Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych radu. Dnes mi přišel domu dopis od VZP, ve kterém mě vybízejí k zaplacení nedoplatku pojistného ve výši asi 23.000 Kč plus penále asi 4.000 Kč. Jsem ale řádný student, po základní škole jsem normálně nastoupila na střední školu a letos v květnu maturovala. To znamená, že za mě měl pojisté platit stát. Jak tedy po mě může VZP požadovat 27.000 Kč? Doposud mi nepřišla žádná jiná výzva, ani žádný jiný dopis. Co mám tedy dělat? Má někdo podobné zkušenosti? Budu to muset zaplatit? Opravdu mi to šokovalo. Tak budu ráda, za každou radu. Co si mám připravit na návštěvu pobočky VZP?
SŠ Vás měla nahlásit VZP jako studentku. Chápala bych pochybení v prvním roce, ale dál (23.000 odpovídá cca dvěma rokům)? Vyžádejte si ve škole kopii jejich oznámení za všechny čtyři roky studia, pak s ní zajděte na nejbližší pobočku VZP. Do budoucna: Přestože Vás má zdravotní pojišťovně nahlásit škola (později zaměstnavatel), je dobré si to po 8 kalendářních dnech radši zkontrolovat...
Ještě mne napadá: Nepodnikala jste vedle studia? V takovém případě pojistné platí i studenti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.