Nejste přihlášen/a.
Pracujem v rakúskej firme už 5 rokov.Teraz dal majitel namontovať kamerový systém objektu.Ale aby toho nebolo málo,dal kamery namontovať aj do výrobnej haly.Dal ich na také miesta,aby mal kontrolovaný každý kúsok haly.Teraz len sleduje v kancelárii monitor a pozerá kto ako robí.Potom len vyčíta-ten sa vtedy rozprával-ten pil vtedy kávu-ten robí pomaly,...atd.Ludia si pripadajú ako vo vezení.Povoluje ústava SR sledovanie pracovníkov cez kamerový systém?Poradte mi prosím..
Nemám nic proti použití kamerových systému pro střežení majetku a budov, ale makat pod neustálou kontrolou kamer, to je pro mě tak velké ponížení, že jsem do takové firmy nenastoupil. Nebudeme-li se podobným projevům omezování osobní svobody bránit, skončíme nakonec s čipem pod kůží. Nejsem žádný flákač, a proto na mě čumět nikdo z kanclu nebude, jak se potím, abych si vydělal pár mizernejch kaček! Howgh!
Takový systém už byl za Bati. Tan sice neměl na pracovišti kamery (ještě nebyly), ale měl prosklený výtah, ktrý projížděl halami a pan továrnik viděl přesně kdo jak makal. Tak že nic nového pod sluncem. Jesli že někdo někoho platí za 8 hod. práce, tak chce aby produktivita jeho práce byla aspoň 90%. Za komančů byla produktivita práce 45%.
Ústava SR to nezakazuje.Vy můžete jedině odejít z takového pracovního tábora pryč.Vztyčený prostředník několikrát za den také možná znechutí šmíráka z austrie.
Já souhlasím s Tonim ve všech jeho odpovědích. Asi je to proto, že jsem taky zaměstnavatel, a tak za své peníze chci dostat práci. A nelíbí se mi postoj typu "za 1000 eur bych třeba makal, ale za 400 eur snad mám nárok dělat jen tak napůl". Že je to nepříjemné, to chápu, ale zaměstnavatel si prostě chrání svá práva. Podívejte se na to tak: když si najmete řemeslníky třeba na rekonstrukci bytu a budete je platit od hodiny, a) necháte je tam samotné a pojedete zatím na dovolenou, nebo b) budete sledovat, co ve vámi placeném čase dělají?
Určitě si tam vyděláte slušné peníze a tak se nedivte, že majitel vás nechce platit za prostoje. Na jeho místě by jste postupovala stéjně - nebo by jste platila lidi za diskuze, pití káva a flákání?
Proč jste mě neodpověděla také na druhou část odpovědi? A ještě by mě zajímalo kdo nebo co vás tam drží když to není lukrativní firma.
Nevim, co ustava SR povoluje nebo ne, spise se to ale bude tykat nejakeho SR zakona o ochrane osobnich udaju, ale kdykoliv by prisla kvuli tomuhle nejaka kontrola, tak kamery jsou tam samozrejme kvuli bezpecnosti a ochrane objektu a majetku.
Pokud vas kamera sleduje pouze na pracovisti a ne i v dobe vaseho volna, v satnach a pod. tak s tim moc nenadelate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.