Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný vpich

Od: tess* odpovědí: 8 změna:

Dobrýden,

Ve středu jsem dostala injekcí vakcínu do levého lokte. Od té doby jsem unavená, loket mě bolí možná trochu víc a mám červená líčka. Nevím jestli je to vážné nebo jen nějaká reakce na vpíchnutou vakcínu. Mám strach aby se nejednalo o otravukrve nebo o něco horšího.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pcr
hodnocení

0x

Vakcínu do lokte? Jakou pak?

tess*
hodnocení

Nevím jak se jmenuje ale mámě to zbavit zánětu v loktu

pcr

Takže se nejedná o vakcínu, ale o obstřik - nejspíše Mesocain nebo Kenalog. Potíže o kterých píšete ustoupí cca do 5ti dní. Pokud ne, pak jděte k lékaři.

72mona3*
hodnocení

0x

Hádám, že se jedná o tzv. obstřik. Potizánětlivá injekce. Každý na to reaguje jinak, ale většinou to původní problém "rozbouří", aby to později pomohlo. Přesto se docela často ozývají lidé s tím, že jim to spíš ublížilo. Raději se hlídejte, pokud nemáte zvýšenou teplotu, nic by se nemělo dít. Ale pokud se nebudete lepšit, radši zajděte k lékaři. Mona

hodnocení

0x

Ty červené, pálící tváře bývají z kortikoidů. Do kloubů se píchnou čisté kortikoidy, aby zabránily zánětu. Nesmí se to dělat často, jinak by hrozil rozpad kloubu. Mám pocit, že snad 3x do roka. Mám s tímhle zkušenost, občas mi je píchali do zápěstí.

*plac*Co s loktem máte? Tenisový nebo artritidní? Kolik je vám let?

tess*
hodnocení

Děkuji za odpověď :)
Ani přesně nevím mám tam zánět a těžko se mi sním hýbe a asi je to lehké podezření na tenisový loket. Už mám druhou injekci za 5 měsíců ale na tu první jsem nijak nereagovala.Ta zabrala hned.

Bude to zním hrozně ale je mi teprve 17 a už mám takových věcí za sebou hodně ale ne s loktem nýbrž s kolenem.

Takže říkáte že se nemám čeho bát? Opravdu jsem vystrašená jestli to náhodou nemůže způsobit otravu krve nebo nějak špatně zapůsobit na tělo z čehož vyplývá ta únava?

Tess, jestli máte více problémů s kouby, měla byste zajít k revmatologovi. Artritida se sice projevuje v pozdějších letech, ale můžete být vyjímkou, která potvrzuje pravidlo. Artritida, která se schovává pod slovo revma, je v genech a je to chyba v systému, ne v konkrétním kloubu. Když to revmatolog včas zjistí, bude moci včas nastavit léčbu. Jinak se budete trápit celý život. Trápit bez větších výsledků. *hej*

doplněno 03.08.15 10:37:

Tess, rozhodně neotálejte! Všude revmatologové mají plné čekárny a čekací doby jsou velmi dlouhé. Objednejte se co nejdříve. Pro začátek vám vezme krev a určí, jak zlé nebo méně zlé to u vás je. *hej*Poklikejte a podívejte se na "biologickou léčbu" Najděte i lékaře revmatologa, který ji dělá. To je jediná cesta, jak z artritidy ven. Jste příliš mladá na to, abyste polykala pouze kotikoidy! *slunce* Hodně štěstí!

tess*
hodnocení

Ano já vím. U nás je revma dědičné. Dědím to po otci, který v mém věku měl úplně stejné problémy.
Určitěsi stím někam zajdu i ortoped mi to říkal že bych měla zajít k revmatologovi.

Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]