Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, aktuálně jsem na úřadu práce a hledám si novou práci. Problém je, že budu asi měsíc s rodiči na dovolené a přestože nepobírám žádné dávky mimo zdravotního pojištění, chtěl bych se odhlásit na tento měsíc (tento měsíc si zaplatit ze svého) a po měsíci se zase přihlásit na úřad práce. Někde jsem ale četl, že to nejde. Po odhlášení s úřadu práce, mohu být evidován opět až po dvou odpracovaných létech. Otázka zní, jak to tedy je?
Můžete se přihlásit a odhlásit jak chcete. Akorát při opětovném přihlášení podstoupíte zase to samé, co poprvé - formulář, čekání, první schůzka... žádné "moje dokumenty už tu máte".
Ty dva odpracované roky se týkají, nemýlím-li se, podpory - pokud vyčerpáte podporu v nezaměstnanosti, na kterou máte nárok (do urč. věku je to 5 měsíců), tak na další máte nárok až po dvou odpracovaných let, resp. po dvou letech placeného sociálního pojištění, které za Vás odvádí zaměstnavatel.
A máte na tu dobu sjednanou schůzku?
Pokud ne, tak já osobně bych to neřešila a odjela bych. Poštovní chránku Vám bude jistě někdo vybírat a kdyby něco, dá Vám echo. Pak můžete vše řešit přes počítač, na kterém jistě skouknete nějaké nabídky k práci, nebo po telefonu. Jestli tedy nebudete v cizině.
Pohanko, radíte nesmysly. Jestliže ho ÚP pozve na jednání, musí přijít. Musí si jinak předem domluvit návštěvu mimo termín dovolené a hlavně neříkat, že jede na dovolenou. Například jede za příbuznou, která je nemocná. Může se stát, že mu úřednice schválně předepíše jednání uprostřed dovolené. Osobní zkušenost...
Asi jsem to špatně napsala, pokud nemá v tom termínu sjednanou dopředu schůzku ÚP, tak proč by nejel.
Přes e-mail nebo telefon může reagovat na nabídky zaměstnání, které mu přijdou popřípadě domů. Nebylo to myšleno, že bude na dálku komunikovat s pracovním úřadem, že je na dovolené a na schůzku se nemůže dostavit.
Předpokládám, že při poslední návštěvě ÚP dostane termín na další návštěvu.
Musím napsat, že to je jak o kterém pracovníku. Mě se můj zprostředkovatel dokonce zeptal, jestli v tom termínu nejedu na dovolenou, aby mě to nenarušil. Ale abych řekla pravdu, i když mám hodného přiděleného pracovníka, tak bych mu to dopředu neříkala. Vím, že to nemají moc rádi a jak máte i Vy špatnou zkušenost, se to potvrdilo.
Jen malé doplnění-registrovat se na ÚP jako uchazeč o zaměstnání není POVINNOST ale PRÁVO!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.