Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel vs kamarád?

Od: livulka odpovědí: 9 změna:
Zdravím, zajímal by mě jen vas upřímný názor. Jsme s přítelem (jen) 9 měsíců, od naseho třetího měsíce jsme spolu začali i bydlet. Už tenkrát nechával zařizování věci na mě (hlouposti typu jakou barvou vymaloval, kde sehnat a jak dovézt sedačku, zapojit pracku...), ale teď... Mezi námi je věkový rozdíl asi 12 let takže třeba některé věci chápu že se mu nechtějí už dělat. Třeba stěhovat nabytet jen tak. Ale spíš mi jde o tohle: on nebo já projdeme večer domů a místo aby jsme si povídali tak máme zaplou telku, pak jdeme spát. Co jsme spolu, nepamatují si že by jsme jeli někam na výlet, když potřebují po něm něco udělat doma, řekne mi že to neumí a vykasle se na to a to nemluvě o posteli... Jestli to máme jednou možná dvakrát za měsíc mužů být rada. Udelala jsem někde chybu? On sice vytre, umyje nádobí a utre prach, ale co ten zbytek? Mám šanci ho aspoň změnit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, změnit staršího mužského? To snad nemyslíte vážně. Vy ho můžete kultivovat a směrovat. Mluvit s ním o tom, co Vás trápí a kde by byla vhodná změna. Ale, dělat to "fikaně", při vhodné příležitosti a bez výčitek. Váš partner je takto spokojený a možná ani neví o Vaší nespokojenosti. Musíte spolu komunikovat - a nezapínat TV. Zdravím!

doplněno 13.08.15 19:40:

Pán je už usazený a Vy jste ještě nevybouřená. On už bouřit nezačne a Vy se usadit nehodláte.

Tak si z toho udělejte závěr.

hodnocení

2x

Také zdravím. Myslím, že jste Váš vztah uspěchali tím, že jste spolu začali žít tak brzy. Zevšedněli jste si a pokud to neklape tak, abyste ve vztahu byli spokojeni oba dva již tak brzy, nebude to asi klapat ani v budoucnu. Možná je to věkovým rozdílem, možná se k sobě prostě nehodíte. Pokud ho milujete, měla byste ho milovat takového jaký je a nedoufat, že ho změníte. Vztah je i o kompromisech, komunikaci, toleranci, důvěře..Pokud vám to neklape, rozejděte se a najděte si vhodnější partnery.

doplněno 13.08.15 19:34:

Pokud dojdete k přesvědčení, že v takovém vztahu nechcete dál už být, buďte k partnerovi upřímná. Řekněte mu, že si dál půjdete každý svojí vlastní cestou, protože ve vztahu nejste spokojená a nechcete to zbytečně protahovat. Na něm je, aby Vaše rozhodnutí respektoval.

livulka
hodnocení

Když jsme spolu nebydleli nechoval se tak. Až když jsme se nastěhovali k sobě. Zase si myslím že je lepší to zjistit teď po trictvrte roku než třeba po roce až by jsme se k sobě teprve stěhovali...

hodnocení

2x

Pan je pohodar a ne moc akcni. Hodne stesti do zmeneni. Ale na zacatku vztahu takove chovani neni moc pekne.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Chybu jste udělala už tehdy, když jste se po tříměsíční známosti nastěhovala hned k příteli. Nyní mu poskytujete plný servis se vším všudy, jste taková dobrá domácí služka pro všechno a ještě za to ani moc nechcete. Stačí vám byt a strava a občas i dobré slovo a pohlazení. Vaše situace se k lepšímu nezmění, pokud nezměníte přítele a byt. A změna přítele musí být taková, že to bude úplně jiný přítel a úplně jiný byt. Ale příště si to sestěhování pořádně rozmyslete. Nebo tímto způsobem poznáte hodně bytů a hodně přítelů, ale než narazíte na toho pravého, tak vám to bude delší dobu trvat.

livulka
hodnocení

Právě že se s ním snažím mluvit jen já. Snaží se to změnit asi na týden a pak je to zase ve starých kolejích. Když se ho na cokoli zeptam odpoví mi já nevím a pak mi vyčítá že se ho na nic neptam. Je strašně urážlivý, pomalu jako ženská, takže máme někdy spolu i problém mluvit. Hodně jsem o tom přemýšlel a a možná že rozchod by byl tím nejlepším řešením, ale jak to říct co nejsetrneji?

dtdtlfhl
hodnocení

0x

Udělala jste dobře, že jste s ním začala bydlet brzy, tím se o člověku dá dost dozvědět.

Jinak - nijak extra žádného člověka nezměníte. Rozhodně ne v sexu. Možná by šlo něco udělat s těmi výlety a domácností, ale jak dlouho by to vydrželo, to je otázka.

Jestli si představujete diametrálně odlišného chlapa, najděte si prostě jiného, který tomu odpovídá od začátku.

karelb*
hodnocení

0x

Jenom malá otázka. Píšete, že je mezi vámi rozdíl 12 let, ale neuvádíte věk. To je vám 22 a jemu 34, nebo je vám 40 a jemu 52?

Ale na rovinu, pokud vám už teď vztah nevyhovuje, tak bych se poohlédl po jiném partnerovi. Změnit můžete totiž bezvýznamné drobnosti, nikoliv celý přístup k životu. Z člověka, který chce sedět u TV vášnivého turistu neuděláte, atd.

hodnocení

0x

Asi vás naštvu, ale vysvětlete mi, proč by to dělal? Vy to uděláte, vy to umíte, vy jste skvělý servisman. A navíc, on si jen užívá a ani plati nemusí. Když vašeho povídání bude mít plné zuby, řekne: Já jsem to ani nechtěl, protože jsem to ani nepotřeboval. To jsi chtěla ty. Ty sis dala tu práci, abys sehnala a dotáhla do hnízdečka. *sok* A kdyby přišlo na lámání chleba, bude chtít polovinu. *sok* Takže moje rada je podle hesla: Máš cos chtěla! Až to nebudeš chtít, změníš to. *hej*Tvrdé? Je, ale pravdivé!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]