Nejste přihlášen/a.
Dcera se odstěhovala po tají k příteli a poslala mi esm, že to není útěk a že bude přebývat u nej ,že jí je 15 a že jí nemám co omezovat a od té doby se neozvala jsou to 4 dny a ani nevím kde je ,protože si pronajmuli někde byt. Vůbec nevím co mám dělat ,mám jít na policii nebo na sociálku?
Vaše dcera není zletilá, jste za ní zodpovědná tudíž. Nemáte o ní žádné zprávy takže neváhejte a zajděte na policii.
Z pohledu tehdy také 15 ti leté dcery co odešla od rodičů: byla jsem hodně konfliktní dítě, nesnesla se s tátou a v pubertě to bylo semnou prostě na zabití.Hodněkrát jsem přespávala u starších kamarádů bez toho abych považovala za nutný to mamce sdělit, půlnoční procházky, v 15 jsem se po měsíční známosti stěhovala k mému o 4 roky staršímu příteli. z pohledu teď už taky matky mi stojí vlasy na hlavě, kdyby mé dcerky byli po mě. Mamka ze mě byla zoufalá, ale respektovala moje rozhodnutí, asi protože věděla že bych se ještě více zabejčila. Jednou mi svěřila, že kvůli mě chodila k psycholožce. Ta jí mimo jiný poradila, ať mě nechá být když chci být mervomocí dospělá, ale nemělo by chybět nastavení pravidel. Buď si u něj, pokud chceš a pokud tě uživí. My ti budeme platit pouze školu a čas od času ti koupíme něco na sebe, tím to končí, chcete být dospělý musíte se postarat se vším všudy. Nicméně jsem věděla, že jsem se mohla kdykoli kdyby mi ta má předčasná dospělost nevyšla vrátit k našim. Myslím, že to bylo nejlepší řešení pro obě strany, i když ze mě mamka byla dost zkroušená a mě hrozně mrzí, jak jsem jí tenkrát dávala zabrat, Po 10 letech jsem stále s tím samým chlapem s kterým jsem od našich utíkala, je z něj můj manžel, máme dvě holčičky a s rodičema mám ty nejlepší vztahy...
Dobrý den, patrně se to nestalo ze dne na den. Určitě o tom mluvila a možná to udělala až po konfliktu. Pošlete ji SMS s výzvou k návratu a pohrůžkou, že ji necháte hledat policií.
Když nebude žádná odezva, tak to na policii ohlásíte. Zdravím!
doplněno 31.07.15 10:59:Pokud je to možné, tak zapojte do řešení situace také jejího otce a jeho (snad) autoritu.
S tím řezáním bych to taky moc nepřeháněl. protože to se může taky obrátit proti Vám, nehledě na to, že to už je dnes překonaná metoda, co do účinnosti. V dnešní informační době - kdy si každý snadno zjistí, jak žijí jeho vrstevníci, je to profláklé. Určitě to dříve fungovalo v uzavřených komunitách a rodinách, kdy dítě nemělo srovnání. Ale dnes? Chce to překročit vlastní stíny své vlastní výchovy a jít dál, než Vaši prarodiče, rodiče - pokud to tedy nezvládali a uměli dát jenom "na prdel"
Tak vidíte, jak jsem to neodhadl. Myslel jsem si, že odpovídám nějakému spíše staršímu muži, který má nějaké své zkušenosti a ejhle Vy jste mladá dívka. Tady jasně vidíte, jak je to složité a těžké - dobře poradit. Ale fakt je to v rodině - když alespoň nějak funguje, tak její členy prostě některé nápady prostě nenapadnou. Pokud tam nejsou pravidla, tak to obyčejně vypadá tak, že se každý snaží z této společnosti co nejdříve vypadnout - tak to je. Proč třeba dneska Evropané neprchají třeba do Ruska nebo do Číny?
MP, nesouhlasím s vámi. Doba možná je jiná než dříve, ale metody platí stále stejné. Já doma používám metodu takovou, že za průser nebo za neuposlechnutí dostanou děcka jednoduše na prdel a zatím vyšlapují jak švýcarské hodinky. Nějaké takové ty rádoby americké styly, vše donekonečna vysvětlovat apod, to na mě neni. Já bouchnu do stolu když se doma něco děje a je klid, to mi věřte.
No jo, možná máte i kus pravdy. Ale Vaše výchova vyžaduje být stále ve střehu - kontrolovat, trestat. To je jako vůdce smečky (a víte, jak vůdci všech smeček dopadají, když už na svojí roli nestačí?). Není nakonec lepší ta demokracie a svoboda? Ale to samozřejmě není pro každého. Už císař pán říkal, že na prostý lid musí být přísnost. Ale dneska jsme snad trochu dál.
Co? Ono domlouvat ano, ale vše má své hranice a když nepomůže domluva, tak škoda každé rány, která padne vedle. Důsledky moderní demokratické výchovy jsou plné školky a školy, kdy mládež dnes nemá k nikomu a ani k ničemu úctu. Dnešních učitelů je mi opravdu líto.
A když už jsme u té smečky - myslíte, že v té matka diskutuje? Mládě, které neposlouchá, dostane pocítit zuby matky a je vytaháno za kožich.
Líbí se mi hláška z pohádky Lotrando a Zubejda: "Já je radši trestám předem, protože potom by to už nebylo nic platné.”
Být na vašem místě, nic neřeším. Neřeším ovšem ani její finanční "příjem". Za pár měsíců, až její přítel bude mít její "kačky" dost, si najde jiné jehňátko a pošlejí jí zpět k mamince. Omlouvám se za prostořekost, ale je to tak. Pokud začněte řešit sociálku a PČR, tak jediný kdo to odnese, budete vy sama.
Hlavně se musí vždy rozlišovat příčiny a důsledky, jestli mě rozumíte. Tak, kdyby bylo vaší dceři u Vás dobře, nemá nejmenší důvod utíkat v tomto věku někam jinam. Zjistěte příčinu. A hlavně rozumný člověk do svých osobních problémů nikdy netahá státní mašinérii, která je stejně hlavně určena k jiným cílům, než pomáhat jednotlivým lidem.
Sociálku pokud možno do toho tahat co nejméně - nikdy totiž nebude mít problém dítě ale vy ikdyž vlastně nemůžete za to jak si dítě postaví hlavu. dokud je jí méně než 18 jste za ni právně zoodpovědná a kdyby se jí nedej bože něco stalo, nebo něco provedla budete popotahována vy. Pokud nevíte kde je, snažil bych se to nějak rozumně vyřešit za 1. ji najít a promluvit si s ní a hned potom s přítelem snad jeden z nich rozum mít bude a shodnete se na nějakém řešení které je přijatelné pro všechny nebo prostě zajdete na policii nahlasíte že se vám ztratila dcera řeknete jim vlastně totéž co jste napsala nám "ztratila se mi dcera, netuším kde je, nic méně asi vím co se děje - má přítele a někde si pronajali byt psala mi sms" Policie už se o to velmi rychle postará.
Nepíšete, jak se k tomu stavíte, zda vám to vadí a chcete to řešit. Jaké byly vztahy mezi vámi. Je to trestný čin?
Dcera byla v pohodě, ale přítel byl nespokojen, že má zákazy, že musí být v tolik hodin doma, že jí nechcem pustit pod stan,že po ní chcem prácí domácí atd .mám dvoje dvojčata a jednu dospělou dceru a všichni jsou v domácnosti spokojené ,ale největší problém je on i když se jevil celou dobu v pohodě je mu 20 let, psala jsem jeho matce at mu domluví, že je holka nezletilá a ta mi jen poslala nějakej zakoník ,že jí nemám omezovat . to vše, on vyhrožuje, když na ni pošlu policajty tak je svědkem, že jí otčín mlátil a vyhrožoval což tedy není pravda ,ale asi měla dostat par přez držku a byl možná klid a jeho jsem měla vyhodit tet píše stále jen na moje sms on a když dceři volám tak mi to nezvedá,znám toho kluka pomalu 2 roky jezdil k nám na návštevy i u nás kolikrát přespal dost mě v tomto sklamal,Nic mi asi nezbyde než to ohlásit.
Vytiskněte e-maily + s sebou SMSky od přítele vaší dcery a hurá na policii. Nemáte jinou možnost. Jen ať pak nemáte nepříjemnost vy, že dceru hledáte až za týden.
To znamená, že dcera měla přítele od 13 let a jemu bylo 18 let? To tedy zřejmě zneužíval nezletilou, když u vás spával. Ptám se, je to tak?
Znají se 2 roky, ale jako kamarádi opravdu začli spolu až když jí bylo 15 let ono jí tet bude 16 let
kveto. Také patřím k těm, co Vás budou zrazovat od policie. To se potom rozjede teprve velký průser. Dceři i jejímu příteli napište SMS, že chcete celou situaci řešit v klidu a že máte o dceru obavy. Ať jsou rozumní a ozvou se. Asi když se optáte jejich přátel, tak zjistíte, kde se zdržují. Jestliže se obrátíte na policii, tak automaticky máte jistou návštěvu sociálky. Může se stát, že Vám dceru přivedou zpět, ona to s Vámi "nějak" ty dva roky vydrží a pak uteče. Je teď v hrozném věku, je to někdy na zabití, já vím... Ale nepokažte toho víc. Jestli je dcera jinak docela rozumná a její přítel také, tak zpovzdálí ji jenom hlídejte. Uděláte to nejlepší pro Váš další vztah.
No můžete zkusit jí v jejím rozhodnutí nějak bránit a zaručeně udělá něco, co se vám nebude vůbec líbit, klidně přijde i s tím, že je těhotná a vy budete mít útrum s nějakou policií, soud ji klidně zplnoletní. A nějaký nesmysly o tom, že nevíte, kde je, proto zavolat policii, to je pěknej nesmysl, vy snad víte kde je a skutečně je pravda, že nemůžete patnáctiletého člověka omezovat na svobodě. Ta holka nedělá nic nezákonného a vaše rodinné poměry policie řešit nebude. Je to váš problém, že jste nezvládla výchovu.
okamzite na socialku a policii ..jste zodpovedna do jejich 18 narozenin...kdy uz bude dospela pote uz by mohla odejit ale takovyto spusob ji prinese jenom bolest a plac a narky jeto mlady clovek a jeste urcite nema rozum aby zila s jistym nejmenovanym pritelem,,a ani jste nenapsala kolik ma let pritel ..
Patrně jste něco zanedbala ve výchově...zřejmě jste byla nedůsledná a příliš benevolentní. Každopádně kdyby mi tohle udělalo jedno z dětí (mám dvě) tak bych si k tomu jejímu přítelíčkovi osobně dojel, dal mu přes hubu, holce taky a alou domů
Patrně jste něco zanedbala ve výchově... tak bych si k tomu jejímu přítelíčkovi osobně dojel, dal mu přes hubu, holce taky a alou domů
Bussi, zase násilí. Uvědomujete si, že násilí plodí zase jenom násilí? V mezilidských vztazích s tím nesouhlasím. Co se týče Velmocí je to jediná možnost, jak Vás začne někdo respektovat.
Když se podíváte o historie - doba po založení ČSR, tak nikdo o tělesných trestech nepochyboval a fungovaly skvěle. Děti měly úctu ke starším, nadřízeným atd. Pak přišla "moderní věda s návody jak vše udělat lépe a ejhle. Děti na každého serou, mučí zvířata s smějí se tomu. Prostě moderní bastardi.
Takže stará osvědčená metoda neplodí násilí ale vynucuje si respekt. Kdyby to tak v přírodě nefungovalo, tak je po celé planetě. To je neoddiskutovatelný fakt.
Ta 15 letá blbka toto dokazuje a navíc za její blbou hlavu nakonec budou stíhat rodiče pro zanedbání povinné péče. To je fakt druhý. Nic jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.