Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zboží, (ne)placení poštovného?

Od: sharon odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

obracim se na Vás s prosbičkou o radu. Objednala jsem si přes internet zboží. Jelikož jsem přesáhla určitou finanční částku, neplatila jsem poštovné. Velikost zboží mi ale bohužel neseděla, a tak jsem vyplnila papír na výměnu zboží, který byl v balíčku spolu s fakturou. Zboží jsem hned druhý den poslala zpět - v původním o obalu, se všemi visačkami apod. Dostala jsem i potvrzující e-mail, že zboží dostali. Nyni, cca za 10 dnů, mi poslali balíček s vyměnou velikostí. Avšak mě dost zaskočila jedna věc, a to ta, že mi neposlali balíček bez částky (jelikož cena je stejná u obou velikostí a peníze mi nevraceli), ale musela jsem zaplatit ještě částku, která odpovídá hodnotě poštovného. Zkoušela jsem si tedy na jejich internet. str. dát to samé zboží do košíku, abych zjistila, zda to třeba nezměnili a už se musí platit poštovné, ale opět se mi objevilo, že za doručování neplatím, nelikož hodnota zboží přesáhla určitou částku. Chtěla bych tedy vědět, zda na to mají právo si při výměně velikosti účtovat poštovné, když jsem ho původně neplatila a i teď, když bych si to objednala na jejich internet. str., bych ho neplatila. Prostě to nechápu. Už jsem takhle vracela zboží vícekrát z jiných internet. obchodů, ale tohle se mi ještě nestalo. Už to, že jsem při vracení zboží musela na poště platit přes stovku, nebylo zrovna ževné.

PS: Dokonce na fakturu, kterou mi poslali s novou velikostí, napsali, že se jedná o výměnu a ručně dopsali: Dopravné 129 Kč.

Předem děkuji za Vaši pomoc. Dívala jsem se na jenich obchod. podm., ale tato situace tam popsána není. Jen to, kdybych platila poštovné a pak chtěla výměnu, tak že mi budou účtovat dopravné, ale když jsem neplatila a ani bych nyní neplatila? Jedná se o českou firmu, o které jsem měla dobré mínění. Budu tam asi muset zavolat, ale nejprve bych ráda věděla, jak by to mělo být. Jestli mám vůbec nějakou šanci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dopravne
hodnocení

0x

Z jejich strany je to asi v pořádku. Měla jste to udělat jinak. Zboží vrátit ve 14. denní zákonné lhůtě a objednat novou velikost. Sice by jste platila 2x, ale do 30. dnů by jste dostala první platbu zpět. Poštovné za vrácení stejně musíte platit.

pavel56*

Peníze se při odstoupení od smlouvy vracejí nyní do 14 dnů!

mot
hodnocení

0x
No od smlouvy jste neodstoupila, ale tam jak pisete bylo stejne postovne nula.
Vymena a poplatky jsou podle me zcela na rozhodnuti obchodu. Ikdyz je to v tomhle pripade nelogicky a zakaznika nepotesi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]