Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na bazaru - 8700 Kč

Od: relzah odpovědí: 10 změna:

Zdravím, určitě mi to teď ještě jednou připomenete, ano jsem idiot, normálně si vše zkontroluju, prodejce, nebo

si pro balík zajedu osobně, přistoupil jsem na platbu předem... největší kravina co jsem mohl udělat

Byla to LED TV, cena byla adekvátní, nijak podezřelá, prodejce taky vystupoval seriozně, pěkný kvítko, po odeslání platby, mě ujistil, že balík poslal... ale neposlal, volal jsem na PPL, žádný balík na moji adresu ani neevidovali, prodejce pak neregoval na kontakt, až jsem mu pohrozil policíí, se pěkně vybarvil, že nikoho neokradl, že peníze vrátí, což samozřejmě neudělal, tím s ním asi končí seriozní věc, platbu vrátit nelze ( což je dneska dost nedořešené, i kdyby se někdo třeba přepsal a poslal platbu jinam, po víc jak dnu to vrátit nelze, není na to žádný systém, maximálně zaplatit a majitel účtu nusí souhlasit, což je tady tabu... tak.. nevím, jedině policie, je to 8700 Kč a já jsem obrovský idiot, sehnal jsem ještě jednoho okradeného, byla to sice nižší částka, 2500 Kč, ale stejný průběh, prodejce si z ničeho hlavu asi nedělá, i kdyby nechall účet zrušit, budou to evidovat, tak snad se ho podle toho podaří najít... samozřejmě uvedl falešnou adresu, telefon, jméno, ještě nikdy v životě jsem na sebe nebyl více naštvaný... taková blbost, policie je tedy asi jediné řešení, nebo má někdo jiný nápad? ani nevím, kam tam zajít, co jim říct

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Najít všechny podvedený a podat trestni oznámení na policii

danys*
hodnocení

2x

Proč hledat všechny podvedený? To si policie zjistí sama a má na to své možnosti, např. výpisem z účtu atd., takže neraďte blbosti.

Běžte na policii, tam to oznamte (např. na místně příslušné obvodní oddělení ve vašem bydlišti). Samozřejmě veškerou komunikaci a výpisy z účtu s sebou.

relzah
hodnocení

Dobře, děkuju

doplněno 14.08.15 18:18:

Nikdy jsem na policii nebyl, tak snad to nijak nespletu, takže komunikaci s podvodníkem, potvrzení o platbě a doklady, mám i číslo na dalšího okradeného, a na místě směrovat kam? jak se to oddělení jmenuje? Děkuji

Pročpakto je blbost pokud vim o vícero podvedenejch lidech tak se s nima spojim a domluvim na tom nevydim nic špatnýho
Jinak proč by si policie měla sama hledat podvedený to mi připadá jako blbost neb kde není žalobce není ani soudce

hodnocení

2x
Jo trestni oznameni podat. Jednou tak jsem bral hdd z aukra a tez nic neprislo. Pote hromadne trestni oznameni , vyslechy , starosti ... po soude dostal borecek verejnoprospesne prace a mel vse vratit. Samozrejme nezamestnany takze nikdo zatim nevidel ani korunu.
danys*
Takhle to vetsinou dopada.. V nekterych pripadech, pokud odsouzeny nenahradi skodu, tak se mu promeni trest v odneti svobody...zalezi na rozsudku

radd
hodnocení

0x

O jaký inzerýt se jednalo? existuje ještě?

relzah
hodnocení

Zdravím, ne, lekl se a všechny je stáhl

vilik*

Pokud jde o dotaz VÝBĚR LED TV z 06.082015, tak zmizel inzerát na Samsung 6200. Ten jste předpokládám jakoby koupil. Druhá televize je stále k mání na vámi uvedeném odkazu, jen datum je o 3 dny novější. Předpokládám, že jde o stejného prodejce, pokud ne, omlouvám se. Z dotazu jsem pochopil, že z jedné elektry jsou obě. Pokud se tedy jedná o stejného prodejce, až půjdete na policii, tak to oznamte také. Škoda, že to takhle dopadlo.

albatros498022*
hodnocení

0x

Obraťte se na PČR, jedná se o trestný čin podvodu, který posuzuje trestní zákon. Dojde k tr. stíhání a následně soudu, ale počítejte s tím, že při ukončení tr. řízení budete odkázán na vymáhání škody v občansko právním řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]