Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Debetní úrok ČS

Od: lev222 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Může mi tady někdo z přítomných vysvětlit co je to vlastně"debetní úrok"?

Jde o to že mám účet u ČS a včera při platbě ze servisu24-internet bankingu jsem si v transakční historii všiml jakého si odečtení debetního úroku v částce 698kč.Nevím jestli ono strhnutí má něco společného s tím že mám kontokorent.Vím že nějaké úroky si z něho strhávaly vždy ke konci roku.Dále jsem si všiml že mi za moje dva úvěry vždy ještě za každý z nich"kromě řádné splátky"strhávají po 184 a 254kč a je u nich napsáno též splátka úvěru...že by nějaké další poplatky!když pak sečtu standartní poplatky a toto zjistím že banka si strhne nějakých 1300kč!To mě jaksi vytáčí,ale chtěl bych od vás nejprve poradit,než tam vlítnu,abych tam nebyl pak náhodou za vola! díky za postřehy:Lev...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

handule
hodnocení

0x

Dobrý den,

jj..debetní úrok souvisí s používáním kontokorentu..dříve se počítal na konci roku, ale pak se to dalo měnit i na měsíční počítání (to samé se týkalo i kreditního úroku a pokud jste změnil úročení u kreditního úroku, tak se to automaticky vztahovalo i na debetní úrok) - teda aspoň já mám takový zkušenosti.
Přítel má úvěr a taky mu z nepochopitelných důvodu strhávají nějakou další částku na konci měsíce zvlášť..chtěl to strhávat jako jednu položku vždy se splátkou úvěru, ale nepochodil a tak mu to strhávají takhle blbě na dvakrát...
Tak nevím, jestli jsem Vám poradila, ale to jsou naše zkušenosti.

H.

lidka*
hodnocení

0x

Je to jenom můj odhad, ale částky 184 a 254 Kč jsou poplatky za vedení úvěrového účtu. Ale to je klasické využívání klientů. Já mám běžně na účtě u Poštovní spořitelny něco mezi 100 a 200 tis. Kč a měsíční úročení vkladu nestačí ani na úhradu měsíčních poplatků. A to tam mám jen SIPO, 3 trvaláky a max. jednu běžnou platbu v průměru měsíčně. No děs! *bum*

rokajda

Vy si spoříte na běžném účtu? Neuvěřitelné.*smich*

lidka*

V klidu, nespořím. Ale i na spořících účtech jsou takové podmínky, že se mi vyplatí investovat do baráku nežli do bank! A stavební spořko už nebudu uzavírat, penzijní mám a toto mám rezervu do bytu a domku.

doplněno 11.08.09 16:37:

No, možná bych to ještě mohla uložit u nějaké šarmantní dámy nebo pána, kteří by mi slíbili měsíční úrok tak 3 - 5 %! *frajer*

lole
hodnocení

0x

Takže k dotazu, protože se mi stalo uplne to stejne a nedalo mi to tak jsem se byla optat v bance. Jako student mam u CS ucet i kontokorent a v minusu byvam tez, co si budem povidat. Debetni urok vznika pokud kontokorent precerpate. Me se to stalo tak ze jsem nesla do CS potvrzeni o studiu, slecna za prepazkou mi rekla ze si mam obnovit smlouvu, ze moje je uz stara, vyslovne jsem se ji ptala, co se tim pro me meni, jestli mi rocni urok zustava. Vse mi vesele odkyvala a ja sla domu. (Moje chyba, mela jsem si to precist). Potom mi prisla upominka, ze jsem precerpala limit a proto jsem se o to zacla vice zajimat. Pani v bance mi to dnes vysvetlila tak, ze zmenou smlouvy se mi urok zmenil na mesicini a ta castka o kterou jsem prekrocila limit je urok za mesice leden az zari, kdy jsem podepsala smlouv, a ten se samozrejme navysuje dokud ho neuhradite. Castka se odecita k 30 dni v mesici proto je dobre si nechat na ucte castku kterou by se ten urok mohl uhradit. Pak uz se vam bude strhavat jen castka za prislusny 1 mesic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]