Nejste přihlášen/a.
Prosím o informace nebo poradenství jak požádat a kde o výmaz z registru dlužníků Solus po 5 letém insolvenčním řízení.V roce 2010 jsem požádala o insolvenci a Brněnský soud mně schválil odlužení a po celých 5 let jsem řádně splácela v % věřitelům určným soudem.Minulý měsíc mně skončilo insolvence a soud mně poslal usnesení o řádném splnění a tím ukončení a osvobození od všeho.Avšak v registru dlužníků Solus určitě jsem ještě vedena a nevím jak toto zrušit nebo požádat o výmaz a jak dlouho toto potrvá.Poradí mně prosím nějaká odborná osoba?Děkuji
To je nepochopení tohoto a podobných registrů.
Oni totiž evidují osoby, které měly problém se splácením svého závazku. Takže to není o tom, jestli někomu ještě něco dlužíš a nebo ne. Jde o tvou důvěryhodnost tzv. bonitu. A ta je není asi úplně ideální, když jsi požádala o insolvenci a věřitelé přišli o část svých peněz. (100% plnění nepředpokládám, když sama píšeš o %)
Já bych to neřešil. Stejně je celá tvá insolvence veřejně ke stažení na internetu. Takže se před minulostí neschováš.
Žij tak, aby tě nějaký registr dlužníků nezajímal.
doplněno 13.08.15 10:03:Tak jsem se podíval na tvůj případ a buď ráda, že v takových registrech jsi. Protože sama jsi nebyla schopna půjčky ukočírovat a neumíš s financema.
Vzít si půjčku s RPSN 215% to už chce velkou odvahu. A ty jsi jí nevzala jen jednou. Dále mě překvapují měsíční útraty za telefon cca 1500Kč.
Chápu, že jsi to neměla jednoduché, když jsi se rozvedla a zůstala jsi s dcerou sama bez bydlení. Ale už na začátku ti mělo být jasné, že další půjčka není řešení.
I když jsi nakonec zaplatila pouze 44,31% dluhů, tak v tém případě insolvenci schvaluji, protože velkou část dluhů dělal nesmyslně vysoký úrok + smluvní pokuty.
A jak už jsem psal předtím. Bud ráda, že v tom registru jsi. On tě totiž chrání i když to tak necítíš.
doplněno 13.08.15 10:49:Kdyby někdo nevěděl, že existuje insolvenční rejstřík.
doplněno 13.08.15 10:51:Ten první odkaz nefunguje. Zde snad již funkční.
Přímý odkaz nefunguje, ale když si klikneš na první, tak tam akorát zadáš Ratajova Zdenka a najde ti to.
Pak si klikneš na detail a rozepíšou se ti veškeré dokumenty. Čtení na dlouhé noci...
Najdeš tam všechny co žádali insolvenci.
doplněno 13.08.15 11:38:Já vím, že to není úplně fér, ale insolvence nemá jen kladné stránky.
Já tu paní neznám stejně jako 99.99% zdejších, takže odkaz by byl vlastně anonymní.A stejně jsem ho sem nakonec nedal, protože mi to nešlo. Jen jsem ukázal, že něco takového existuje a jak se v tom pracuje.
Insolvenční rejstřík beru jako studnu příběhů a ponaučení, jak to v životě nedělat a čemu se vyhnout. Mě nezajímá samotná osoba, mě zajímá její životní příběh.
Iv, já se jen hodně divím tomu, že někdo pustí své jméno do světa. Málem adresu a číslo telefonu dá. Přece je to dospělý člověk a už musí vědět a znát! A všichni se diví, že si staří lidé pustí cizí do bytu. Totéž udělala tazatelka. Třeba to bude pro ni poučením, že je potřeba chránit si svá data a nerozdávat je po netu!
Ikdyž soud dá příkaz k výmazu, každá organizace, která půjčuje, má svou tajnou černou listinu, ze které vás nevymažou vůbec nikdy. Prostě udělají všechno pro to, aby měli alespoň nějakou záruku, že půjčili lidem, kteří budou mít na to, aby vrátili. I s úraky. Také bych vůbec nikdy nepůjčila ani korunu někomu, kdo mi před deseti lety zůstal dlužen.
Iv, říká se, že ústavy, které půjčují, si navzájem černé listiny doplňují a aktualizují. Nevím, kolik je na tom pravdy, ale v nějakém sdělovacím prostředku jsem to zaslechla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.