Potrebuji poradit můj bratr mi včera ukradl peněženku nela jsem tam všechno platební kartu občanku prukazku na autobus hotovist pres 500 kc kartu sem zablokovala a zasla na policii mam od banky pojistku na odcizení kabalky tak jsem se chtěla zeptat jestli tím ma někdo zkušenosti a co nan dělat abych využila tu pojistku mam zajit do banky nebo někam zavolat dekuji nám banku equabank
Vzhledem k tomu,ze pachatel je bratr (osoba blizka - v trestnim rizeni existuje) musela jste dat souhlas s trestnim stihanim sveho bratra.pokud jste jej nedala policie to resit nebude a pojistovna neda ani korunu. Pokud jste jej dala, i tak Vam pojistovna neda ani korunu, protoze svuj souhlas muzete vzit az do soudniho rozhodnuti kdykoliv zpet. Dale vzhledem k tomu, ze pachatel je bratr a teda znamy pachatel bude Vas pojistovna pravdepodobne odkazovat na reseni nahrady skody obcanskou cestou. V trestnim rizeni soud vyda rozsudek s trestem a s povinnosti uhradit skodu. Pokud ji Vas bratr neuhradi, budete muset skodu narokovat prostrednictvim obcanskosoudniho rizeni s dolozenim potrebnych dokumentu z trestniho rizeni...
Nevím, zda se něco nezměnilo, tak z pojistky nedostanete ani kačku neboť pachatel je známý. Škodu musíte vymáhat po bratrovi.
To bychom si v rodině mohli krást věci do nekonečna a pojišťovna by platila a platila.
buss
K čemu by pak pojistky byly? Já jejich podmínky neznám. Ať si to vyrube po pachateli.
sebod*
Uška má pravdu. Nedostanete nic. Navíc v podmínkách najdete, co vše musíte splnit, aby se plnilo - zajištění kabelky apod. Takže jestli někde necháte volně položenou kabelku a pachatel nemusel nic překonat k tomu, aby ji vzal, tak pojišťovna neplní.
Mam prave pojistku na odcizení veci s kabelky zahrnuje i peněženku kartu doklady atd. Tak jenom nebyl jak ji využít co mam do banky prinyst nebo kam jít dekuji
Od pojistitele máte písemné pojistné podmínky, načtěte si je a zajděte do té banky, kde jste pojištěna pro informace, sepsání záznamu. Váš bratr bude stíhán, pokud jste jej oznámila jako pachatele, byla jste poučena o možnosti náhrady škody.
V bance Vás odkážou na pojišťovnu uvedenou ve smlouvě, předpokládám že to bude BNP Paridas Cardif. Na jejich telefonním čísle Vám sdělí požadované dokumenty.
Jelikož jste již nahlásila pachatele, zapomeňte na nějakou pojistku. ! Občanka jako ztracená je trvale zablokovaná a tedy i při navrácení NEPLATNÁ. Musíte požádat za 100,- o novou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.