Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splnil jsem si sen, co dál?

Od: hoppp odpovědí: 22 změna:

Je mi 20, naštetřil jsem si dost peněz a odletělel na hawai, jsem tu už měsíc a půl, splnil jsem si sen a viděl a poznal všechno, co jsem kdy chtěl, dokonce jsem tady našel i svou první lásku.. bohužel je již pryč :(( brzy se mám vracet a nějak už nevidím smysl života, je tu krásně, ale všechny myšlenky a pocity u srdce začínají chřadnout a něco mi říká, že pokud to ukončím, o nic nepřijdu..Jsem tu najednou tak sám a bez lásky. Nemám chuť se oběsit, raději bych se nechal strhnout proudem na širé moře a prostě se nechat na pospas utopit nebo sežrat žraloky, říká se, že člověk to pak ani necítí..Je to skutecně tak, pokud už nemáte sny, nemá smysl žít a já už fakt žádné nemám, nikdy jsem neodcestoval tak daleko a sám a ze začátku to bylo všechno úžasné, ale ty krásné pocity jsou už pryč a zbývá hořkost a samota.. Nechci ani poradit, jen jsem to chtel někam napsat.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sonyboj*
hodnocení

8x

I přes to ti poradím. Bafni do ruky lopatu a začni makat rukama. To jsi ještě jak se zdá, nepoznal. Je to zdravé, uklidňující a užitečné. A když se nebudeš flákat, přejdou tě roupy ;)

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, pokud jste měl pouze jeden sen, tak už Vám muselo být jasné při odletu, že tím Váš život skončí. Ale, říká se: "Vidět Neapol a zemřít!" Už jste viděl Neapol? Já jsem Neapol viděl a přesto jsem zemřít nechtěl. Proč? Protože jsem tam nepotkal svou první lásku.

A tam bude asi ten Váš hlavní problém - první láska skončila, což v tomto věku často vede k úvaze, že život ztratil smysl. Zkuste se zase vzpamatovat, přežít dalších 30 let a potom Vás myšlenka na ukončení života přejde. Na to moře nespoléhejte, protože pokud se najde tělo, tak jeho převoz je hodně drahý. To snad lépe vrátit se a s ukončením počkat na podzimní plískanice. Ovšem, do té doby najdete druhou lásku a potom si to rozmyslíte. Snad to nebyla moc cynická odpověď na Váš nedotaz. Zdravím!

hodnocení

3x

To bude tím, že jste si splnil sen a viděl a poznal všecko, co jste kdy chtěl. To se pak nedivím. Je jedno moudré přísloví: Dej člověku všechno, po čem touží, a rozdrtíš ho. Jistě, patrně je to myšleno po materiální stránce, ale vnímat to ve smyslu duchovním taky není od věci. Prostě jste ztratil motivaci k dalšímu životu. Tak nevím, jestli mám "závidět" (na Hawaii se zřejmě nikdy nepodívám, a ty obrázky odtamtud jsou nádherné) nebo být šťastná, že i v mém (proti Vám) pokročilém věku mám pořád ještě po čem toužit.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Tak smrt utopením vám nedoporučuji. Je velmi, ale opravdu velmi bolestivá. To už by bylo lepší, aby vás sežral žralok, to byste za chvíli vykrvácel a měl byste pokoj. A je fajn, že jste nám to sem napsal. Akorát jste možná mohl informovat i své blízké o svém záměru, aspoň nějaký ten dopis na rozloučenou, nebo tak něco. A fakt byste nikomu nechyběl? A co vaše máma? Na ni nemyslíte, že bude smutná, až tady nebudete? A víte, co je hrozné, že ani takové zaslíbené místo, jakým je Hawai, vás nenabudí na těšení se na svoji budoucnost, že vás zrovna Hawai dohnala k tak černým myšlenkám. Tak se vraťte domů, možná je to zrovna to, co nyní potřebujete. Cizina vás děsí, ale všeobjímající domov vám poskytne svoji konejšivou náruč.

pohanka*
hodnocení

2x

To je zase nějaká manipulace?

Vidíte jenom sebe, mladá generace je vychována sebestředně, jenom já, já, moje prožitky jsou důležité. Po 2 letech vojny byste na svět koukal jinak. To Vám chybí.

Můj názor, se tady nejdříve chlubíte a vytahujete, a pak hrajete na city. A mám pocit, že to už tady stějně bylo.

Vraťe se do rodné hroudy a zapojte se zde, najdete tu plno pěkných holek. Bude potřeba založit rodinu a vychovat pár dětí, Čechů jak poleno. A veďte je ke sportu, k dobré fyzičce. Ne nadarmo se říká - ve zdravém těle, zdravý duch.

Všechno není o penězích, jestli jich máte hodně, pošlete je na Dobrého anděla a pomožte nemocným dětem. Nejlepší by bylo, kdybyste šel jako dobrovolník pomáhat na dětské onkologické oddělění. To byste rychle změnil svůj bolestínský názor na život.

Vraťte rodičům a společnosti co do Vás investovala.

.

hodnocení

2x

Ten pocit jsem měl hned po čtyřicítce. Zařízený byt, auto, dvě děti...v téhle posteli jednou umřu...říkal jsem si. Pak se život několikrát otočíl a je to čím dál lepší, Změnil jsem několikrát ženskou, byt, práci a baví mě žít čím dál víc.

stirecek*
hodnocení

1x
Taky bych to tak viděl. Ono mít ve dvaceti všechny úspory utracené a s vyhlídkou na padesát let každodenního vstávání do práce, to pak člověka přejde chuť...

figurek*
hodnocení

1x

No jasně. První láska tě opustila a ty upadáš do zmarů a beznadějí, tvůj život končí, už nemůžeš nic zažít.

Mám dotaz já na tebe :

Umíš jezdit na koni? Neumíš, že ne? Tak se to nauč. Prožiješ něco, proti čemu je sex na pláži úplné nulanic.

Nebo jiná možnost : Co takhle si postavit domek a k němu koupit kus pozemku a pěstovat na něm les? To tě neláká? Buď si jistý, že jestli budeš mít domek, u něj kus lesa a budeš umět jezdit na koni, pak se případné lásky objeví velmi rychle a budou nahánět tebe.

milan23*
Mám domek, umím jezdit na koni...Pastva suchá jak cesta, řepa zvadlá, dohady se sousedem...a k tomu lesu- po pár kolečkách po našich úřadech leckoho úvahy na pěstování lesa přejdou..
Hned bych měnil s tazatelem a jel si pocity beznaděje užívat na pláž...:)

uska*
hodnocení

1x

Nevěřím ti, byl zde podobný dotaz. Sedíš unuděný doma u PC, kamarádi v tahu, holka taky není na obzoru, pracovat na brigádu se ti nechce, škola ještě nezačala. Vlastně tě chápu - zbyla ti jenom táto poradna na vymýšlení báchorek.

doplněno 15.08.15 14:19:

hejkal - dík za doplnění, možná by byla vhodná omluva za báchorku, nejsem si jistá. . Ale nevěřím, že by se Hawai přestěhovala na Floridu?*smich*

ju*

Taky bych to tak tipl z toho hicu někteří blbnou...

A do toho si pouští: Život je pro mně obnošená vesta. . . :-D

IP adresa tazatele ukazuje na Floridu.
Takže to nemusí být báchorka...
majsterjoe*

Pak je to jasné, splnil si sen, teď je na čase snít dále a zase si sny zařít plnit. Je přece tolik věcí...

majsterjoe*

A není to jedno? i kdyby to byl vymyšlený příspěvek, není to fuk? Není zde důležitá odpověď?

sonikm
hodnocení

1x

Na konci je krásné, že něco nového začíná. Po první lásce bude druhá a třeba ještě lepší. Pořád jste ještě neviděl a nezažil všechno, to mi věřte. Když mám pocit, že už nechci jít dál, vzpomenu si na slova mého táty: Na ukončení života je blbý, že je to nafurt.Rozplynout se ve vlnách ještě bude příležitost, tak to neuspěchejte ;)

mrsgekko*
hodnocení

0x
To je dobře, že nechceš poradit, cizí by ti nepomohl. Poradis si sam, bud tě sežere žralok, o cemz silně pochybuju, nebo se po strhnuti proudem bouchnes hlavou o šutr,a rozsvítí se ti...
Ve 20 jsi poznal všechno, splnil si všechny sny? Tim že si pár týdnů válel šunky na Hawaii?
Jestli ses teda nevydal k nějakému útesu, tak se zamysli, jestli je tvoje rozhodnutí normální a dospělé. Jsou lidé v horších situacích, s opravdovými problémy, a nesebevrazdi se...

hodnocení

0x

Proč tam nezůstanete? Po světě lítá spousty lidí bez viza a bez povolení. Najděte si práci a zůstaňte! Třeba bohaté Američanky ve věku, přivítají společnost mladého mužského. Kdyby vás úřady vychytaly, dovezou vás bezplatně domů.*frajer*

A posílejte nám fotky, abychom mohli tiše závidět.

buss
hodnocení

0x

viděl a poznal všechno, co jsem kdy chtěl, Nesouhlasím! To je ubohééé. Nerozumím tvé stížnosti. Život máš před sebou! Jsi nedozrálý. Urči si další cíl a vynech z toho ženské... Piš o svých cestách.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- takže už všechno víš, všechno znáš? - v tom případě - co tady? -máš pravdu !

A pokud máš problémy s tím, jak se zabít, zkus se nabídnout islamistům jako výměna za nějakého odsouzence k smrti, který si ještě své "sny" nesplnil !

hodnocení

0x

Kdyby byl zivot jednoduchej, tak by lidi chodili umirat do hrobu...Werich

ria*
hodnocení

0x

Je spousta věcí co ještě dělat :).. blbý je, že máte zlomené srdce.. :) ale to nebude na vždy, nebojte..

co paragliding, surfing, pilotní kurz,

cesta do Brazilie, na festival,

naučit se jazyk, pracovat s keramikou..no byla bych tady dva týdny, kdybych měla vypsat vše, co já plánuji.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]