Nejste přihlášen/a.
Prosím, jaký máte názor, jsem náročná, omezuji ho...?
Manžel je neustále v práci, 12 hodin denně včetně soboty občas i neděle. To nebývalo, vždy max. 9-10hodin a víkendy s rodinou. Domů dává 13000kč, dle něj je to až dost. Hradím vše, bydlení (7tis), jídlo, drogerie, oblečení, výlety, dovolené, potřeby do školy. Máme dvě děti 15 a 16let. To dává od jakživa, ale dřív přidal na dovolenou, na lyžařský výcvik a jiné dražší věci.
Na dovolené a prodloužené víkendy o prázdninách jsme vždycky jezdili společně. Teď nemá čas jet s námi alespoň na dva dny někam k vodě.
Přijde domů, lehne a spí.
Čím víc naříkám jak se mi to nelíbí, jak mě to trápí, tím víc času mimo domov tráví. Nic neřeší, na nic neodpovídá, mlčí nebo maximálně odpoví "proč si to myslíš".
Ze sexu 5x týdně je max. 3x za měsíc. Pusu nedá, neobejme. U všeho se tváří jak u mučení. V čem může být chyba, moc to řeším? Nechat ho být, žít si po svém a čekat co bude dál?
Kamilo, snaha jen na jedné straně nikdy nestačí. Pokud manžel není ochoten komunikovat, řešit problémy, vyhýbá se tělesnému kontaktu s Vámi a je mu jedno, že Vy se trápíte a nejste spokojená v manželství, zeptejte se ho přímo. Jak si to představuješ dál? Chceš se rozvést a žít si po svém? Uvidíte, co Vám na to odpoví a jak se na to bude tvářit...Podle toho se potom zařiďte. Nemůže věčně ignorovat problémy, které v manželství nastaly...
A nemá už dávno milenku? 13tis za tolik odpracovaných hodin? Nechuť k sexu a vlastně k jakémukoliv kontaktu, únava, výmluvy při trávení společného času. To vypadá, že po práci i o víkendu juchů za milenkou a domů se jde jen vyspat, aby se neřeklo. Pak je jasné, že je unavený, nemá na nic chuť a jakýkoliv čast strávený s rodinou a zbytečně ztracený čas, kdy mohl být s milenkou.
Tak těch 13.000 jsem pochopila tak, že ty dává domů vždycky a blíže neurčený zbytek si nechá.
Bože, já jsem ze staré školy a peníze máme společné. Nedovedla bych si představit, že by mi manžel dával nějakou částku na hospodaření. Prostě si vezmu co potřebuji a on taky, na větších výdajích se domluvíme a běžné neřešíme. Ale můj syn s manželkou mají jeho peníze a její peníze, o náklady za domácnost, auto a psa se dělí napůl a se zbytkem si každý dělá co chce, a funguje jim to už 7 let, kdy spolu začali bydlet a pracují. Ale u tazatelky je to podle všeho jinak a 13.000 případně i s jejím příspěvkem (?) nepokryje náklady domácnosti.
Dobrý den. Na to, aby se vaše situace zlepšila, museli by chtít oba zainteresovaní partneři. Tady u vás to vypadá na to, že jste to zatím jen vy sama, co by chtěla v manželství něco změnit, zlepšit. Jen vy sama máte pocit, že jste omezující a náročnou manželkou. No, tedy spíše vám to asi říká manžel, ne? Pokud váš muž není sám ochotný k diskusi, těžko ho k tomu donutíte, ani kdybyste na něho mířila ostře nabitým kališnikovem. Jak situaci řešit? Začít být více samostatná a nezávislá na muži, citově i finančně, a pomalu přemýšlet, co dále se svým životem uděláte. Na konečné řešení rozvodem manželství máte vždycky čas. Snad jen by bylo na místě se muže poptat, kam jde zbytek peněz. Aby třeba nenasekal někde dluhy...
Na mě ten pán působí tak, že práci přestává, jak se lidově říká "dávat". Dojde domů přepracován a nezmůže se pak přirozeně na nic jiného než na spánek. 13 000Kč je více než dost. Jsou rodiny, které musí vyjít za mnohem méně, bohužel. Zásadní je také to, že nepíšete, jakým platem přispíváte do domácnosti vy, když je ta emancipace. Vše je ale nutné si ale vyříkat..sednout si a přímnou debatou si o všem promluvit - v klidu, jak kdo to vidí a jak z toho ven, jak vztah vylepšit, oživit..atd
Já mám 8tis čistého. Ale pokud bych vydělala např. 40tis tak je prostě investuji do rodiny, on ne protože dává až dost. Kam jde ostatní netuším, na otázku mi odpovídá, že víc nemá. Jemu vše vyhovuje, nedebatuje, jen kýve hlavou a max. se zeptá proč si to myslíš nebo "hmm".
Pokud nevydělá víc, jak říká, potom asi nemůže dát. Nebo si myslí, že když vy dáváte 8k a on 13k tak je to prostě více než dost - prostým matematickým porovnáním - a se zbytkem si jakože může dělat co jej napadne, třeba prohrát v kartách...? To bude ale třeba řešit s manželem, tady až tak moc do vašeho manžela nikdo nevidí, přeci jen ho znáte léta...Ale pozor, na některé otázky existuje vícero správných pohledů a odpovědí...a pokud manželství funguje, musí dojít ku kompromisu..
Některá manželství takto dokáží přežít i desítku let - důvody jsou ekonomické. Nebije vás ani děti, nechodí 12 hodin do hospody, přinese 13tis - máte dostatek financí se nechat rozvést? Přísun ve formě alimentů nebude tak štědrý + problémy s rozdělením majetku, případně refinanc hypotéky...
Třeba poržívá krizi středního věku. Já jsem tedy malý fakan a nic o tom ještě nevím Ale četla jsem v časopisu napsáno živote příběh jedné paní - ta si myslela, že jí muž zahýbá, chce se nechat rozvést, nemá ji rád atd...
Ale chyba byla v tom, že měl nějaké problémy se zdravím, do toho chtěl být co nejlepší v práci - přinést dostatek peněz pro rodinu, byl k ní chladný, nechtěl s ní spát a ona se nakonec dozvěděla, že má zdravotní problémy a před ní se stydí. A mám pocit, že tam bylo také něco o krizi středního věku
Držím vám moc palce...
dává 13 000.. to je vtip? Kam jde druhá půlka jeho platu?! On vám neřekne co ani za kolik dělá?! Je jasné, že má i jiné ´záliby´, co s tím chcete dělat je na vás, ale rozhodně bych to tak nenechal.. ačkoliv s příjmem 8 000 bych asi byl rád, že jsem rád.
Jak je to normální - manželé pochopitelně dávají celé své příjmy na jeden až dva účty, každý má svou kartu a oba se snaží neutrácet za blbosti. Oba myslí na své potomky a dělají v jejich zájmu vše možné- přihlásí je na něco, co je baví, nenchají je flákat na ulici..
Sex 3x za měsíc ještě není žádný průšvih, naopak, je to pak mnohem intenzivnější! Záleží ale, co při něm oba cítíte - obyčejně by to mělo být příjemné! Pokud milování nazýváte sexem, asi to nebude ideální.. myslím, že oba taháte za špatný konec provazu!
Dobrý den. Můj pocit je, že manžel před Vámi něco tají. Nechce Vám to říci. Je možné, že nechce bourat rodinu, cítí i za ty větší děti odpovědnost. Nebo ví, že kdyby se svěřil, tak stejně řešení není.
Má nějaké zázemí a to mu stačí. Když ho nebudete pronásledovat, tak bude spokojený.
Může mít milenku, anebo také milence.
A může mít také druhou rodinu. Milenku s dítětem.
A kdoví, co jiného ještě?
Stojí Vám za to, chtít ho napravit, aby se svěřil? Dozvědět se, co za tím vězí?
Co když zjistíte něco, s čím se nedokážete vyrovnat?
Ještě se zeptám, viděla jste někdy jeho platový výměr, mzdovou pásku? Nebo to schovává v pracovním stole? Pokud ne, tipla bych jeho druhou rodinu. Ale prosím vás, jsou to jenom dohady.
Zvažte, jak jste silná zvládnout tuto polofunkční rodinu.
Jestli jste silná ustát rozvod a žít sama s 8 tisícovým platem.
Děti za chvíli odrostou, můžou přijít vnoučata a věřte, vždy je lepší, když je děda s babičkou vlastní krve. On se ten Váš mužskej může potom úplně změnit.
Zkuste žít svým životem, jet někam s přítelkyní, nebo s dětmi, pokud by chtěly ony jet, samozřejmě, pomáhejte i rodičům, jak z Vaší i z manželovy strany. Možná, že tchán i tchyně Vás ocení víc, než manžel. Děti si mohou sehnat nějakou brigádu, aby si přivydělaly na mobil apod..
Možná, že pár let po rozvodu zjistíte, že Vám vcelku nic nechybělo.
Víte, když vidíte, jaká je dnes nehezká doba, pokud máte sílu ještě vydržet, počkejte, co a jak bude. Ať děti i Vy neztratíte pevnou půdu pod nohama.
A třeba mají v práci tlaky ( jako u nás ), kdy máme 60 hodin přesčas každý měsíc a peníze podle hodin nedostáváme, dávají je dle jejich info do tzv. fondu přesčasových hodin. A jelikož tyto hodiny navíc nejsou na pásce, je to všechno jen teoretické. Jako další může být tzv. syndrom vyhoření a možná také to, že vašich 20000,- na domácnost se mu zdá trochu moc a začal intenzívně šetřit na zadí vrátka. Když vám dá 20000,-, stejně je všechny utratíte do koruny, protože je pořád něco nutné kupovat. To úchylka žen.
Vás zajímá jen co se týká vás ale třeba on má krizi jako blázen a ještě někam jezdit nemá chuť ani omylem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.