Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poruseni lekarskeho tajemstvi

Od: arletta odpovědí: 10 změna:
Dobry den, mam dotaz. Je mi to hodne neprijemne. Chodim asi 2 mesice k nove prakticke lekarce. Dnes se k ni prehlasil i pritrl jelikoz jsem byla nadsena. A prave dnes nastal problem. Nechtela jsem aby pritel vedel co se mnou je, prptoze psychicke prpblemy ( panicke ataky) bagatelizuje a podle nej jsou tito lidi magori. A moje mila pani doktorka mu vse rekla, ze mam zanet v trle ale zbytek mam psychicky. Proste vse mu rekla bez meho souhlasu. A ja ted mam doma peklo, jelikoz jsem vlastne hypochondr a co delam na neschopence. Takze je mi akorat z toho zle. Zitra se mam k pani doktorce dostavit, ze se mnou chce mluvit. A ja mam na ni vztek a vubec ji uz neverim. Co mam delat? Myslite ze lekarka porusila lekarske tajemstvi nebo ne? Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Ano, porušila lékařské tajemsví, s čímž bych ji hlasitě obeznámila a zároveň odešla k jinému lékaři.

Nicméně vztek, nebo spíš smutek, bych cítila i k "příteli", evidentně je Vám oporou jak hrom.

scswc

Přesně, to musí bejt pěknej blb. :/

lordweb24*
hodnocení

3x
Citaze ze stranek ferovanemocnice.cz/...
Dobrý den,
velmi nás mrzí, že jste se setkala s takovým jednáním lékaře. Naše poradna se tématu lékařského tajemství dlouhodobě věnuje. Odpovědi na časté dotazy z této oblasti můžete najít ZDE:
V tomto případě si můžete stěžovat nadřízenému lékaře, případně následně podat stížnost ke zřizovateli zdravotnického zařízení, České lékařské komoře nebo Úřadu na ochranu osobních údajů dalším subjektům (více o stížnostech najdete zde). Další možností je domáhat se zadostiučinění podáním žaloby na ochranu osobnosti, popřípadě došlo-li ke škodě, domáhat se soudně odškodnění. Porušením povinnosti mlčenlivosti je možno také spáchat přestupek nebo dokonce i trestný čin.
V případě, že se domníváte, že porušením lékařského tajemství došlo k výraznému zásahu do Vaší osobnosti, doporučujeme Vám konzultaci s právníkem specializovaným na medicínské právo. Advokáta zabývajícího se medicínským právem můžete nalézt v Seznamu advokátů vedeném Českou advokátní komorou nebo můžete využít webových stránek www.potrebujipravnika.cz.
Jinak ja osobne si myslim, ze Vas pritel by mel znat Vas aktualni zdravotni stav. Ja osobne si nedovedu predstavit,ze by partnerka predemnou neco zatajovala a nosila brimne sama. Na nemoci jsou dva a jeden ma byt oporou. Na jednu stranu je fakt, ze jsme narod hypochondru,na druhou stranu, pokud Vas pritel nechape, zmente ho...

hodnocení

3x

To je hodně podivná paní doktorka! *plac*Když jsem nastupovala do špitálu, musela jsem napsat jména lidí, kterým personál může dát informace. A ještě heslo, které musejí říci, aby s nimi vůbec někdo mluvil. *hej*Já bych zítra v ordinaci hodně hlasitě řvala! To si pište! A taky bych vyhrožovala stížností na lékařskou komoru! *hej* A s přítelem bych udělala taky krátký proces!

dragstar
hodnocení

0x

Ano, porušila lékařské tajemství.

Bez vašeho souhlasu nemá právo nikomu nic říkat, dokonce ani rodině ne, pokud si to nepřejete.

Klidně k ní běžte, pokud vám udělala doma peklo, udělejte jí ho taky, pohrozte ji, že jí udáte na policii za porušení lékařského tajemství apod., potom bude mít strach z trestného stíhání, tudíž jí to oplatíte.

Pokud na toto nemáte žaludek, tak k ní zítra běžte, řekněte jí, že u ní končíte a jděte k jinému doktorovi.

Já bych tam už nikdy nešel, pokud by prozradila něco bez mého povolení a všem známým jí nedoporučil.

arletta
hodnocení

Jen jsem nekde cetla ze mohu zmenit lekare az pp trech mesicich. A to jeste u ni nejsem.

bruno*
hodnocení

0x

Nejlíp vám poradil asi lordweb, já k tomu jen dodám, že pro mnoho lékařů nějaké lékařské tajemství neexistuje. Já jsem se s tím osobně setkal víckrát a mnohokrát se to konkrétní lékařce nedá dokázat, zvláště když chodíte i k dalším (odborným lékařům.*mala*

pecenkav*
hodnocení

0x

A co takhle takovýmto věcem předejít a svůj zdravotní stav před přítelem netajit, pak by neměl důvod něco zjišťovat u doktora, zatím mi to spíš připadá na to, že přítel nemá důvěru a v tom případě bych mu asi poradil, aby se od vás radši vzdálil nadobro.

Přece partneři by neměli mít před sebou žádné tajnosti a zvlášť co se týka zdravotního stavu.

pohanka*
hodnocení

0x

Máte to komlikované, ale říká se, v nouzi poznáš přítele.

A na vašeho přítele se spoléhat vůbec nemůžete. Kde je důvěra, kde je pochopení, řešení, pomoc, podpora, trochu toho hýčkání?

Je vidět, že je přítel zdravý a sebevědomý jedinec. Pokud půjdu hodně do budoucnosti. Má Váš přítel tolik empatie, vlídnosti, trpělivosti, kdyby se Vám narodilo děťátko a to mělo nějaké problémy? Bylo třeba pomalejší, nebo naopak hyperaktivní. Mohla byste se na něj spolehnout, když dnes, jak píšete máte doma ,,peklo,,?

Souhlas s odpověďmi nahoře, lékařka neměla bez Vašeho souhlasu informovat přítele. Je vidět, že přítel se na Vás ptal, protože ona sama mu asi o Vás nezačala povídat.

Nebude on Vás kontrolovat i v jiných věcech?

Jeho názor o magorech bych mu ukázala v praxi. Buď bych si sbalila já kufr, nebo by měl sbaleno on. Chcete mít snad klidný a pohodový vztah, ale zřejmě s někým jiným.

Doktorce bych zavolala, proč se mám dostavit, jestli to je ohledně léčby, pokud návštěva není v rozpisu na neschopence.

gzzizst
hodnocení

0x

1) Přítel by vám neměl nic takového říkat. Možná máte psychické problémy i proto, že v příteli nemáte oporu. Co s takovým přítelem, když vás v životě nedokáže podpořit?

2) Myslím, že to je s přehledem na stížnost České lékařské komoře. Přítel nemá naprosto žádné právo na informace k vašemu zdravotnímu stavu.

3) Změnila bych okamžitě lékařku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]