Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém se svým sousedem.Bydlím v pronajatém bytu v paneláku.Jsem slušnej nájemník kterej si nikoho nevšímá a hledí si svého.Jsem kuřák a občas si zapálím cigeretu na balkonu (3-5x za den) kouřim tam už dva roky.Z ničeho nic nedávno vylezl na balkon z horního patra o dva byty vedle soused kterého vubec neznám a začal mě vulgárně oslovovat (hele ty ču..ku, jdi už s tim kouřenim do pí..) To byl jen za čátek.Poslední dobou se tohle slovní napadání opakuje a stupňuje.Nedávno jsem byl nařknut že prej jsem mu poškodil schránku a že se kolem něj začínají dít divný věci (schránku má nedotčenou) Tenhle nájemník kterej mi tyká a sporstě mě napadá mi vždy zkazí náladu tak že se vracim z balkonu uplně vyklepanej a třesou se mi kolena.Volal jsem na městskou policii a ptal se jestly neporučuju zákon o společenském soužití kterým se on furt ohání.Policajt řikal že se protiprávní činosti nedopouštim a dodal že podle mého popisu souseda to vypadá na nevyrovnanou osobnost s mindráky.Dnes večer začal zas a dodal: "já se o to postarám abys tu nekouřil" což si mužete vyložit několika způsoby.Chci se zeptat, máte podobnou zkušenost? Popřípadě co mám dělat? Předem dík za názor.
Tak týráte se navzájem. Člověk chce v těch vedrech větrat a někdo pod ním mu tam začne kouřit a ten smrad jde přímo do bytu nad tím. Pod námi taky někdo kouří, ale opravdu jen zřídka. I tak to ale vždy spolehlivě poznám a ihned musím zavřít dveře na balkón. Vám to možná voní, ale nekuřákovi většinou cigaretovej kouř smrdí hůř než lejno, člověk má pocit, že se dusí a nemůže se ani nadechnout.
Řešení tahle situace asi mít nebude, protože ani jeden nevypadáte na to, že byste se dokázali nějak domluvit. A za uši byste potřebovali oba, vy za to, že kouříte a soused za to, že je nevychovanej.
omylem jsem vam dal hodnocení.chtel jsem napsat,že reagovat na nekoho sproste a vyhružně by se nemělo.kdyby si od začatku slušně promluvil s dotyčnym kuřakem a nehral si na boha uspel by více.me vadi štekající pes v panelaku meho souseda--a co mam delat.smog v praze ajine.jsou veci se kterymi nic nezmužete
Děkuji pánu bohu, že nemusím bydlet nad někým, jako jste Vy, kdo by mi čuděl do oken. Vlastně v okolí našeho domu kouří snad jen soused naproti v bytovce a ten bydlí v posledním-třetím patře, takže i když hulí na balkoně, nejspíš tím nikoho neobtěžuje. Proč s tím smradem lezete ven a nehulíte si doma?
domnívám se, že ten soused to už asi po 2 letech nevydržel a v těchle vedrech mu "bouchly saze" - v tom ho chápu, sprostej je asi proto, že to jinak neumí a bohužel na vás žádnou jinou páku nemá než to řvaní, protože zákon podobné situace neupravuje - takže buď budete otrlej a budete si dál kouřit na balkoně za sprostého nadávání chudáka souseda seshora, nebo to vymyslíte nějak jinak, např. budete kouřit doma, co vy na to?
Jsem sice kuřák, ale dotyčnému se nedivím. Kdyby mi někdo hulil pod nos, tak bouchnu taky. Píšete, že na balkoně vykouříte 3-5 cigaret denně. To by byl takový problém vylézt před dům a při zdravotní cigaretce si dát i zdravotní procházku. Budete mít klid oba. Když bude hnusně, nebude se Vám chtít ven a ještě kouření omezíte. Stačí si dát závazek, že doma a na balkoně nekouřit a pak jej dodržet.
Jednou jsem byl opravovat v paneláku u jednoho pána šel si zakouřit na balkon a najednou slyším z dálky nadávky na to že tam kouří a pán oplatit stejnou mincí - hádka skončila stejně rychle jak začala
Dovoluje si protože si to necháte líbit, vraťte mu to třeba mu to vyfoukne vítr z plachet no a když ne tak si to někdy nenápadně natočte a zavoljte policajti s tím že vám vyhrožuje a vulgárně vás napadá. Kdyby přišel a řekl "prosím vás, to vaše kouření už mi vadí, mohl by jste toho nechat" dá se to chápat ale takhle. Jak on na vás tak vy na něj - a just bych tam vykuřoval o to víc
ještě to,,on kouřit může to mu nikdo nezakáže.Je v bytě kde bydlí taže sorry i když je to jinýn nepříjemné..Řešení --ať si ten co mu to vadí zavře dveře a má klid. Nekouří 50 denně. Já jsem také slušně žádala o klid.
Moje zkušenost - bydlel jsem necelý rok v bytě - soused byl notorik, chlastal a kouřil. Jakmile se mi podařilo najít něco solidního bez takového souseda, stěhoval jsem se. Vedle kuřáka bydlet je za trest.
Vyjadřování a způsob komunikace toho vašeho souseda je trochu zvláštní a tipoval bych ji spíše na alkoholika-kuřáka, ale kdo ví, třeba jen má nervy v kýblu...
Zkuste přestat kouřit - jestli to není jen zámiňka k buzeraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.