Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslání peněz složenkou bez adresy

Od: popopopo® odpovědí: 8 změna:

Zdravím.Potřeboval bych poslat peníze složenkou na účet,ale nechci tam psát adresu odesílatele ani příjemce.Na to se asi používá složenka "A",ale na ní jsou kolonky na adresy.

Proto se chci zeptat jestli tam ty adresy musím psát nebo to není nutné,jestli stačí jenom číslo účtu a VS.

Na webu pošty jsem to nenašel tak nevím.Díky za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Obávám se, že vám to pošta nevezme. I když adresy poště teoreticky na nic nejsou, pracovník pošty nezadá do systému prázdnou složenku. Musí zadat do PC obě adresy.

doplněno 31.07.15 15:58:

VZOR vypsané složenky "A" jakaproc.cz/...

doplněno 31.07.15 19:49:

pohanko, není třeba se omlouvat, mně to docvaklo.

vklus

Sice neznám přesnou odpověď (jen polovinu), ale pokud já odesílám peníze složenkou na účet nepotřebuju vůbec vědět jméno nebo adresu příjemce. Poště je to fuk. Občas takhle posílám peníze. Svoji adresu jsem vždy zadával takže v tom neporadím.

hodnocení

1x
Myslím, že musíte uvést svou adresu pro případ, že by nastal nějaký problém. Pokud by např. bylo špatně bankovní číslo a banka Vám peníze bude chtít vrátit apod. Adresa příjemce nebude pravděpodobně třeba.
pohanka*

Uško, souhlas jenom částečně. Já jenom doplním, že je potřeba i druhé adresy, právě pro nepředvídatelné události. Mnohokrát se stane, že částky jsou totožné u více plateb a stejného odesílatele, a je potřeba v rámci reklamačního řízení stoprocentně identifikovat platbu. Vždyť správně vyplněnou složenkou /dokladem/ se každý, na kterémkoliv konci používání služeb a i banka, chrání před chybně provedenou operací.

Na složence jsou kolonky, které mají být vyplněny, narozdíl od bezhotovostního platebního styku, kde jsou pouze čísla účtů a ostatních náležitostí.

doplněno 31.07.15 16:08:

Nemilá chybička se stala. Odpovídám na výše uvedený příspěvek ,,coklit,,. Bohužel ji oslovuji ,,uško,,. Tímto se moc ušce omlouvám, zároveň chválím za vložené obrázky vyplněných složenek.

gio
hodnocení

0x

Není mi jasné důvod potřeby skrývat adresu. Pokud máte vysvětlení, je možné poradit. Pošta to vyžaduje, ale možností je mnoho. Napište důvod a uvažovanou částku. Pak lze poradit.

hodnocení

0x

Posílám často peníze složenkou na účet.Zcela jistě tam nemusí být adresa příjemce,navíc jí ani neznám.Tu svoji jako odesílatele tam vyplňuji.

hodnocení

0x
Místo své vlastní adresy můžeš napsat smyšlenou. Při eventuální reklamaci to bude tvůj problém.
ohneta*

Může být smyšlená, ale musí existovat, jinak ji systém neveme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]