Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odmítnout babičku?

Od: ingrids odpovědí: 8 změna:
Ahoj, jsem nejakou dobu u babicky na prazdninach. Je mi 14. Mela jsem tam byt puvodne dva dny, jenomze babicka bere jako samozrejmost ze tam budu dyl! Jenomze ja tady jenom sedim na zadku a hledim, nic nemuzu delat a tajne chodim na mobil, jinak je na me vzdycky nastvana! Uz sem se hrozne tesila ze dneska pojedu domu, ale ona mi mezi reci jen tak rekne ze me tam zavezou zitra. Jako kdyby to tak bylo domluvene. Prosim, poradte nejakou dobrou vymluvu abych tu uz nemusela byt. Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Dobrá finta je se něčím užitečným zaměstnat. Třeba pomoci babičce s vařením, úklidem, zahradou, hospodářstvím. Od babičky se dá třeba naučit vařit, ale užitečné je i vyslechnout si její životní zkušenosti. Rozhodně je to lepší, než si pěstovat závislost na mobilu nebo PC. Tak vznikají tvorové neschopní samostatného života.

hodnocení

3x

Věta která je naprosto a dokonale pravdivá, by měla být na jiném obrázku. Dnešní babičky vypadají jinak, ale věta platí do poslední tečky.

Jak odmítnout babičku?

hodnocení

2x

Ahoj. Dopřej babičce, aby si Tě užila. A Ty si užívej každého dne u ní. Jednou budeš mít nač vzpomínat. Jsou děti, které nemají kam jezdit třeba. Pokud se u babičky nudíš, pomáhej jí v domácnosti, sama se zapoj, vytáhni babičku na procházku třeba navečer, až nebude takový hic. Možností je určitě spousta. Povídej si s ní, ať Ti vypráví co ve Tvém věku třeba podnikala ona. Určitě bude mít pro Tebe i pár historek, které Tě pobaví. Babičky umí hezky vyprávět a umí i naslouchat a třeba i s lecčíms poradit. Pokud k sobě máte blízko, určitě bych využila času k povídání si a dělání věcí společně. Ty netrávíš čas venku, nemáš tam žádné kamarády, ani možnost se skamarádit? Za chvíli Ti prázdniny skončí a Ty se zase budeš "nudit" u učení, mobilu, pc...Dočkáš se, neboj!

pohanka*
hodnocení

1x

Užívej si babičky a povídej si s ní. Pomož babičce s domácností, pokud něco nezvládá, zastup jí. Asi je jestě schopná, ale stejně. Ráno a večer můžete jít na procházku a povídat si, vzpomínat, jaké to bylo, když ona byla malá. Nebo probírat fotky a vzpomínat, když byl - a dcera /syn/ malinká - á.

Nemá babička knihovnu? Co si vybrat nějakou knížku.

Jestli babička dobře vaří, ať něco naučí ze své kuchyně. Nešije, neplete? To, co ti předá nyní, tak již nikdy nezapomeneš.

Prostě i na tom špatném si něco vyber a vymysli dobrého.

Vidím, že máme stejný názor s Ládinem.

mopet*
A hlavně, nikdy člověk neví jak dlouho tu babička-dedecek bude. Pak už zbydou jen vzpomínky.

cesmina*
hodnocení

1x

Přesně tak ,ať Tě naučí nějakou dívčí práci.Pletení ,háčkování nebo šití se Ti bude hodit až budeš mít děti.Já dnes lituji ,že jsem se od své nenaučila paličkovat.A většina babiček i dobře vaří a můžeš se pak doma něčím co Tě naučila pochlubit .

bambula*
hodnocení

0x

Je to katastrofa jak se mladý nemůže zabavit a nic dělat, zvláště když nemůže mít celý den mobil a počítač, možná za to může babička

ingrids
hodnocení

Dekuji vsem za odpovedi. Pokusim se teda nejak zabavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]