Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou adresu zvolit pro českou poštu

Od: dally odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
bydlim nyní v bytě kde nemám zatim trvalý pobyt.
Občas si objednavam některé věci přes internet a necham to posílat na mou adresu trvalého pobytu.
Jak to udělat abych si balík nemusel nechat zasílat na adresu trvalého bydliště?
Když bych to poslal na adresu kde nemám trvalý pobyt a pošťák mě nezastihnul, pak balík na poště nepůjde vyzvednout, protože mám v OP jinou adresu?
Jak to udělat?
Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na poště se nedívají na adresu trvalého bydliště. POkud jim dáte občanku se svým jménem, balík vydají.

hodnocení

2x

Buďte v klidu. To, že nesedí adresa v OP a adresa uvedená na balíku, není důvodem k nevydání zásilky. Pokud máte stále pochybnosti, použijte třeba službu Balík na poštu. Tam ta adresa nesedí už z principu...

uska*
hodnocení

2x

Asi nejjednodušší- zvolit dodání - balík na poštu. Zadáte své jméno a adresu pošty, kde si chcete vyzvednout balík- Pokud zvolíte balík do ruky, zadáte vaše jméno a adresu dle OP. Firmy mají v objednacíh formulářích i kolonku - Chcete balík doručit na jinou adreesu? Tam vypíšete adresu, kam pošťák má balík doručit.

fgjdjrzikr
hodnocení

0x

Bydlím jinde, než kde mám trvalé bydliště, už po několikáté a na žádné poště nikdy nikdo adresu neřešil.

hodnocení

0x

Přesně tak, na adresu trvalého bydliště v občance nekoukají. Pokud budete mít oznámení ze schránky, ale ikdyž ho mít nebudete, balík vám dají.

hodnocení

0x

Klidně si nechejte posílat balík i do práce. Poštu nezajímá vaše bydliště. Poštu zajímá adresa doručení. Kdo má peníze, doručovatele ani nezajímá jméno. ;) Občas se v rodině stalo, že volal člověk, který doručuje, že jede, ale adresát byl v práci, takže doručovatele nasměrovala do zaměstnání. Nebyla to však pošta. Byla to jiná firma a doručovatel balík přivezl tam..

dally
hodnocení

Děkuji za radu, jsem rád, hezký den

buss
hodnocení

0x

? Budou doručovat na udanou adresu, oni přece nemohou vědět, co je v OP, že?

dally
hodnocení

Dobrý den,

ano dobře, mockrát vám děkuji.

hodnocení

0x

Jsou lidi co mají adresy 2! jednu-trvalý pobyt a druhou tzv DORUČOVACÍ kam chodí veškerá pošta!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]