Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska jsem si vyzvedl na poště doporučený dopis - upomínku, kde jsem informován o tom, že Provident si najal na vymáhání svého dluhu jinou firmu a že byly v této době již podniknuty další právní kroky. Jde o necelých devět tisíc. Ano, ovšem, napíšu oběma společnostem a raději i zavolám.
Vtip je v tom, že toto není poprvé, co mi Provident píše (buď on sám, nebo externě přes jinou firmu), že dlužím a bla bla...
Tenkrát se to vyřešilo ověřením podpisu, ale i tak ten rozhovor byl nepříjemný... A tak proto, že se to nestalo poprvé, nemám už podniknout něco více? Protože tohle mě dotýká docela dost. Copak na poště, tam ať si o mně drbou, že dlužím (ačkoliv to tak není - nikdy bych si nepůjčil od nebankovní společnosti a od té bankovní taktéž těžko, nejsem ten typ), ale spíše, že jsem v registru dlužníků, že jsem u Providentu vedený, jako dlužník, to mi vadí fest.
Poradíte, jak dosáhnout toho, aby už se to neopakovalo? A jak vymazat své jméno z registrů?
Jen ještě doplním, že své rodné číslo, občanku, ani nic jiného, co by se dalo zneužít, jsem neztratil, nikomu nepůjčoval, ani nikde nenechal ležet.
Provident si semnou rovněž dopisoval (kde vzali mé jméno a adresu mi nevysvětlili), telefonovali a kde vzali mé číslo rovněž nevysvětlili, mám u nich dluh a nesplácím, nechala jsem si přepojit nějakého vedoucího pracovníka a po dlouhé telefonickém rozhovoru kde mimo jiného chtěl datum naození, číslo OP (má odpověď byla nedám a podám trestní oznámení)se mi podařilo dosáhnout toho, že mě vymazali z databáze a omluvili se (tak na půl huby), okamžitě mi nabídli půjčku 200 000 a když jsem konstatovala, že jsem si nikdy nepůjčila a rozhodně to nemám v úmyslu, a už vůbec ne u jejich pofiderní společnosti, zavěsil ten člověk bez rozloučení a už víc jak půl roku mám pokoj.
Jednoznačně jděte okamžitě na Policii ČR, tam podejte oznámení o podvodu na neznámého pachatele. Doporučený dopis jim ale dejte v kopii, nikdy ne originál ! Ten až max. k soudu.
Providentu pošlete doporučený dopis, že jste ( jméno, příjmení, datum narození a adresa ! ) žádnou půjčku nesepisoval, tím pádem nečerpal a že se dopouští podvodu.
Obch.Z, absolutní obchody § 497 až 507. Možno též skutková podstata úvěrového podvodu, je tam závazek, není závazek, úvěrové smlouvy § 261 odst. 3 , písm. d, Obch. Z. Dále zákon č. 253/1997 Sb, tam to prostudujte a po náčrtu podejte trestní oznámení, aby měl policista jasný přehled.
A nevadí, že tento zákon je už nějakou dobu zrušen?
A ohledně podávání trestního oznámení... Prokázat jakýkoliv trestný čin někomu od Providentu či samotné společnosti je prakticky bez šance. Svede se to na administrativní chybu, na špatné informace atd. atd. Muselo by se totiž prokázat, že oni 100% věděli, že nic nedlužíš a i přes to vymáhá dluh.
Nebo mi ukažte, která společnost či její představitel byl odsouzen za trestný čin, že vymáhal neexistující dluh po řadovém občanovi.
doplněno 07.08.15 09:43:Pokud by mě přišla taková upomínka, tak bych jim napsal důrazný dopis, že mezi sebou nemáme žádné závazky. Pokuď ale trvají na dluhu, tak ať mi zašlou veškeré podrobnosti včetně kopie smluv jak dluh vznikl, abych jim mohl pomoci podat trestní oznámení na 3tí osobu, která tento podvod provedla.
Pokud i nadále by trvali na dluhu k mé osobě, tak bych jim doporučil pokračovat soudní cestou, s tím že jsem si 100% jist, že jim nic nedlužím.
Jestliže Provident požaduje zaplacení neexistující půjčky, tak o ní má třeba falešné důkazy ( třeba sepsal jejich zaměstnanec a pak sám peníze čerpal ). Doporučený dopis je důležitý pro následný možný soud a i upozornění od údajného dlužníka, že smlouvu nesepisoval. Jestli se kdo vyvleče je úplně jedno. Důležité je neplatit něco, co vedomě nikdy nechtěl.
Kdo mlčí, souhlasí !
Trestní oznámení na Provident pro podezření spáchání trestného činu vydírání. Psaním doporučených dopisů a telefonováním zbytečně vyházíte peníze a účinek nula. Policie to musí prošetřit a do 30 dnů vám musí dát vyjádření. T.O. napsat, neklépe na policii podat osobně, stačí místní oddělení, a nechat si podání potvrdit na kopii. Nebo to můžete podat ústně, policie s vámi sepíše protokol. Jen to nenechte bez povšimnutí, někdo mohl spáchat podvod a vy opravdu můžete figurovat jako dlužník, bacha na to. Přeji vám úspěch!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.