Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pád z kola - s rozbitým kolenem k lékaři?

Od: kvetinka* odpovědí: 8 změna:

Dnes jsem byla šikovná, spadla jsem z kola. Odneslo to lehce pohmožděné zápěstí, trochu to mám oteklé a nemůžu se opřít o ruku. No a koleno, je odřené - kolečko tak 3x3 cm od krve. Asi jsem si s ním i trochu pohla, ale chodit můžu. Zvažuju, zda s tím mám zítra jít k doktorovi, nebo si jen něco koupit v lékárně. Poraďte, k.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

4x

Zítra možná bude ideální čas k tomu doktorovi zajít. Já jsem před lety šla rovnou po dost drsném pádu a paní doktorka (pravda, zřejmě bez zkušeností) nepoznala ani z rentgenu vůbec nic, jen to, že jsem byla pádem otřesena. Další den moje praktická řekla, "no, když to není zlomený, kup si na ten otok mastičku", no a třetí den už jsem byla "zlomená" celá a pan doktor (se zkušenostmi) jen suše poznamenal "nj, bez nálezu a pacientka potlučená od hlavy až k patě :)", ano, byla tam i zlomenina. Zároveň poznamenal, že opravdu čerstvě zranění nemusí být hned patrné, takže za ty tři dny už to zřejmě vykrystalizovalo. Takže, zítra ráno neváhejte a běžte, nic horšího, než že nic nenajdou se nemůže stát...

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Určitě si zajděte k lékaři, a hlavně na rentgen. Zanedbaná zlomenina se léčí hůře. I kdyby nad vámi lékař kroutil hlavou, že vám nic není a že k za ním jdete, tak na to máte přeci právo, ne? Vy sama nemůžete přeci poznat, jestli náhodou nemáte něco zlomené.

lucie*
hodnocení

1x

Na odřeniny si kup dezinfekci Betadine a potom nějakou hojivou mast,třeba zinkovou nebo kalciovku aby ti nezůstala jizva"silniční lišaj":)Pokud máš něco naražené,tak ti doktor moc nepoví,takže si dělej chladivé zábaly a od bolesti je taky spousta mastí běžně dostupných v lékárně.Kdybys to měla zlomené,tak s tím nepohneš a utíkáš k doktorovi.

doplněno 05.08.15 20:23:

amper píšu jen to co znám,taky jsem zahučela a bolelo to jak kráva a doslova se na mě doktor díval jak na blbce"kdybyste to měla zlomené,tak s tím nepohnete"a napsal mi krém od bolesti(na naraženiny) a to jsem si ještě musela říct,že když už jsem přišla ať mi aspoň něco napíše.

doplněno 05.08.15 22:03:

amper to je přesné,tak i tak některé doktory doslova otravujem:)asi univerzální rada(z filmu Jak utopit doktora Mráčka)"...to nic není,to spraví heřmánek"*smich*

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj Květinko. A když budeš šílená jako moje bývalá panímáma, tak si svou vlastní zlomeninu i sama zasádruješ. Víš proč to udělala? Protože by jí tu nohu doktor zasádroval moc velkou sádrou a ta by se jí potom nevešla do holínky a nemohla by chodit do chléva ke svým kravkám. Samozřejmě jí to srostlo blbě. A má to tak už na věky. Jak si to teď zařídíš ty? Věřím, že budeš rozumnější. Ahoj.

hodnocení

0x

Otázky tohoto typu jsou šílené,promiň *zed* Ty sama přece musíš vědět,jak tvé zranění vypadá.Jak bolí...My na tvé tělo odsud nevidíme.Pokud se o ruku nemůžeš opřít,tak asi nebude něco v pořádku.Koleno se zahojí...

doplněno 05.08.15 19:29: Ampérku,hlavně,že jsme došli na stejnou cestu ;)

hodnocení

0x

Zaráží mne, kolik lidí hledá na internetu odpověď na otázku, týkající se jejich zdravotního stavu (mne nevyjímaje :)). Chcete se ujistit, že je to v pohodě a uklidnit nebo mít jistotu? Solidní jistota je rentgen a ani ten není všemocný. Takže buď studený obklad a vyčkat do rána a uvidíte a nebo šupem k doktorovi a hned. Záleží jen na Vás. Křišťálovou kouli tu nikdo nemá, bohužel...

@wamp: píšu pomalu...

doplněno 05.08.15 19:44:

@lucie: Kdybys to měla zlomené,tak s tím nepohneš a utíkáš k doktorovi... A to je právě ten omyl. Jen z mé blízkosti: Otec si zlomil v zápěstí nějakou kůstku. Normálně s tím fungoval (jen to kolečko už neuvezl), přišlo se na to na rentgenu až za několik let. Srostlo to blbě. Spolužák se zlomenou kůstkou v nártu hrdě chodil celý den a kamarád si přetrženou achylovku ledoval celý večer a k doktorovi ho vezli ráno. To už nevstal. Práh bolesti máme každý jinde a některá zranění "moc nebolí"

doplněno 05.08.15 20:35:

@lucie: Njn, oni nám to někteří lékaři dávají sežrat: Přijdeme a nic nám není - jsme za pitomce, proč tam lezeme. Přijdeme se zlomeninou po třech dnech a jsme zase za pitomce. Už jsem imunní. Říkám si, jen si cintej, hlavně udělej svoji práci. Většinou vydržím jeden den ledovat a když to není lepší, tak jdu. Zatím vždy planý poplach - kosti drží.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, takto od klávesnice Vám napíši, že máte zlomenou nějakou kůstku v tom zápěstí (viz otok). Pokud navštívíte dobrého lékaře, měl by to potvrdit (ale, musí to být lékař dobrý - špatný by mohl mít jiný názor). Zdravím!

doplněno 05.08.15 19:52:

ohneta - já jsem provedl vyšetření a diagnozu z energie, která sála z otázky. Přiložím ruku těsně k monitoru a už to vidím před očima. Ale, otok zlomeninu signalizuje více, než bolest (to už myslím vážně).

ohneta*

Nerelevantní :-D. Špatný lékař může diagnostikovat zlomeninu, dobrý jen naraženinu. Jak už tu bylo psáno, křišťálová koule nám tu chybí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]