Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Terminátoři a replikátoři

Od: vanasi® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,dnes jsem si stáhnul film terminátor genysis.Viděl jsem taktéž všechny díly seriálu tpsc sára connor - terminátor,a taktéž SG-1 a Atlantida,kde byli replikátoři.Těmito bytostmi jsem ůplně fascinován.Některé díly si pouštím i několikrát dokola.Tak se ptám- myslíte ,že je v reálu vůbec možné něco takového sestrojit?Probíhá na zemi už nějaký výzkum těchto technologií a jak je daleko?Jak dlouho bude lidstvu trvat,než tyto stroje dokážou sestrojit?Máte z těchto technologií strach?Uvítali by jste tyto terminátory a replikátory v naší společnosti,pokud by se je vědcům podařilo sestrojit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Příliš mnoho otázek v jediné otázce*smich* Vzhledem k tomu, jakých pokroků se dosahuje např v nanotechnologii, 3D tiskárny apod, tak bych se moc nedivila, kdyby už něco takového existovalo. Něco jiného je soukromá sféra, protože nejdřív se hledá využití v armádě, potom ve zdravotnictví a až někde na konci je běžný uživatel. Jen si tak říkám, jestli jednou lidstvo přijde o energie (nebo budou omezené), k čemu to pak bude... Mona

doplněno 10.08.15 18:59:

waltari - nechytejte za slovíčka. Mluvím o sobě. Pokud mi někdo odpojí elektřinu, tak prostě přijdu o energii a sama si jí neumím vyrobit. Toliko o mně - koncovém konzumentu společnosti. Vím, že se energie jen tak někam neztratí...

waltari

Jak může lidstvo přijít o energii, to snad leda že by zanikl celý vesmír. Energie je jen jiná forma hmoty, je obsažena doslova v každém atomu.

hodnocení

0x
Nanotechnologie je v plenkach, udajne bude trvat dalsi stoleti nez bude mozno replikovat neco ziveho a mysliciho. Co se tyka replikatoru-viz nanotechnologie-pust si dokument o stargate sg-1, kde vysvetluji vse z celeho serialu, trva to hodinu.

sd24
hodnocení

0x

Ahoj Vanasi, bydlíš ještě na Kamýku? Výzkum těchto technologií probíhá na plné otáčky a už dnes existují různí roboti.

Tím směrem se ubírá naše budoucnost - už jen v dnešních autech máš na 30 počítačů...a na každém rohu je kamera:(

Samozřejmě, že to všechno z těch dnešních fantasy-filmů bude jednou uskutečněno.

waltari
hodnocení

0x

Terminátoři a replikátoři jsou hudba vzdálené budoucnosti, ale jeden můj kámoš je kyborg. Má umělé klouby a ještě další součásti. Říká, že bych se divil kolik už je jich mezi námi. Tyto technologie se plíživě zabydlují mezi námi, že to ani nevnímáme - a nejenom pro medicínské účely. Ano zatím jsou tyto technologie z většiny stále ještě v plenkách, ale biomedical engineering je jedním z oborů v nichž lze v dohledné době očekávat největší pokroky. V současné době se jich netřeba obávat, ale člověk se až bojí domyslet kam toto dospěje. A první konflikty human vs cyborg už jsou zde.

researchgate.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]