. Potrestaná jste víc, než kdybyste mu mobil prodala, mohla jste mít 3000, nemáte nic.

majsterjoe*

*palec* přesně tak, při prodeji a koupě na Aukru neexistuje nějaké spletení se. Ale exekuce bych se nebál.

doplněno 14.08.15 18:04:

Jo a bál bych se spíše trestu od Aukra, je to porušení prodeje.

ver*
hodnocení

3x
Je to naprostá blbost. Jeho problém, že si baterii koupil před obdržením zboží, těžko by tohle dával k soudu. Buďte naprosto v klidu, je to nesmysl.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. I prodej na Aukro.cz má svá pravidla. Např.

2.7 Zrušení nabídky prodávajícím, zrušení jednotlivé nabídky či oznámení

2.7.1 V případě, že dojde ke skutečnosti, která zakládá následnou nemožnost plnění (zejména zničení či krádež věci), má Prodávající nárok na zrušení celé Nabídky. V pochybnostech je však povinen takovou skutečnost prokázat.

2.7.4 V případě sporu je Prodávající povinen zrušení příhozu nebo oznámení o přijetí návrhu odůvodnit a důvody prokázat.

Najdete se tam? Asi ano, ne? Vaší chybou přeci není, že si přihazující koupil už baterii pro mobil, o kterém nemohl vědět, že ho skutečně v aukci vyhraje. Že je mobil nefunkční a ukradený asi dokázat pro vás nebude problém, ne? Když máte ten zápis z policie.

nicolsa123
Ano mate pravdu protokol z policie mám takže ho mužů dodat .Panovi jsem napsala ze mi mobil ukradli a nečekaně to pochopil a na soud nepůjde takže Jo byla to moje chyba a dobře mi tak jinak děkuji za odpovedi všem

stirecek*
hodnocení

0x

Souhlasím s vilik, vaše jednání má do slušnosti daleko. Na druhou stranu nemáte ani telefon, ani peníze, tak jste mohla mít tři tácy za nefunkční tel a neběhat po opravnách. Jnak exekuci určuje soud, takže napřed půjdete k soudu :)

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Exekuci nařizuje příslušný soud, takže by nejprve musel podat k soudu žaloby, kde by se domáhal práva na koupi telefonu. Pokud by uspěl, tak by teprve mohl začít plánovat exekuci.

karelb*
hodnocení

0x

Exekuce je nasmysl, ale teoreticky může trvat na uzavření smlouvy a náhradu škody. Samozřejmě je problém to dokazovat. Osobně nevím, jak to chodí na Aukru, zda už skončením aukce nebyla uzavřena smlouva. Pak by měl právo se dožadovat naplnění smlouvy.

Každopádně nově existuje institut předsmluvní odpovědnosti.

Neuzavření smlouvy v rozporu s očekáváním druhé smluvní strany (§ 1729 o.z.)

Dospějí-li strany při jednání o smlouvě tak daleko, že se uzavření smlouvy jeví jako vysoce pravděpodobné, jedná nepoctivě ta strana, která přes důvodné očekávání druhé strany v uzavření smlouvy jednání o uzavření smlouvy ukončí, aniž pro to má spravedlivý důvod. V daném případě lze nárokovat od druhé smluvní strany náhradu způsobené škody, případně újmy.

Dám Vám příklad, s někým se domluvim na koupi auta, např. mailem se domluvíme, že si pro něho zítra přijedu. Na všem jsme se domluvili. Já pojedu třeba z Aše do Ostravy a tam mi prodávající sdělí, že si to rozmyslel protože mu někdo dává víc. Tak mám nárok na náhradu škody, to je třeba jízdenka na vlak, atd.

Jenže rozhodnout o tom může jen soud a on by to musel žalovat a dokázat škodu, atd. To nikdo neudělá pro 1500. Kašlete proto na něho, jen vás zkouší vydírat, jestli necuknete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]