Nejste přihlášen/a.
Je mi 20, naštetřil jsem si dost peněz a odletělel na hawai, jsem tu už měsíc a půl, splnil jsem si sen a viděl a poznal všechno, co jsem kdy chtěl, dokonce jsem tady našel i svou první lásku.. bohužel je již pryč ( brzy se mám vracet a nějak už nevidím smysl života, je tu krásně, ale všechny myšlenky a pocity u srdce začínají chřadnout a něco mi říká, že pokud to ukončím, o nic nepřijdu..Jsem tu najednou tak sám a bez lásky. Nemám chuť se oběsit, raději bych se nechal strhnout proudem na širé moře a prostě se nechat na pospas utopit nebo sežrat žraloky, říká se, že člověk to pak ani necítí..Je to skutecně tak, pokud už nemáte sny, nemá smysl žít a já už fakt žádné nemám, nikdy jsem neodcestoval tak daleko a sám a ze začátku to bylo všechno úžasné, ale ty krásné pocity jsou už pryč a zbývá hořkost a samota.. Nechci ani poradit, jen jsem to chtel někam napsat.
Dobrý den, pokud jste měl pouze jeden sen, tak už Vám muselo být jasné při odletu, že tím Váš život skončí. Ale, říká se: "Vidět Neapol a zemřít!" Už jste viděl Neapol? Já jsem Neapol viděl a přesto jsem zemřít nechtěl. Proč? Protože jsem tam nepotkal svou první lásku.
A tam bude asi ten Váš hlavní problém - první láska skončila, což v tomto věku často vede k úvaze, že život ztratil smysl. Zkuste se zase vzpamatovat, přežít dalších 30 let a potom Vás myšlenka na ukončení života přejde. Na to moře nespoléhejte, protože pokud se najde tělo, tak jeho převoz je hodně drahý. To snad lépe vrátit se a s ukončením počkat na podzimní plískanice. Ovšem, do té doby najdete druhou lásku a potom si to rozmyslíte. Snad to nebyla moc cynická odpověď na Váš nedotaz. Zdravím!
To bude tím, že jste si splnil sen a viděl a poznal všecko, co jste kdy chtěl. To se pak nedivím. Je jedno moudré přísloví: Dej člověku všechno, po čem touží, a rozdrtíš ho. Jistě, patrně je to myšleno po materiální stránce, ale vnímat to ve smyslu duchovním taky není od věci. Prostě jste ztratil motivaci k dalšímu životu. Tak nevím, jestli mám "závidět" (na Hawaii se zřejmě nikdy nepodívám, a ty obrázky odtamtud jsou nádherné) nebo být šťastná, že i v mém (proti Vám) pokročilém věku mám pořád ještě po čem toužit.
Dobrý den. Tak smrt utopením vám nedoporučuji. Je velmi, ale opravdu velmi bolestivá. To už by bylo lepší, aby vás sežral žralok, to byste za chvíli vykrvácel a měl byste pokoj. A je fajn, že jste nám to sem napsal. Akorát jste možná mohl informovat i své blízké o svém záměru, aspoň nějaký ten dopis na rozloučenou, nebo tak něco. A fakt byste nikomu nechyběl? A co vaše máma? Na ni nemyslíte, že bude smutná, až tady nebudete? A víte, co je hrozné, že ani takové zaslíbené místo, jakým je Hawai, vás nenabudí na těšení se na svoji budoucnost, že vás zrovna Hawai dohnala k tak černým myšlenkám. Tak se vraťte domů, možná je to zrovna to, co nyní potřebujete. Cizina vás děsí, ale všeobjímající domov vám poskytne svoji konejšivou náruč.
To je zase nějaká manipulace?
Vidíte jenom sebe, mladá generace je vychována sebestředně, jenom já, já, moje prožitky jsou důležité. Po 2 letech vojny byste na svět koukal jinak. To Vám chybí.
Můj názor, se tady nejdříve chlubíte a vytahujete, a pak hrajete na city. A mám pocit, že to už tady stějně bylo.
Vraťe se do rodné hroudy a zapojte se zde, najdete tu plno pěkných holek. Bude potřeba založit rodinu a vychovat pár dětí, Čechů jak poleno. A veďte je ke sportu, k dobré fyzičce. Ne nadarmo se říká - ve zdravém těle, zdravý duch.
Všechno není o penězích, jestli jich máte hodně, pošlete je na Dobrého anděla a pomožte nemocným dětem. Nejlepší by bylo, kdybyste šel jako dobrovolník pomáhat na dětské onkologické oddělění. To byste rychle změnil svůj bolestínský názor na život.
Vraťte rodičům a společnosti co do Vás investovala.
.
No jasně. První láska tě opustila a ty upadáš do zmarů a beznadějí, tvůj život končí, už nemůžeš nic zažít.
Mám dotaz já na tebe :
Umíš jezdit na koni? Neumíš, že ne? Tak se to nauč. Prožiješ něco, proti čemu je sex na pláži úplné nulanic.
Nebo jiná možnost : Co takhle si postavit domek a k němu koupit kus pozemku a pěstovat na něm les? To tě neláká? Buď si jistý, že jestli budeš mít domek, u něj kus lesa a budeš umět jezdit na koni, pak se případné lásky objeví velmi rychle a budou nahánět tebe.
Nevěřím ti, byl zde podobný dotaz. Sedíš unuděný doma u PC, kamarádi v tahu, holka taky není na obzoru, pracovat na brigádu se ti nechce, škola ještě nezačala. Vlastně tě chápu - zbyla ti jenom táto poradna na vymýšlení báchorek.
doplněno 15.08.15 14:19:hejkal - dík za doplnění, možná by byla vhodná omluva za báchorku, nejsem si jistá. . Ale nevěřím, že by se Hawai přestěhovala na Floridu?
Pak je to jasné, splnil si sen, teď je na čase snít dále a zase si sny zařít plnit. Je přece tolik věcí...
Na konci je krásné, že něco nového začíná. Po první lásce bude druhá a třeba ještě lepší. Pořád jste ještě neviděl a nezažil všechno, to mi věřte. Když mám pocit, že už nechci jít dál, vzpomenu si na slova mého táty: Na ukončení života je blbý, že je to nafurt.Rozplynout se ve vlnách ještě bude příležitost, tak to neuspěchejte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.