Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit žaluzie

Od: zavinac® odpovědí: 14 změna:

Jak mám nastavit žaluzie,aby nešlo teplo dovnitř. Metalízou do pokoje ,nebo ven? díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepotěším tě.

Ať nastavíš vnitřní žaluzie jakkoliv, tak teplo do místnosti půjde.

Kdybys měl venkovní žaluzie, tak ty zachytí (nebo odrazí) sluneční záření ještě před průchodem přes sklo.

Jakmile se sluneční záření dostane přes sklo a narazí na žaluzie, tak žaluzie ohřeje a protože jsou žaluzie v místnosti tak teplo sálá do místnosti.

Colombo, to je sice moc pěkné vysvětlení, ale ne na dnešek, ani na zítřek. Někdo prostě takový příjem nemá, aby je zaplatil, někomu družstvo nebo jiný majitel nedá povolení na venkovní žaluzie. Tazatelka potřebuje řešení teď. *jasne*

Doma jsem to vyřešil jednoduše. Vybalil jsem z autolékárničky izofólii a tuto jsem přivřel mezi okno a rám tak, aby zlatá plocha byla směrem ven a celá fólie byla v rámci možností napnutá. Fólie je před oknem z venkovní strany, takže si s ní trošku pohrává vítr, ale dá se to přežít.

Nemusí se to každýmu líbit, ale jako provizorium to máme doma na okně a už měsíc to odráží většinu paprsků, takže se v místnosti příjemně ochladilo.

Ale pořád je to kouzlo odrazu záření ještě před průchodem přes sklo okna.

hodnocení

zajímavé,,tak proč jsou s metalízou...

doplněno 11.08.15 10:44:

Já potřebuji žaluzie proti slunci na zmírnění teploty..Bydlím pod střechou a je to děs..Nebo nevíte o nějaké klímě co se nemusí bourat otvor to zdi na vývod...díky všem

My jsme si také pořídili žaluzie, které v sobě mají třpytivé částečky, které údajně mají více odrážet sluneční záření. Ale upřímně si nejsem jistá, jestli oproti jiným žaluziím, bude rozdíl v teplotě v bytě, alespoň půl stupně..

jentak*

S metalízou jsou proto, protože ta metalíza ty tepelné paprsky odrazí zpátky, nikoliv že je pohltí a ohřeje se. V tom je právě "kouzlo" žaluzií. Odrážejí mnohem lépe tepelné paprsky, než cokoliv doma za oknem. Ať je to parapet, stěna, koberec, nebo cokoliv na co slun. paprsky dopadnou.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nastavte je metalízou ven - je to paráda a má být viditelná. Zdravím!

doplněno 11.08.15 10:51:

zavinac - pod střechou bydlí spousta lidí (já také). Přes den zavřu okna a zastíním je. Větrám až v noci (když nefouká vítr, tak zbytečně). A nyní to hlavní - střecha akumuluje teplo a to se potom dostává do bytu. Okna na to mají menší vliv. Jo, a "klíma" je hlučná a na elektřinu (na dost elektřiny).

doplněno 11.08.15 11:11:

zavinac - co to je za pojem "jít na holra"?

doplněno 11.08.15 11:27:

zavinac - no, i po Vaší opravě vím stále stejně. Já jsem si myslel, že "jít na holra" je nějaké nářečí.

Máme plastová okna, žaluzie a v některých místnostech jsem nechala i závěsy, za což jsem teď v tom horku ráda. Větrám jen večer tak od 8 hodin průvanem. Kde to jde máme otevřeno celou noc. Ráno otevřu opět všechna okna i dveře. Kolem 8 - 9 ráno zavírám vše, zatahuji žaluzie i závěsy, je člověk sice jak v katakombách...ale udržím v domě teplotu 23 -24 stupňů, za což mi to stojí. V Řecku, Španělsku či jinde v jižních zemích, kde není klimatizace zavírají i okenice, což mě dříve překvapovalo, ale je to z důvodu horka...hodně to sníží teplotu uvnitř. Nejhůř dělají lidé, a vidím to hodně, kteří mají v tomto horku otevřená okna celý den, ohřívají si tím pádem domov sami. Ještě je dobré mít ventilátor doma, který rozráží trochu vzduch.

Jít na Holtra - znamená jít ke kardiologovii a on Vám na tělo připevní zařízení - Holtra, který Vám měří 24 hodin tlak:)

ben®

Dobrý den, děkuji Vám za vysvětlení něčeho, co naštěstí neznám. Patrně bych to také potřeboval, ale to bych musel za tím doktorem . Zdravím!

doplněno 11.08.15 11:51:

zavinac - jo, děkuji. Jenom nevím, jestli nebudou výsledky ovlivněné tím horkem. Ale, to už se dostáváme na jiné téma, než byl Váš dotaz.

hodnocení

Holtr měří bud tlak po celý den ,,nebo rytmus srdce...jsou 2 typy..Také jsem nic nevěděla. no jo,,,děkuji za odpovědi

hodnocení

Mám okna na východ a západ.Já ráno otevřu na západ -slunce nesvítí na tu stranu a jde chládek. Tak cca v 13hod.to přehodím.Střechu máme zateplenou..Dala jsem na balkon mokré prádlo,trochu to zlepší ,,ale je to bída.A to jdu dnes na holra. Tak se děsím..

doplněno 11.08.15 11:23:

chyba...Holtra..

hodnocení

Je to celodenní měříč tlaku s přísavkami a různými hadičkami a prsou s pytlíkem kolem krku který vám bambelá na hrudi..musíte s ním spát a provádět veškerou činnost.

baborad
hodnocení

0x

V Jysku se dá koupit závěs s jednou stranou stříbrnou a druhou béžovou. Je to i zatemňovací. V létě pověsím tak, že stříbrnou stranou ke sklu a současně k béžové připínám (žabkami)záclonu. Tak jsou dvě vrstvy a sníží teplotu o několik stupňů. Ráno vyvětrám a záclonozávěs zatáhnu. Bez tohoto závěsu si pokoj, směřující na jih, nedovedu představit. Jo a ještě, jsou zatažené žaluzie, ale ty spíš akumulují teplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]