Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem co mi mohou a chtějí poradit. Před půl rokem jsem se rozešel po 12 ti letém vztahu s přítelkyní s níž jsem nebyl oddán. Lépe řečeno vyhodil z domu pro nevěru. Máme spolu 7,5 letého syna o kterého se nyní střídáme v péči systémem krátký a dlouhý týden/jako v hospodách/. Vše nějak fungovalo,ale v půlce měsíce června jsem dostal od soudu dopis,kde bývalá partnerka požaduje "výhradní "péči o dítě. Žádost je napsaná celkem obyčejně od jejího advokáta. Já s tím samozřejmě nesouhlasím a chci podat do soudního stání 13.8. žádost svou. Důvody zde nemá smysl rozebírat,ale mohl by mi zde někdo poradit jak napsat žádost svou a co vše do ní napsat? Nechci zbytečně plácat velké peníze za advokáta,kterému je jedno co píše a nezná naší předešlou rodinnou situaci. Jsem si jistý,že syn chce žít se mnou,ale vím,že pro rozvoj dítěte je potřebný styk s matkou,ať už je jakákoliv. Jinými slovy nemám v úmyslu zabránit synovi navštěvovat matku,ale být tím výhradním,kdo bude o syna pečovat a rozhodovat první v pořadí. Děkuji všem za odpovědi
Naprosto souhlasím s Iv. Navíc, měl byste si přinést vyjádření lékaře, ze školy a od všech těch lidí, kteří s chlapcem přicházejí do styku a mají razítko.
doplněno 31.07.15 09:23:Iv, nejspíše máte pravdu, ale tenkrát, před 29ti lety, mi tyhle posudky hodně pomohly, když otec žádal do své péče, jen proto, že se mi chtěl pomstít. Vypadalo to jakoby všichni zapomněli, že jsem se rozváděla já proto, že on hodně pil, byl to alkoholik. Najednou všichni u soudu a na sociálce na tohle zapomněli protože jeho advokát tvrdil, že se polepšil. Ještěže jsem měla takovou nadřízenou, ředitelku, která mě donutila tyhle posudky zajistit. A sama mi dala posudek uličního výboru KSČ. Věřím, že proti němu s advokátem, bych neměla šanci. Na advokáta jsem rozhodně neměla. Byla jsem ráda, že máme na chleba. Tazatel musí vědět, co je a jak je.
SOUD JE JENOM INSTANCE JAKO KAŽDÁ JINÁ, NEMÁ CENU SE BÁT, NIC JSTE NEPROVEDL. ups Capslock
Hlavní roli v99 případech má OSPOD. Můj poslední soud byl příjemný pokec se soudkyní, jak se mají její a moje děti, a není se čeho bát pokud jste - opakuji se- nic nevyvedl.
To že partnerka chce péči je jení právo. Tím ale neubírá tomu Vašemu.
Chodí dítko na OSPOD? Pokud ne, stejně bude asi chtít soud vyjádření.
To jesli chce být syn s Vámi je pozitivní, ale nepochopil jsem zda chcete ho mít v péči, nebo to píšete jen aby bylo jasné, že syn problém nemá.
Pokud tedy nemá partnerka důvod, aby Vám byly právo na styk s dítětem odebrány, nedělal bych si moc těžkou hlavu a byl v klidu. Proti návrh nemá cenu podávat, řeknete ho u stání.
Vemte sebou vše co bude hovořit ve váš prospěch. Učty které synovi platíte, hlavně hrazené výživné, sepište si kde jste všude byly za poslední rok, a hlavně a´t víte co má syn rád, co ho baví, jeho kamarády, jeho alergie a prodělané nemoci.
Oba rodiče, když už se stalo TO, že od sebe odešli, mají stejné právo na výchovu, a NIKDY nejde o blaho rodičů, ale o DOBRO dítěte. Pokud pobyt u Vás dítě nestresuje, neohrožuje atd .. nemějte obyvy
Příjemný den FidoNet®
Jestli mohu podotknout, tak nynější péče musí být pro dítě strašně náročná. Neustálá změna a předávání, malej se nemůže pořádně zaklimatizovat a zase se musí balit k předávání. Možná ho to stresuje, nenechávejte to dlouho a bojujte o delší časový úsek pobytu u každého z rodičů. Pokud tomu samozřejmě nebrání Vaše nebo matčina práce.
Moc Vám přeji, ať chlapeček vyrůstá v dobrém prostředí. To víte, pravý táta a máma je to nejlepší pro dítě. A hlavně klid. Doufám, že vše zvládnete, nebude to lehké. Dítě je citlivé a vše moc dobře registruje a otiskuje se v jeho paměti.
Není možnost manželce odpustit, zapomenout a zkusit pomaloučku se znovu sžít. Závazek manželství je někdy dobrá věc, že se člověk jen tak nesebere a neodejde. Pokud toho u Vás tedy nebylo více a nelze se již vrátit. Kdyby byla vstřícnost u obou stran? Buďte velkorysý. To co uděláte nyní, poznáte v budoucnosti, jestli to bylo dobře.
Doufám, že se nebudete na mě zlobit, za moje nevyžádané rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.