Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v obchodě

Od: fidorka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, pokuch chci kartou platit, řekněme v Albertu nákum za 400Kč, jakou část karty přesně, je vlastně třeba k čtečce v obchodě přiložit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

1x

Ahoj, pokud myslíte bezdotykovou, tak to je jedno prostě ji položte ke čtečce. Já už ji ani nevytahuji z peneženky, načteto i tak.

honzmalatny*
02.08.15 11:35
hodnocení

0x

s čipem

fidorka
hodnocení

Magnetický proužek nebo čip..?

čip je uvnitř karty, nejsou to ty zlaté kontakty co jsou vidět, ani magnetický proužek na zadní straně. prostě stačí kartu přiložit, já ji přikládám tak nějak středem, ale je to jedno.

Jinak bezkontaktně můžete samozřejmě platit i vyšší částky.

zwiki*

Bezkontaktně jen do 500Kč.

koule
Bezkontaktne jakoukoliv castku. Do 500 se nedava pin. Nad 500 ano.

fidonet*
hodnocení

0x

Bezdotyková, znamená, že se nemusí dotknout, ale je to nepřesné, jde spíše o to, že se jí nemusí dotýkat cizí osoba. AIDS, Žloutenka a tak ... ale bylo to myšleno, jako, že se nedotýkají přenosové kontakty.

Kartu přiložíte, uplně na dotek. Je to proto na tak malou vzdálenost, aby se nepotvrdily FÁMY a strach, že nějdo půjde kolem Vás v obchodě nebo v autobuse a na dálku si čip přečte.

Je samozřejmě blbost, že můžete platit pouze 500 Kc, já ted kupoval auto a také jsem platil bezdotykově. Jde jen o to, že NAD 500 Kc VZDY zadáváte PIN a do 500 POUZE vyjíměčně,pokud zadáte určité množství plateb a nikdy mezi tím nepřistupujete k učtu Pinem nebo heslem, abyste utvrdil, že v podstatě víte o pohybech na učtu. Tak praví zaměstnankyně banky, co nám čip vydávala, ale já PIN zadávám pouze 1x za 2 měsíce když tankuji benzín.

Jinak jak píšou kolegové, můžete mít kartu v ruce, v obalu, v peněžence, nebo třeba v mobilu jako já, můžete mít pouze nálepku s čipem, a nebo některé banky přímo kod čípu dokáží nahrát do chytrých telefonů ..

Hlevní je mít PIN schovaný. Já ho mám zakodovaný na kartě, ale to vám nedoporučuji. Můžete ho mít uložený v mobilu nebo někde napsaný. Druhá věc je mít telefonné číslo a okamžitou blokaci při ztrátě nebo odcizení ...

Není nutné se kartou dotýkat čtečky. Funguje to do 4cm, spolehlivě do 2cm.

Když ukládat do mobilu, tak určitě ne pod názvem "Pin ke kartě".

fiser22*
hodnocení

0x

Kartu je ideální přiložit středem, z jednoduchého důvodu, karta má totiž tento rozměr především kvůli tomu že má po obvodu zalité vinutí (cívku) která slouží jako anténa

řekl bych, že karta má spíše tento rozměr z důvodu, že takový rozměr mají všechny karty a jsou na tento rozměr vyráběny přihrádky v peněženkách :) a za druhé, existují i bezkontaktní karty na klíče nebo třeba i na kryt mobilu, které mají rozměry mnohem menší ;)

ctenar*

Karty maji ten rozmer proto, ze je na to standard.

buss
hodnocení

0x

Prostě položit, když to nepůjde, obsluha upozorní.

hodnocení

0x

Bezkontaktní karta má "vysílač" dalo by se říct po obvodu karty. Je jedno kterou část přiložíte ke čtečce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]