Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v červnu jsem dokončil studium, v červenci jsem měl prázdniny a od 1.8. jsem nastoupil do práce. Po dobu studia jsem pobíral přídavky na dítě. Nemůžu nebo nedokážu nikde najít odpověď na následující otázku: Musím v této pozici něco někde hlásit, např. na sociálce, že už nestuduji, nebo si to zjistí sami?
Jde mi o to, že úřední hodiny víceméně kolidují s pracovní dobou a nemám kdy tam zajít. Budu rád za odpovědi, pokud by bylo potřeba, ze zaměstnání se samozřejmě nějak uvolním, ale ať tak nedělám zbytečně. Díky
Zdravím. Vy nemusíte nikde běhat. Nastoupil jste do zaměstnání a je to povinností zaměstnavatele odvádět za Vás soc. a zdravotní pojištění. Tudíž si Vás přihlásí jako zaměstnance na úřadech on. Co se týče přídavků na děti, ty nejsou vypláceny automaticky, o ty se žádá každý rok a Vy o ně prostě žádat již nebudete, tudíž Vám nebudou vypláceny.
Podle mne byste nástup do zaměstnání měl ohlásit na kontaktním místě úřadu práce.
Prázdniny jste měl jenom v červenci, za srpen už nemáte nárok na přídavek na dítě.
Změny jste povinen hlásit do 8 kalendářních dnů.
_______
Přestože povinnost přihlásit Vás u zdravotní pojišťovny a na OSSZ má zaměstnavatel, bývá dobré si po uplynutí prvních osmi kalendářních dnů ověřit, jestli Vás opravdu přihlásil (ne všichni zaměstnavatelé své povinnosti plní a včasná kontrola Vám může ušetřit případné budoucí problémy).
doplněno 12.08.15 19:19:To by platilo v případě nástupu do zaměstnání od 2. 8. n. ukončení 30. 8.
Pokud pracuje celý měsíc (od 1. do 31. 8.), není nezaopatřeným dítětem
a na příspěvek na dítě už nemá nárok.
Ani zdravotní pojištění za něj za srpen už nehradí stát...
doplněno 12.08.15 19:24:Oprava:
... a na přídavek na dítě ...
(před chvílí jsem odpovídala na otázku ohledně příspěvku na bydlení...)
Ivzez-až do konce srpna je veden jako student!Nemá důvod se hlásit na ÚP ,Navíc toto není povinnost ale právo!
doplněno 12.08.15 21:21:Já nepíšu nic o přídavku na dítě! ale o hlášenmí se na UP.Samo tím že 1.8 nastoupil do zaměstnání = ztrácí statut studenta a tím za něj přestává platit ZP stát ale bude a platí to za něj zaměstnavatel,má max povinnost (dostal jsem za to vyhubováno,že je to povinnost zaměstnavatele) hlásit na ZP změnu! Přídavek na dítě musí řešit na OSSZ ne na UP!
Vzhledem, že od srpna vykonává po celý měsíc výdělečnou činnost, nemá již nárok na přídavek na dítě a tuto skutečnost je povinen nahlásit – tak jak správně radí @ivzez. Tím, že nastoupil do zaměstnání, "status studenta" zaniká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.