Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem byla šikovná, spadla jsem z kola. Odneslo to lehce pohmožděné zápěstí, trochu to mám oteklé a nemůžu se opřít o ruku. No a koleno, je odřené - kolečko tak 3x3 cm od krve. Asi jsem si s ním i trochu pohla, ale chodit můžu. Zvažuju, zda s tím mám zítra jít k doktorovi, nebo si jen něco koupit v lékárně. Poraďte, k.
Zítra možná bude ideální čas k tomu doktorovi zajít. Já jsem před lety šla rovnou po dost drsném pádu a paní doktorka (pravda, zřejmě bez zkušeností) nepoznala ani z rentgenu vůbec nic, jen to, že jsem byla pádem otřesena. Další den moje praktická řekla, "no, když to není zlomený, kup si na ten otok mastičku", no a třetí den už jsem byla "zlomená" celá a pan doktor (se zkušenostmi) jen suše poznamenal "nj, bez nálezu a pacientka potlučená od hlavy až k patě ", ano, byla tam i zlomenina. Zároveň poznamenal, že opravdu čerstvě zranění nemusí být hned patrné, takže za ty tři dny už to zřejmě vykrystalizovalo. Takže, zítra ráno neváhejte a běžte, nic horšího, než že nic nenajdou se nemůže stát...
Na odřeniny si kup dezinfekci Betadine a potom nějakou hojivou mast,třeba zinkovou nebo kalciovku aby ti nezůstala jizva"silniční lišaj"Pokud máš něco naražené,tak ti doktor moc nepoví,takže si dělej chladivé zábaly a od bolesti je taky spousta mastí běžně dostupných v lékárně.Kdybys to měla zlomené,tak s tím nepohneš a utíkáš k doktorovi.
amper píšu jen to co znám,taky jsem zahučela a bolelo to jak kráva a doslova se na mě doktor díval jak na blbce"kdybyste to měla zlomené,tak s tím nepohnete"a napsal mi krém od bolesti(na naraženiny) a to jsem si ještě musela říct,že když už jsem přišla ať mi aspoň něco napíše.
doplněno 05.08.15 22:03:amper to je přesné,tak i tak některé doktory doslova otravujemasi univerzální rada(z filmu Jak utopit doktora Mráčka)"...to nic není,to spraví heřmánek"
Ahoj Květinko. A když budeš šílená jako moje bývalá panímáma, tak si svou vlastní zlomeninu i sama zasádruješ. Víš proč to udělala? Protože by jí tu nohu doktor zasádroval moc velkou sádrou a ta by se jí potom nevešla do holínky a nemohla by chodit do chléva ke svým kravkám. Samozřejmě jí to srostlo blbě. A má to tak už na věky. Jak si to teď zařídíš ty? Věřím, že budeš rozumnější. Ahoj.
Otázky tohoto typu jsou šílené,promiň Ty sama přece musíš vědět,jak tvé zranění vypadá.Jak bolí...My na tvé tělo odsud nevidíme.Pokud se o ruku nemůžeš opřít,tak asi nebude něco v pořádku.Koleno se zahojí...
Zaráží mne, kolik lidí hledá na internetu odpověď na otázku, týkající se jejich zdravotního stavu (mne nevyjímaje ). Chcete se ujistit, že je to v pohodě a uklidnit nebo mít jistotu? Solidní jistota je rentgen a ani ten není všemocný. Takže buď studený obklad a vyčkat do rána a uvidíte a nebo šupem k doktorovi a hned. Záleží jen na Vás. Křišťálovou kouli tu nikdo nemá, bohužel...
@wamp: píšu pomalu...
doplněno 05.08.15 19:44:@lucie: Kdybys to měla zlomené,tak s tím nepohneš a utíkáš k doktorovi... A to je právě ten omyl. Jen z mé blízkosti: Otec si zlomil v zápěstí nějakou kůstku. Normálně s tím fungoval (jen to kolečko už neuvezl), přišlo se na to na rentgenu až za několik let. Srostlo to blbě. Spolužák se zlomenou kůstkou v nártu hrdě chodil celý den a kamarád si přetrženou achylovku ledoval celý večer a k doktorovi ho vezli ráno. To už nevstal. Práh bolesti máme každý jinde a některá zranění "moc nebolí"
@lucie: Njn, oni nám to někteří lékaři dávají sežrat: Přijdeme a nic nám není - jsme za pitomce, proč tam lezeme. Přijdeme se zlomeninou po třech dnech a jsme zase za pitomce. Už jsem imunní. Říkám si, jen si cintej, hlavně udělej svoji práci. Většinou vydržím jeden den ledovat a když to není lepší, tak jdu. Zatím vždy planý poplach - kosti drží.
Dobrý den, takto od klávesnice Vám napíši, že máte zlomenou nějakou kůstku v tom zápěstí (viz otok). Pokud navštívíte dobrého lékaře, měl by to potvrdit (ale, musí to být lékař dobrý - špatný by mohl mít jiný názor). Zdravím!
doplněno 05.08.15 19:52:ohneta - já jsem provedl vyšetření a diagnozu z energie, která sála z otázky. Přiložím ruku těsně k monitoru a už to vidím před očima. Ale, otok zlomeninu signalizuje více, než bolest (to už myslím vážně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.