Nejste přihlášen/a.
To je hodně podivná paní doktorka! Když jsem nastupovala do špitálu, musela jsem napsat jména lidí, kterým personál může dát informace. A ještě heslo, které musejí říci, aby s nimi vůbec někdo mluvil.
Já bych zítra v ordinaci hodně hlasitě řvala! To si pište! A taky bych vyhrožovala stížností na lékařskou komoru!
A s přítelem bych udělala taky krátký proces!
Ano, porušila lékařské tajemství.
Bez vašeho souhlasu nemá právo nikomu nic říkat, dokonce ani rodině ne, pokud si to nepřejete.
Klidně k ní běžte, pokud vám udělala doma peklo, udělejte jí ho taky, pohrozte ji, že jí udáte na policii za porušení lékařského tajemství apod., potom bude mít strach z trestného stíhání, tudíž jí to oplatíte.
Pokud na toto nemáte žaludek, tak k ní zítra běžte, řekněte jí, že u ní končíte a jděte k jinému doktorovi.
Já bych tam už nikdy nešel, pokud by prozradila něco bez mého povolení a všem známým jí nedoporučil.
A co takhle takovýmto věcem předejít a svůj zdravotní stav před přítelem netajit, pak by neměl důvod něco zjišťovat u doktora, zatím mi to spíš připadá na to, že přítel nemá důvěru a v tom případě bych mu asi poradil, aby se od vás radši vzdálil nadobro.
Přece partneři by neměli mít před sebou žádné tajnosti a zvlášť co se týka zdravotního stavu.
Máte to komlikované, ale říká se, v nouzi poznáš přítele.
A na vašeho přítele se spoléhat vůbec nemůžete. Kde je důvěra, kde je pochopení, řešení, pomoc, podpora, trochu toho hýčkání?
Je vidět, že je přítel zdravý a sebevědomý jedinec. Pokud půjdu hodně do budoucnosti. Má Váš přítel tolik empatie, vlídnosti, trpělivosti, kdyby se Vám narodilo děťátko a to mělo nějaké problémy? Bylo třeba pomalejší, nebo naopak hyperaktivní. Mohla byste se na něj spolehnout, když dnes, jak píšete máte doma ,,peklo,,?
Souhlas s odpověďmi nahoře, lékařka neměla bez Vašeho souhlasu informovat přítele. Je vidět, že přítel se na Vás ptal, protože ona sama mu asi o Vás nezačala povídat.
Nebude on Vás kontrolovat i v jiných věcech?
Jeho názor o magorech bych mu ukázala v praxi. Buď bych si sbalila já kufr, nebo by měl sbaleno on. Chcete mít snad klidný a pohodový vztah, ale zřejmě s někým jiným.
Doktorce bych zavolala, proč se mám dostavit, jestli to je ohledně léčby, pokud návštěva není v rozpisu na neschopence.
1) Přítel by vám neměl nic takového říkat. Možná máte psychické problémy i proto, že v příteli nemáte oporu. Co s takovým přítelem, když vás v životě nedokáže podpořit?
2) Myslím, že to je s přehledem na stížnost České lékařské komoře. Přítel nemá naprosto žádné právo na informace k vašemu zdravotnímu stavu.
3) Změnila bych okamžitě lékařku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.