Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o dílo

Od: hanavjaclovska odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám uzavřenou smlouvu o dílo na rekonstrukci koupelny, avšak zhotovitel nemá zedníky a proto vyhledal jinou firmu. Teď mi dává dodatek smlouvy, kdy z pův. smlouvy vyjme zednické práce a já budu jako majitel bytu-objednavatel zakázky jednat s novou zednickou firmou a platit jim za provedené práce Podle mě se zhotovitel zbavil celkové zodpovědnosti a smlouvu nedodržel, byť vypracoval dodatek ke smlouvě. Je to normální postup, mám podepsat dodatek ke smlouvě? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Osobně radím nepodepisovat.

Pro Vás jako investora je ideální mít jednoho "partnera" k jednání...a s tím vše řešit, včetně reklamací.

Takto se to pro Vás v případě jakýchkoliv problémů znepřehlední a zkomplikuje.

Raději si najděte jinou firmu.

uska*
hodnocení

0x

Při uzavírání smlouvy o dílo pan zhotovitel nevěděl, že nemá zedníky? Rychle pryč od takové firmy. Pokud podepíšete dodatek, tak věřte, že nic nevyreklamujete. Jedna firma se bude vymlouvat na druhou.

buss
hodnocení

0x

mám podepsat dodatek ke smlouvě? Je to vcelku normální postup. To by třeba neexistovali zprostředkovatelé, subdodavatelé... Je to na vás! Jak je to s odpovědností lze nalézt v OZ - Dílo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]