Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už několikrát jsem se snažila o povolení k inkasu, ale když se podívám na přehled povolených inkas, tak tam mám napsáno, že nebylo nalezené žádné povolení. Vždycky dám "Povolení inkasa", tam vyplním všechny údaje jako číslo protiúčtu, limit a podobné, dám pokračovat. Potom se mi objeví "Váš požadavek na zřízení povolení inkasa byl uložen do seznamu Povolení inkas k autorizaci." A teď nevím, jak postupovat dál. Mohl by mi prosím někdo poradit? Banku mám KB. Děkuji moc
Sic KB nemám, ale píšete že byl přidán do seznamu k autorizaci. To znamená, že to musíte ještě autorizovat pomocí sms kodu. Tedy najedte do Povolení inkas k autorizaci a nechte si zaslat autorizační sms. Nezapomeňte, že posléze musíte změnu úhrady nahlásit i inkasující straně.
doplněno 09.08.15 15:36:No obávám se, že kamarádka to nahlásit musela, jak by druhá strana věděla, ze kterého účtu má inkasovat? Druhá možnost je, že kamarádka to nenahlásila a tudíž se ji peníze nestrhávají, ikdyž má inkaso zřízeno.
Děkuji. Povolení inkasa je pro ubytování na kolejích, i v tomto případě je musím kontaktovat? Kamarádka si to totiž zřídila úplně v pohodě a nic druhé straně nehlásila..
A jak se druhá strana dozví kde má inkasovat , kam má posílat vyúčtování? Nevím proč, ale tak mě napadlo - vy jste asi z matematiky nematurovala ...?
Z matiky jsem sice nematurovala, ale dělala jsem z ní přijímačky a měla jsem je bez chyby. Ve škole jsme se v životě s takovýma věcma nesetkali, tak se omlouvám, že se ptám. Druhá strana všechny naše údaje má uložený v systému, já sama nevím, jak to funguje, jen říkám, že kamarádka si povolení zřídila, nikoho nekontaktovala a už ji v pohodě strhli zálohu, tak jsem předpokládala, že by to mělo jít taky u mě.
Ono záleží i na tom, na jaké formě placení jste se s protistranou dohodla. Pokud jste se dohodli na inkasu, tak si budou automaticky peníze strhávat, pokud jste se ale dohodli např. na převodu z účtu, nic si strhávat nebudou a bude třeba změnu úhrady nahlásit.
Tohle je právě chyba našeho školství, nedokáže děti připravit na praktický život. Tohle neberte nijak osobně, dříve tu byly i otázky, jak napsat adresu na balík.
Taky se mi jednou stalo, že mi něco nešlo, tak jsem zavolal přímo do banky, oni mne navedli a já si rval vlasy, jaký jsem kůň- To bylo u Ing banky a neělo mi odeslat peníze z účtu. A chba byle v tom, že jsem přehlédl jedenmoment, kdy jsem to měl potvrdit. Tak se nestyďte a zavolejte tam. (Máte zřízené internetové bankovnictví?
BTW z matiky jsem nejen maturoval, ale pak jsem ji i studoval a učil. Prostě někdy na řlověka padne zatmění, v šachu se tomu říká šachová slepota.
doplněno 09.08.15 19:07:Tedy měl jsem na mysli telefonní bankovnictví, k internetovému jste se přiznala. Ale k tomu, abyste se mohla obrátin na help, ho neptřebujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.