Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz. Dnes sem jel autobusem, řidič autobus hnal jak o život, ale pak prudce prudce zabrzdil a já měl u sebe notebook v brašně. Notebook sletěl na zem a známky poškození z venku vidět nejsou, otevřel jsem notebook abyl prasklej displej. Může mi ČSAD proplatit částku zničeného notebooku? Zkusil jsem notebook reklamovat do Alzy, a zatím je na webu toto : "Reklamace nesplňuje záruční podmínky a byla zamítnuta. Zboží je na přání zákazníka zasláno dodavateli na posouzení oprávněnosti reklamace. Lhůta pro toto posouzení není nijak stanovena." Co to znamená?
Díky?
Ani u ČSAD by jste neuspěl,protože zavazadlo si musíte uložit způsobem který vylučuje jeho volný pohyb v prostorách autobusu.Váš názor,že že řidič "hnal jak o život"je jen subjektivní a k prudkému brždění měl zřejmě nějaký důvod.Neznám totiž řidiče,který by se jen tak z plezíru rozjel a vzápětí prudce brzdil.
Zdravím, máte smůlu, viz přepravní řád autobusového dopravce ohledně uložení zavazadel. Navíc, pokud je to městská linka a ne meziměsto či dálkový autobus s větším komfortem a jinými pravidly, mohl byste ještě dostat vynadáno, že jste vědomě ohrozil sebe i další potenciální cestující. Takový notebook už při nárazu zabíjí.
P.S.: Pro příště si dejte alespoň v autobuse od práce či facebooku oddych a raději se kochejte pohledem z okna či zkuste najít nějaké přítele na cestách. ,
Dobrý den, já už jen doplním, že pokud jste mechanicky poškozený NTB reklamoval a reklamace nebude uznána, tak můžete ještě zaplatit za neoprávněnou reklamaci. Tedy, ty náklady s tím spojené. Zdravím!
Zkuste se na to prosím podívat z pohledu řidiče autobusu. Až se příště vyskytne nějaká situace, která vyžaduje silné brždění, má raději nebrzdit, aby nepoškodil něčí věc? Má se nechat nabourat? Nebo jak má situaci řešit - dle Vás, aby Vám jako cestujícímu nemohly být poškozeny věci, které s sebou vezete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.