Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nutnost-povinnost předložit novému zaměstnavateli zápočtový list z předchozího zaměstnání? A jak se to dělá, když je žena ještě stále na rodičovské dovolené(rodičovskou má danou na 3roky) a předtím byla vedena na ÚP a nyní během 2 let si našla práci? děkuji
Dokud trvá rodičovská dovolená (= volno od zaměstnavatele),
trvá i zaměstnání. Dokud zaměstnání trvá, nemůže zaměstnavatel
potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) vystavit.
Pozor také na to že zaměstnanec nesmí konkurovat svému zaměstnavateli.
Pokud by nový zaměstnavatel působil ve stejné oblasti jako zaměstnavatel, od něhož čerpáte RD, potřebovala byste před uzavřením nové smlouvy získat písemný souhlas stávajícího zaměstnavatele.
Pokud však obratem "rodičovská dovolená" míníte jenom rodičovský příspěvek (= sociální dávka), tzn., že už žena zaměstnána není, bude muset předložit potvrzení z posledního zaměstnání (z toho, z něhož přešla na ÚP).
Dobrý den, upravím informace k 30/4/2013 jsem ukončila HPP, od 3.5.2013-8.1.2014 jsem byla v pracovní neschopnosti (těhotenství), podporu v nezaměstnanosti jsem pobírala od 1.5.2013-23.5.2013, na ÚP jsem byla 1.5.2013.-7.1.2014. Odkud tedy mám přinést zápočtový list a je to vůbec nutnost ho předložit? případně jakou část toho zápočtového listu musím předkládat, obdržela jsem totiž 2 strany, kde na jedné je průměrný výdělek a doba trvání hpp a další je jen informace o zam-ci..(jakou jsem měla ZP, druh práce...)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.